30 Nisan 2010 Cuma

Sinangilden Çağrımız Var:))


Biz Blogculara Yollamış olduğu Un Hediyelerini zevkle kullandığımız Sinangil hepimize bir duyuruda bulundu canlarım sizlere de aynen aktarıyorum..

"Gıda alanında yaptığı atılımlar ile kurulduğu günden bu yana yenilikçi çalışmaları ile dikkat çeken Sinangil, projeleri arasına bir yenisini daha eklemek için çalışmalarına devam etmektedir. Bu çalışmaların ışığında, son zamanlarda adını sıkça duymaya başladığımız “inovasyon” (yenilikçilik, yenileşim) kavramını daha farklı alanlara taşımak amacıyla siz dostlarımızın fikirlerine başvurmak istiyoruz. Bu bağlamda www.acikinovasyon.com internet sitesi aracılığıyla inovatif fikirler arayan Sinangil, ödüllü olan bu yarışma sonucunda bu yenilikçi fikirleri hayata geçirmek için çalışmalarına başlayacaktır. Amacımız, Sinangil kalitesini siz dostlarımıza daha etkin bir şekilde ulaştırmak ve henüz Sinangil ile tanışmayan müstakbel dostlarımız ile tanışmaktır.


http://www.acikinovasyon.com/ internet sitesinde bulunan inovasyon çağrısı için fikirlerinizi beklemekteyiz. Daha güzel sonuçlara ulaşabilmek için bu çağrıyı çevreniz ile paylaşmanız bizleri memnun edecektir. "


Ayrıca Tariflerinizle Sinangil Lezzet Kulubü ne de katılabilirsiniz... :))


Sevgiler..

Mutlu Hafta Sonları Dilerimm..:))

Deniz, Kalpkurabiye

29 Nisan 2010 Perşembe

Yeşil Mercimek Çorbası

Günaydın canlarımm:))) Haftasonuna bir kala en sevdiğim çorba ile karşınızdayımm:)) Yaz kış asla çorbadan vazgeçmem:)) En sevdiğimse işte bu yeşil mercimek:))Bol soğanlısından:))
Mutlu günler dilerim:))
Sevgilerimle..

Malzemeler:
2 su bardağı yeşil mercimek
Yarım çay bardağı tel şehriye
50 gr. kıyma
2 adet kuru soğan
2çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber
Ilık su

Yapılışı:
Mercimekler geceden ılık tulu suda ıslatılır.
Ertesi gün, yine ılık suda haşlanır, haşlanırken köpükleri alınır. Haşlandıktan sonra süzülüp bir kenara alınır.
Tencere içersine soğanlar yemeklik doğranıp sıvıyağda pembeleştirilir. Kıyması ve salçası sırası ile eklenip kavrulur. 4 su bardağı suyu verilip kaynaması beklenir. Mercimekleri ve tel şehriyesi eklenip tuzu karabiberi kontrol edilip, pişmeye bırakılır.

Afiyet bal şeker olsunn:))

28 Nisan 2010 Çarşamba

Melek Kurabiyesi

Günaydınlar canlarım, dün yaşadığım talihsiz olay beni çok üzdü.. Haketmediğim bir yorum daha doğrusu yorumlar aldım.. Yayınlamam tepki gösterdi bu kişi onu çok rahatsız(!) etmiş....Emeğime gösterilen saygısızlık çok feci bir durumdu.. Neyse geçti gittii..
Tümm arkadaşlarıma destekleri ve özverileri için teşekkür ediyorum bir kez daha..
Kurabiyelerime Melek Kurabiyesi dedim çünkü benim taaaaaaaaaa ilkokul 1. sınıftan beri tanıdığım bazı zamanlar görüşemesek de bir şekilde buluştuğumuz canım arkadaşım Melek bu kurabişleri tarif etti bana facebookta.. Çok canım istedi dedi, tarifi yok dedi ah kıyamam ben sana dedim bende içimden.. Keşke Gebzede olsam kesinlikle götürürdüm yaptıklarımı kargo yapmayı düşündüm ama marmelatlı olması bu adımı attırmadı bana.. Bende canım arkadaşıma sanal da olsa yaptım bu kurabişleri ve hediye ettim huzurlarınızda:))
Meleğimm seni çok seviyorum canım benimm:))

Bu arada kızlar etkinlik için son 2 günn:)) Bekliyorum sizleri:))

Malzemeler:
1 paket yumuşamış margarin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu yada portakal kabuğu rendesi
1 yumurta ( sarısı içine beyazı dışına)
Aldığı kadar un
dövülmüş fındık
istediğiniz aromada marmelat veya reçel

Yapılışı:
Marmelat, fındık, yumurta beyazı hariç tüm malzemeleri karıştırılıp yumuşak kıvamlı bir hamur yapılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanıp ortaları oyulur, Önce yumurta akına sonra da fındığa batırılıp, önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirlir.
Fırından çıkan kurabiyelerin ortası marmelat veya reçelle doldurulup servis yapılır:))

Not: Canlarım fındıkları toz haline de getirebilirsiniz ama ben hafif dişli bıraktım bu kez... Yumurta akı ile birleşince sanki krokanlıymış gibi görünüyor bu görüntü de benim hoşuma gidiyor:)) Öneri benden tercih sizden:))

27 Nisan 2010 Salı

Çilekli Muhallebi

Merhabalar cankuşlarımm:)))
Papatya Ablam (papatya68) bana çilek kız diyor:) Tahminim bu tarifimi görünce ah seni çilek kız diyecek:))
Ablacımm öpüyorum senii:))
Tarifim manavdan aldığım çilekleri ayıklarken birden aklıma düştü hemen süte şekere sarıldım.. Ortaya bunlar çıktı:)) Rengini tamamen çileklerden aldı..
Beni takdir eden beğenen izleyen saygı çerçevesinde eleştirilerini yapan ve yapmaya devam edecek olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve aynı süratle HER GÜN YEPYENİ BİR YAZI İLE blog macerama devam ediyorumm....
Sanal bir ortamda olsak da gerçeğe dayalı olan öyle güzel dostluklarımız var ki bir demet paptya gibiyiz biz hepimiz.. Her gün birbirimizi ziyaret etmekten, yaptıklarımızı denemekten, dertlerimize ortak olamktan, sevinçleri paylaşmaktan haz duyuyoruz diliyorum ki hep de böyle olacak...
Beni ve bloğumu beğenen ve beğenmeyen herkese sevgilerimle..
Malzemeler:
1 kase dolusu çilek
1 lt. süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı un
1 pk. sade krem şanti
1 çorba kaşığı tereyağ
1 pk. gourmet vanilin

Yapılışı:
Süt bir tencereye alınır; içine tozşeker, un, nişasta, krem şanti eklenir orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir.. Koyulaşmaya başlayınca mini mini doğranmış çilekler içine eklenir, kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilini eklenip bir taşım daha kaynatılır. Ocaktan alınıp kaselere pay edilir..
1-2 saat soğutulduktan sonra servise hazırdır..

Afiyet bal şeker olsunn..:))

26 Nisan 2010 Pazartesi

Fırdöndü Kurabiye ve Çeyizlikler:))

Günaydınlarr.. Mutlu haftalar canlarımm... Oldukça yoğun bir haftasonunun ardından işe gelmek biraz zor:)) Ama olsun :) Emeğinin karşılığını alınca insan çok mutlu oluyor:) Evet zam aldım cuma günü uçuştayım canlarımm:))
Gelelim tarifimize....
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 pk. margarin
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilin
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un (ilave olabilir)
3 çorba kaşığı kakao

Yapılışı:
Margarin, yumurtalar, kabartma tozu, vanilin, pudra şekeri ve un yoğurma kabına alınıp yoğrulur. Un gerekirse ekleme yapılır.
Hamur iki eşit parçaya bölünür. Bir yarısına kakao eklenip yoğrulur.
Hamurlar tezgah üzerine alınıp biri kakaolu biri sade olmak üzere iki rulo hamur yapılır bıçak ile 2 cm eninde kesilir, avuç içerisinde bir kaakolu bir sade parça alınarak tek bir yönde yuvarlanır.
Şekil alan kurabiyeler yağlı kağıt serili tepsiye sıralanıp 170 dereceye önceden ısıtılan fırında hafifi beyaz pişirilir..

Afiyet bal şeker olsunn..


23 Nisan 2010 Cuma

Çilekli Bisküvili Pasta ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Günaydınn canlarımmm bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı... Öylesine nazik, düşünceli, ince fikirli bir insanmış ki Atatürk' ümüz..Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir şeyi Çocuk Batyramını bizlere hediye etmiş... Her çocuğun gönlünde özeldir 23 Nisan.. Kutalamalr da görev alsın almasın hep bir coşku oluyor minik yüreklerde.. Ellerinde bayraklar, balonlar.. Sınıflarda fenerler.. Panolarda şiirler.. Hep bir ağızdan söylenen şarkılar.. Çocuk olmak güzel.. Ama ağlamasınlar üzülmesinler.. Boyunları bükük kalmasınlar.. Tek temennim bu.. Ana baba şefkatinden mahrum bırakmasın yarabbim onları.. Bilirim korur kollar Allah Sabileri ama yine de en güzel temennileri dilemek insanlık vazifem diye düşünüyorum..
Bugün Cuma.. Allahımın rahmetinden bereketinden nimetlerinden eksik etmesin bizleri.. Resul şefaatine sığınıp af dileyelim bugünde.. ve bugünün tüm duaları çocuklara olsun...
Allahım sen onların yüzündeki gülümsemeyi, yüreklerindeki masunluğu, minicik ellerindeki mutluluğu daha da yüceleştir, fazlalaştır.. Gözlerinden acıya dayalı yaş getirme, gül yüzlerindeki gülümsemeyi soldurma, ana baba şefkatinden, korumasından eksik etme, büyüdüklerinde akıllı, şefkatli, doğru yoldan yana birer birey olmalarını sağla yarabbimm.. (Aminnn..)
Cumanın bereketi üzerinize olsun canlarımm..


Malzemeler:
3 pk. betit beurre bisküvi
2 pk. çilekli puding + 6 su bardağı süt
1 kase çilek
1 pk. beyaz çikolata sos +2,5 çay bardağı süt


Yapılışı:
6 su bardağı süt tencereye alınıp içine puding tozları eklenir ve sürekli karıştırarak pişirilir.

Pudingler piştikten sonra Bisküvilerin yüzüne bir kaşık ile puding sürülüp dikine dikine çift sıra dizilir.
Dizilen bisküvilerin üzeri kalan puding ile kaplanıp buzdolabına kaldırılır, üzeri için beyaz çiklata sos pişirilip soğutulur ve pastanın üzerine serilir. zevke göre süslenen pastamız 3-4 saat kadar dinlendikten sonra servise hazırdır ..

Afiyet Bal Şeker Olsun..







22 Nisan 2010 Perşembe

Limonlu Kurabiye

Günaydınlar canlarımm ... Hafta sonuna hızla yaklaşırken Sizlerle bir tarif paylaşmak istedimm kokulu özledim ...
Tarif canımm Mine Ablamdan ... İçinde Katı Yağ bulunmayan nefis bir tarif ...:)) Miss Kokulu ..
Tarifte kendimce minik değişiklikler Muaf cok beğenildi gerçekten kardeşim ikişer ikişer yiyordu Oğlu gördüğümde:))
Ablacımm nefis tarifi bizlere kazandırdığın içinn cok teşekkür ediyorumm ...:))) 

Malzemeler:
1 adet Yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı tozşeker
2 adet limonun suyu
Yarım Tüp limon aroması
1 pk. kabartma tozu
Aldığınca un

Uzerine:
1 Yumurta aki
Tozşeker


Yapılışı:
Toz Şeker ve Yumurta mikserle çırpılıp uzerine sıvıyağ, limon suyu, limon aroması eklenip çırpılır. Kabartma tozuve un ilavesi ile yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir .. Yoğrulan hamur buzdolabında 30 dakika dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan parçalar koparılıp yuvarlanır kenarları Yumurta Akına batırılıp tozşekerle mantolanır ve top şeklindeki hamurun uzerine Çay bardağının alt kısmı ile bastırılıp çukurlaştırılır.
( Oluşan çukurlar fırında kabarıp yukarıdaki şekilde oluyor:))
Hazırlanan kurabiyeler Yağlı Kağıt serili tepsiye sıralanıp 170 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir ..

Afiyet bal Şeker olsunn ..



21 Nisan 2010 Çarşamba

Patatesli Açma Gül Börek

Evett fıstıklarım misafir olun bana börekler açayım sizlereeeeee:)) Allaaaahh verdim coşkuyu hani.. kahkalarla gülüyorum şu anda ama bu böreği yaptım ya çok mutluyum ondan:)) Börek açma maceram şahane bir finalle sonuçlandı çok sevinçliyimm çoooooooooooookkkkkkkkkkkkkkk :)))
Bir de dün Yeşimciğimle konuştumm... Canım benim bana çok moral oldun diyo hastahanedeymiş yine kontrolü varmışş ayy bir sıyrılsa da rahatlasak hepimiz..Canım arkadaşıma iyi olll diyorumm:))

Candan Erçetin' in neşeli şarkısı hep dilimde.. vay halime.. özellikle de şarkı bitiyor sanıyorsunuz da kızlar çıkıyor ya;
""Keten gömlek sekiz kat
Dördünü giy, dördünü sat
Benden başka seversen kalpa döşeklerde yat:))
Ayy Ramo (benimki Reco) ramo ramo sevgilimm.."" diye giden kısmını ben söyleyince ki Reco diyo söylüyorum Recep deli oluyo gülmekten:)) Özellikle mutfaktayken bu şarkıyı söylemekten alamıyorum kendimi:))

Neyse efendimm İşte böreğimizin tariifii..

Malzemeler:
6 su bardağı Sinangil Böreklik Un
Tuz
Ilık su
1 adet yumurta

Ara katlara:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
Azıcık tuz
2 yumurta

İç Malzemesi:
8 adet patates
3 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber,kırmızı pul biber

Üzerine:
Erimiş tereyağ

Yapılışı:
Hamur için un derin bir kaba elenir, tuz ile karıştırılır, yumurtası kırılıp azar azar su ilavesi ile mantı hamuru gibi hafif sert bir hamur elde edilir. Hamurumuz üzerine nemli bir bez örtülüp yarımsaat dinlendirilir..
Hamur dinlenirken patatesler zar gibi mini mini doğanıp kurusoğan, biber ve baharatları ile sotelenip kenara alınır.
Ara malzemesi için süt, yoğurt, yumurtalar ve azıcık tuz çırpılır..
Hamurumuz bezelere bölünür her beze unlanarak açılabildiği kadar açılır tabii merdane ile:)) Oklava ile küsüz biliyorsunuz..:)Hamur açıldıktan sonra yoğurtlu karışımdan sürülüp içten serilir ve rulo yapılarak bir güzel sarılır.. Gül yapılır.. Tepsiye dizilen böreklerimiz ki bir tepsi 4 adet alıyor tereyağı ile yağlanıp 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir..

19 Nisan 2010 Pazartesi

Porsiyonluk Çilekli Parfe

Merhabalar :) Mutlu günler canlarımm.. Bu haftasonu gelsin diye can atıyorummm:)) Harika bir gezi planladık aşkımla beraber:) Hem ziyaret hem ticaret hesabı hem alışveriş hem gezi:)) Akçaabata gidicez balık yemeye:)) Sonrada Boztepeye.. Karadenizi izlemeye.. Offfff haftasonu gell gell gell.. Bir de hala gelmeyen yemek takımıma bakıcaz inşallah gelecekmiş bu haftasonu... Beğendik ettik meğer stoklarda yokmuş:( Bekliyoruz ki gelsin 1 y oldu nerdeyse:) Çatlıyorum sabırsızlıktan... Bol alışverişli bir o kadar romantik ve enerjik bir gün olacak... Kalbim nasıl atıyor anlatırken tahmin edemezsiniz.. Kardeşimi de götürücez onsuz yapamayız mahşerin üç atlısı gibi gezmezsek olmaz bol gülücüklü olacak.... Şimdiden iddaya girmeye lades tutuşmaya başladılar... Sonuç ne olursa olsun hesaplar eniştedenn değişmezz:)) Değil mi ama:))

Malzemeler:
Muhallebisi İçin:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çay bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı tereyağ
1 pk. vanilin
Parfesi İçin:
1 pk. sade şanti
1 pk vanilyalı creme ole
Çilek parçacıkları
Üzeri İçin:
1 pk. Bitter çikolatalı glazür
Çilek

Yapılışı:
Muhallebi malzemelerinden vanilin ve tereyağı haricindekiler karıştırılıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilini eklenip bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınıp ılınır.
Diğer tarafta şanti çırpılır, krem ole hazırlanır krem şantiye eklenir, mini doğranmış çilekler ile rende beyaz çikolatalar da eklenip karıştırılır son olarak ılınan muhallebi de karışıma eklenerek bir güzel harmanlanır ve ister kaselere ister muffin kaplarına paylaştırılır... En az 5 saat dondurucuda dinlendikten sonra kabından ters çevrlip servis tabağına çıkarılan parfecikler çikolata glazür ve çilekle süslenerek 1 saat normal buzdolabında dinlendirilip servis edilir..
 
Afiyet Bal Şeker Olsun..:)

Muzlu Kup

Merhabalar mutlu haftalar şekerlerimm:)) Saçlarım için yaptığınız o güzel yorumlarınız için tek tek teşekkür ederim hepinize canlarımm...
Geçenlerde Necla Ablada bir lezzet turuna çıkmıştım.. Gözüme bu tarif takıldı.. Tarif defterime de aynen şu notla yazdım..Hayatımın en güzel zamanlarına ithafen..
 16-17 yaşlarımdayken hiçbirşey yapamazdım.. Hazır pandispanya alıp, hazır kremalarla pasta hazır pudinglerle tatlı yapardım ne kadar hazır karışım varsa alırdım ama sadece özel günlerde şimdiki gibi değil.. Hazır ürünlerin arkasındaki tarifleri denemeye çalışır birbirinden tirajik felaketler yaşardım.. Annemin fırçaları da cabası.. O günlerde yaptığım bir tarifti bu muzlu kup.. O zaman gözüme az görünmüş herhalde bisküvisi doldurmuşum kafa kırıyordu kuplar.. Kardeşim çok beğenmişti.. Annem sonra az koy kızım şunun bisküvisini demişti.. Az koymuştum onlarda beğenmişti.. Biraz yapmıştım sıkılmıştım.. Görünce birden aklıma geldi nostalji canlandı... Biraz da hüzünlendim.. Gebzedeyken olmuştu bu olaylar. İçim kaydı bir hoş oldum.. Gebzedeki hatıralarımın anısına tekrar yaptım bu güzel tarifi... Şekli de, sunumu da, tadı da çok farklı tabiki.. Geçen zaman acemiliğimi de götürmüş sanırım..
O yüzden hayatımın en güzel zamanlarına ithafen..
Yazarken bir de Ferhat Göçer çalıyor şimdi.. Üzüm şarkısı beni acayip duygulandırıyor..
Necla Ablacımm.... Teşekkür ederim bu güzel tarif için...

Malzemeler:
2 pk. çikolatalı krem şanti
2 su bardağı süt
5-6 adet petit beurre bisküvi
100 gr. sütlü çikolata
Muz
Süsleme şekerleri

Yapılışı:
Şantiler çırpılıp dolaba kaldırılır.
Çikolata benmari usülü eritilir, bisküviler kırılıp merdane ile toz hale getirilir şantiye karıştırılır ben erimiş çikolatayı da bu karışıma ekledim..
Servis kuplarının altına dilimlenmiş muz konuşup şanti eklenir, bir muz bir şanti şeklinde sıralanan kuplar süslenip dolapta 1 saat dinlendirilip servis edilir..

Afiyet Bal Şeker Olsun..

16 Nisan 2010 Cuma

Farinabella Tuzlu Kek


Günaydınlar, hayırlı cumalar dostlar... Cumanın bereketi önce gönüllerinize, sonra mutfaklarınıza en son da sofralarınıza dolsun.. Tüm güzel niyetler kabul olsun diyorum...
Bugün sizlerle evvel de kakaolusunu paylaştığım Farinabella Keklerin Tuzlusunu paylaşacağım:)) Ben bu kek karışımı muffin kalıplarda değil baton kalıbımda yaptım içine kaşar peyniri ekledim nefis oldu geçen pazar sabahına yapmıştım bizimkiler kırıntı bile bırakmadılar..

Malzemeler:
1 kutu farinabella tuzlu kek
2 yumurta
1 çay bardağı yağ
1 su bardağı süt (kutudaki tarifte su yazıyordu)
 Kaşar peyniri rendesi
Zeytin parçacıkları

Yapılışı:
Derin bir kaba kek karışı dökülüp, yumurtaları, sütü ve yağı eklenip çırpılır.. En son kaşar peyniri rendeleri ile zeytin tanecikleri eklenip harmanlanır ve isteğe göre kutudan çıkan kalıplara, isteğe göre de baton kek kalıbına dökülüp 175 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir..
Afiyet bal şeker olsunn..:)

15 Nisan 2010 Perşembe

Çilekli İrmik Tatlısı


Merhabalar :)) Bugün sizlere yine hafif bir tarif paylaşmak istiyorum canlarımm:))
Bilindik ve bizden bir lezzet ama çilek aromalıı:))

Bu arada İnci Ablamın bir sorusu vardı. Yorum olarak yazıyor ama onaylıyorum çıkmıyor listelerde:(  Ablacım sütlü tatlılarda tüp aromaları kullanıyorum güzel oluyor ilk başta belki acılık katar diye düşünüyordum ama olmadıı gayet memnun kaldım ablacımm sorunu da yanıtlamış olayım buradan bu tarif aracılığı ile...:)

Malzemeler:
1 lt. süt
7 çorba kaşığı irmik
14 çorba kaşığı şeker
1 pk. çilekli krem şanti
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tüp vanilya aroması
Bebe bisküvisi

Yapılışı:
Sütün içerisine irmik, süt ve krem şanti eklenip kıısk ateşte karıştırarark pişirilir..  Kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ve aroması eklenip bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır..
Tabanına bebe bisküvisi dizilmiş borcama tatlının yarısı dökülüp arasına çilek parçaları serpiştirilir kalan yarısı dökülüp dolapta iki saat dinlendirilip süslenerek servis edilir..

Parça çikolataları dr. oetkerin glazürü ile yaptım erimiş glazürü pet bardağın içine fırça ile sürdüm ve donunca parçalayarak çıkardımm:))

Afiyet bal şeker olsunn..



14 Nisan 2010 Çarşamba

Damla Çikolatalı ve Çilekli Parfe :))

Günaydınlar.. Mutlu günler canlarımmm.... Bugün benim için özel ve güzel bir gün... İlk blog arkadaşım, canım kardeşim dostum, biriciğim, tatlişkom, aslişkom bana geçen yıl 14 nisan günü ilk yorumunu yazmıştı.. O zaman blogspotta yayınım yoktu yalnızca blogcudan ve son derece acemi olarak yazıyordum:))) Benim Renkli Aperatifler Tarifime yazmış yorumunu canım benim.. Bende heyecanla ona gittim.. Böylece başlamış olduk o gün bugün bana yaptığı yardımlar, her konuda eksik etmediği desteği ve gülenyüzü ile Aslım kalbimde Birtane.. Bir günlük değil her günlük bir arkadaş kalbimde.. Uzun yıllar sürmesini temenni ediyorum bu arkadaşlığımızın.. İşte karşınızda becerikli, marifetli, süper kişilikli benim bitanem Aslişkom:))

Aslımm seni Çooookkk seviyorum canım benimm:))
Bende bu benim için özel olan gün için Aslımın tariflerinden bir tanesi olan Parça Çikolatalı Parfe den esinlenerek kendimce bir parfe yaptım.. Aslım ellerine sağlık tekrar bitanemm:)) Aslı Made in Aslişko demişti bende Made İn Aslişko Deniz Version diyorum:))

Malzemeler:
Muhallebisi İçin:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çay  bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı tereyağ
1 pk. vanilin
Parfesi İçin:
1 pk. sade şanti
20 adet muzlu bebe bisküvisi
Çilek parçacıkları
Damla Çikolata

Yapılışı:
Muhallebi malzemelerinden vanilin ve tereyağı haricindekiler karıştırılıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilini eklenip bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınıp ılınır.
Diğer tarafta şanti çırpılır içine beb bisküvileri kırılarak eklenir, mini doğranmış çilekler ile damla çikolatalar da eklenip karıştırılır son olarak ılınan muhallebi de karışıma eklenerek bir güzel harmanlanır ve çukur bir kaseye doldurulur. En az 5 saat dondurucuda dinlendikten sonra kabından ters çevrlip servis tabağına çıkarılan parfe çikolata ve çilekle süslenerek 1 saat normal buzdolabında dinlendirilip servis edilir..

Kalpkurabiyeden Not:
Buzluktan indikten sonra 1 saat de buzdolabının normal rafında dinlendiriyorum ki hani kıtır kıtır buzlu olmuyor. İlerleyen günlerde dondurma denemelerim de olacak hadi bakalım hayırlısı:))

Afiyet bal şeker olsunn:))

13 Nisan 2010 Salı

Zeytinyağlı Enginar


Merhabalar canlarımm:) Güzel bir gün geçirmeniz dileklerimle başlıyorum bu sabahta:))
Bendeniz hayatımda ilk kez enginar pişirdim.. Nişanlımın ailesi yolladılar taa İzmirden sağolsunlar.. Bende enginar konusunda acemi ancak gözü pek bir gelin  adayı olduğum için kolları sıvadımm.. Ne yapayım enginarcı aşkımın canı istemişti.. Çarşıda baktık numunelik 2-3 tane var onlarda el yakıyor:( İstedik geldiler kocaamaaaaaan bir koli.. Ben hiç yapmazmıyımm... Kararttım limonla ovup bol limonlu suya attığım halde.. Acemiliğime verdim ama lezzetini çok beğendiler annem dahil.. Hele Recep bayıldı.. Halasının yemeklerini çok sever halam kadar güzel yapmışsın dedi.. Tek kusuru esmer olmasıydı sanırım.. O da nazar boncuğu:)
Enginar yapımı konusnda bu acemi geline yardımlarını esirgeömeyen canım Mine Ablama tekrar teşekkür ediyorumm.. Kızı Mügeciğimi unutmuyor onu da öpüyorumm:)))

Malzemeler:
10 adet enginar
1 kg limon (ben bu kadar kullandım abartılı gelebilir)
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
Yeşil soğan
5 çorba kaşığı bezelye
Tuz
1 çay kaşığı tozşeker
Zeytinyağı (Foça Ev Yapımı)
1,5 su bardağı sıcak su

Yapılışı:
Enginarlar temizlenip limonla ovulup limonlu ılık suya alınır..
Garnitür için tüm sebzeler mini mini doğranır. Öncelikle kuru soğanlar zeytinyağında pembeleştirilir, havuç ve patatesler alınıp sotelenir en son bezelyesi ve yeşil soğanı ilave edilip enginarlar çukur kısımları altta kalacak şekilde garnitürün içine dizilir tozşeker ilave edilip suyu verilir tuz kontrolü yapılıp orta ateşşte pişmeye bırakılır..
Servis öncesinde enginarlar tabağa alınır, garnitürleri paylaştırılıp ılık servis edilir..

Afiyet bal şeker olsunn..

12 Nisan 2010 Pazartesi

Havuçlu Dilim Kek



Merhabalar canlarımm harika b,ir haftasonunun ardından yine işimizin ve blolğumuzun başındayız:)) Bugün sizlerle nefis bir kek tarifi paylaşacağımm.. Tarifim Sevgili Özlem Hanıma ait.. Dev fotoğraflı tariflerini çok beğeniyor ve sayfasında uzun süre kalıyorum:)) Bu kek de beğendiğim ve listeme aldığım tariflerinden sadece bir tanesi.. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum bu nefis tarif için..
Ben ufak oynamalar yaptım kendime göre ama her haliyle müthiş bir lezzet:))
İsteyenler için tarifin orjinali burada..

Malzemeler:
3 yumurta

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak az sıvıyağı
2 su bardağı Sinangil Tropik Aromalı Kek Un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 tüp limon aroması
2 orta boy rendelenmiş havuç
1 portakal kabuğu rendesi

Yapılışı
Yumurta ve şekeri 5 dakika kadar çırpılıp, ardından süt ve sıvıyağı eklenir ve biraz daha çırpılır.
Ardından unu, vanilyayı elenerek eklenir. Bu aşamada ve sonrasında mikseri bırakılıp spatula ile karıştırılır.
Son olarak geri kalan tüm malzemeleri de ilave edilip yağlanmış büyük boy borcama dökülür eğer ince olmasını istemiyorsanız küçük borcama veya kalıba dökebilirsiniz..
önceden 170 derece ısınmış fırında 20 dakika kadar pişirin.

Kalpkurabiyeden Not:
Bu nefiss keki 2. yapışım canlarım ilkinde havuç rendesinin suyunu sıkmamıştım tam bir ıslak kek olmuştu müthiş bir tadı olmuştu.. Hani yumuşak kek severler için diyorum:))
Havuçların suyunu sıkarsanızda nemli bir kek oluyor özünde yumuşak dokulu ama o kadar ıslak olmuyor birde ben yukarıda da belirttiğim gibi büyük borcamda pişiriyorum ki ince olsun.. İnce uzun dilimler halinde servşs edince daha hoş oluyor bence:)
Birde havuçları rendenin ince kısmı ile rendeliyorum daha cici oluyor..
Tercih sizin...

Afiyet bal şeker olsun:))

10 Nisan 2010 Cumartesi

Zeytinli Açma


Merhabalar.. Mutlu hafta sonları canlarımm ben yarını iple çekiyorummm evde olacağım diye:)) Hepinize de gönlünüzce geçireceğiniz bir hafta sonu diliyorumm:)) ve sizi açmam ile baş başa bırakıyorumm:))

Sevgilerimle..

Malzemeler:
6 su bardağı un
1 çorba kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta akı
1 çay bardağı sıvıyağ
Aldığınca ılık su

İç malzemesi:
Zeytin ezmesi

Üzerine:
2 yumurta sarısı
susam

Yapılışı:
Hamur için; Maya ve tozşeker komposto kasesine alınıp ılık su eklenerek kabarması beklenir.
Un derin bir kaba elenip tuz ile harmanlanır ortası havuz gibi açılır, yumurta akı, sıvıyağ eklenip kabarmış maya eklenerek yumuşak ele yapışmayacak bir hamur yapılır. Sıcak bir ortamda üzerine nemli bir bez örtülerek 2 saat mayalandırılır.
Mayalandıktan sonra hamur bezelere ayrılarak her beze üzerine bir bidik tereyağı konulur yağları eriyince merdane ile açılıp içine ezme sürülür ve fazla sıkışık olmayacak şekilde rulo yağılıp simit gibi gerisine bükülür ve iki ucu birleştirilir..
Yağlı kağıt serili tepsiye sıralanan açmalar tepsi mayası için 20 dk bekletilip üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam serpildikten sonra 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir..

Afiyet bal şeker olsun..

9 Nisan 2010 Cuma

Bonibon Yıldızları :)


Merhabalar:)) Cümleden hayırlı cumalar canlarımm..
Cumanın hayırları üzerinize bereketi evlerinize dolsun inşallah..:)

Bu tarifi önce Salihacığımda Gördüm Bonibonlu paptyalar yapmıştı..

Sonra Aslı' mda Gördüm Kelebek yapmıştı...

Dedim ki bende ne yapayım yıldızlı yapayım bir sonra başka bir şekille yapan arkadaşımız kalpkurabiye de yıldız yapmıştı desinn:)

Ağızlara yayılan nefis bir kurabiye olduğunu söyledi bizim ev ahalisi:)) Ben tatmadım tövbeliyim:)

Malzemeler:
1 pk. (200 gr.) nişasta
125 gr tereyağı
1 adet yumurta
Yarım su bardağı un (ilave olabilir)
Yarım paket kabartma tozu
Yarım su bardağı pudra şekeri
Üzeri için: Bonibon

Yapılışı:
Yğurma kabına alınan tereyağı, yumurta ve şeker karıştırılır. Nişasta, un ve kabartma tozu eklenerek, ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Ele yapışıyorsa biraz daha un eklenebilir. Merdaneyle açılarak yıldız şeklindeki kurabiye kalıbıyla şekil verilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralanan yıldızların göbeklerine birer bonibon oturtulup. önceden ısıtılmış 160 derecede beyaz kalacak şekilde pişirilir.

Afiyet bal şeker olsun..

8 Nisan 2010 Perşembe

Mısırlı Makarna (Made with Tembel:))

Merhabalar:)) Kaç gündür pastaydı kurabiyeydi derken baya tempo yaptık tarifler yığılı beni yayınla beni yayınla diye bağırıyor ama ben bugün bir sakinlik, bi dinginlik istiyorumm:)) Dün akşam işten erken çıktım ve mutfakta tam 4 çeşit tatlı bir de çok özel zeytinyağlı ile et yemeği çıkardım inanın kuş gibiyim o kadar mutluyum ki tamamen deşarj oldum hafta sonuna kürek çekerken bu rahatlık iyi geldi açıkçası..:))
Zeytinyağlı tarifimiz enginardan oluşuyor enginarlar izmirden geldi aşkımın ailesi yoladı sağolsunlar.. Birde can eriği yollamışlar off off yanii:)) Enginar tarifindeki yardımları için Mine Ablama Teşekkür ediyorumm:)) İlerde kısmetse güzell günler geçiricez izmirde:)) Evimiz allah nasip ederse Bornovada olacak Mine Ablada Bornovada oturuyor:)) Yaşasınn:)) Değil mi:))
Yaşgünü tebrikleriniz için de ayrıca çok teşekkür ederim arkadaşlarımm, ablalarımm, kardeşlerimm, okuyucularımm:)) Aslımın bana yaptığı jest çok güzeldii:)) Ayy canım benimm bitanedir bitane:))

Makarnamız tam tembel işi canlarımm pazar günü midelerimiz kazınmıştı annemle babam yoktu, kardeşim ben aşkım üçümüz evdeydik:)) Canımız makarna çekince birde mısırla süsledik:)) İştee ortaya ilk kez denediğimiz ama mmhhh mmmhh mmhhh bir lezzet oldu:))

Malzemeler:
1 pk. makarna
Haşlamak için kaynar su
Tuz
Tereyağ
Ketçap
Mısır

Yapılışı:
Makarnamız haşlanır, süzülür. Tereyağı tencerede eritilip makarna ilave edilir tuz eklenerek kavrulur. Ocağın altı kapatılıp ilk sıcaklığı çıkan makarnamızın içine mısırı eklenip harmanlanır. Servis tabaklarına alınıp ketçaplanarak servis edilir..

Tembel anları değerlendirmek adına güzel bişi:)) Temizlikten, alışverişten kısacası yoruluğunuz bir hadiseden sonra ödüllendirin kendinizi:))

Afiyet Bal Şeker Olsunn:))

İzmirden gelen can eriklerimiz şimdi midemizdeler:) Zor bela kaçırıp fotoğrafladım:))

7 Nisan 2010 Çarşamba

Kalpkurabiye 1 Yaşında:)) ve Papatya Kurabiye :))

Evet canlarımm günaydınlar diyorumm bugün çok mutluyum gerçekten.. Blogcuda başladığım yolculuğum bugün hem blogcuda hem burada ve 1. yılımı doldurdum.. Birbirinden güzel dostluklar kurdum.. Birbirinden güzel paylaşımlara şahit oldum..
En değerli dostum, kardeşim, arkadaşım, sırdaşım herşeyim canım Aslıma özellikle bir teşekkür borçluyum hiçbir zaman beni yalnız bırakmadığı herşeyime ortak olduğu için gerçekk bir dost herşeyden çok bunun için mutluyum.. Umarım kalpkurabiyemle ve sizlerle daha çok paylaşımlara imza atacağız kısmetse daha çookk güzel günler göreceğiz....:))
Papatya kurabiyeyi geçen yıl şubat ayında bir sitede görüp yapmıştım şekli çok hoşuma gitmişti onu facebookta paylaşmıştım arkadaşlarım çok beğenmişlerdi:)) sonra tarifi yemekte tariflerim çıkmaya başladı ve niye benimde olmasın bloğum dedim:)) Başladım çalışmaya 15 gün sabahladım ettim bir yandan da pişirdim fotoğrafladım:)) ve ortaya kalpkurabiye çıktı.. Sizlerle olmaktan çok mutluyum arkadaşlar desteklerinizi esirgemeyin olur mu:))
Papatya kurabiye benim net dünyasına ilk adımım olduğundan bloğumun bu özel günü için dün akşam  tekrar bu kurabiyelerden  yaptım.. Geçen yıl ki çekimimden çok farklı bir fotoğrafla elbette..
Bende emeği olan yardımlarını, desteklerini en önemlisi sevgilerini esirgemeyen tüm sevdiklerime tekrar teşekkür ediyorum huzurlarınızda.. Hepinizi çok seviyorum..

Sevgilerimle..

Deniz, kalpkurabiye

Malzemeler:
125 gr. margarin
yarım su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
2.5 su bardağı nişasta
2 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
1 çorba kaşığı kakao

Yapılışı;
Kakao ve sıvı yağ hariç tüm malzemeleri karıştırarak yoğurulur.
Hamur biraz toparlanınca sıvıyağ eklenir iyice yoğrulur.
hamur1/3 ü ayrılıp kakao karıştırılır ve yoğrulur.
Sade hamur misket büyüklüğünde top top yapılır. Aynı işlem kakaolu hamura da uygulanır.
6 sade 1 kakaolu hamurdan ortaya kakaolu gelecek şekilde çiçekler yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
160 derecede 20 dakika pişirilir..

Afiyet bal şeker olsun..

6 Nisan 2010 Salı

Lolipop Kurabiye:))

Ayy yine ne yapmış bu kurabiye canavarııı diyosunuz biliyorumm biliyorumm biliyorumm:)) Bu lolipopları yaklaşık 2 hafta evvel ilk siparişimin ikinci halkası olarak yaptım canlarımm çok beğenildiğini öğrendim:) Çok sevindimm sizlerle de paylaşayım dedimm : )sıra bugün geldi:)) Nasııll :)) Beğendiniz umarımm:))
Tarifimi 57. PD.Ç.S.Etkinliği için sevgili Hümeyraya yolluyorumm:))

Malzemeler:
200 gr. tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı nişasta
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 pk. kabartma tozu
1 tüp limon aroması
4 çorba kaşığı kakao + 2 çorba kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:
İyice yumuşamış tereyağına; pudra şekeri, nişasta, un, kabartma tozu, vanilin sırası ile elenerek eklenir.. Limon aroması yumurtalar ve sıvıyağda eklenip uzunn bir süre yoğrulur.. Ne kadar uzun yoğurursanız o kadar
kıvamlı olacaktır..
Yoğrulma işlemi sonlandıktan sonra hamurumuz ikiye ayrılıp bir yarısına kakao ile artı 2 kaşık sıvıyağ eklenip tekrar yoğrulur..
Oluşturulan hamurlardan fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp bir kakaolu bir sade top yanyana konur tam altına bir sade bir kakaolu konur. Aşağıdaki resimdeki gibi:))

Birbirine yapıştırılan bu topçuklar yavaşça rulo haline getirilr.. Kurşun kalem kalınlığına geldiğinde yavaşça simit gibi gerisine büzülür. Aşağıda öreneği var canlarımm:))

Oluşan hamurumuz yavaşça içine doğru kıvrılıp lolipop şekli alır:)) Herbirine birer kürdan veya çöpşiş batılırılıp yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır..

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika pişirilip ılınınca servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun..

5 Nisan 2010 Pazartesi

Kedidili Bisküvili Çilekli Kümbet Pasta

Merhabalar.. Mutlu haftalar arkadaşlar...:)) Umarım keyifler iyidir:)) Bende çakır şahsen:)) Etkinlik güzel gidiyor çok mutluyum.. Bende etkinliğin coşkusuna kapılıp bir pasta yaptım:)) Tamamen uyduruk ama çok güzel olmuş bizimkiler öyle dedi tadına bakmadım malum yaz geliyor:)) Bakalım beğenecekmisiniz:))
Tarifimi 57. porselen demlik çay saati etkinliği için sevgili arkadaşım Hümeyraya gönderiyorum..

Malzemeler:
36 adet kedidili bisküvi
1 pk. muzlu puding + 3 su bardağı süt
1 pk. çilekli puding + 3 su bardağı süt
1 pk. sade kremşanti + 1 su bardağı süt
Yarım kg. çilek
Islatmak için: 1 su bardağı mandalinalı gazoz veya meyvesuyu

Yapılışı:
Pudingler tariflerine göre pişirilip soğumaya bırakılır..
Şanti çırpılıp dolaba kaldırılır.
Derin bir kasenin içi folyo ile kaplanıp dibine ve duvar kısmına aralıklı olarak dikine altı adet kedidili bisküvi dizilir ve meyve suyu ile ıslatılır. Ben mandalinalı gazoz ile ıslattım çok güzel oldu:)) Üzerine bir kat muzlu puding serilip çilek parçacıkları serpilir. Bir kat çilekli puding serilip çilek parçaları dizilir ve yine bisküvi dizilip ıslatılır..Kabınız dolana kadar aynı işlem tekrarlanır kapak niyatine bisküvi dizilir....
Kap dolduktan sonra buzluğa kaldırılır ve 1 saat dondurucuda bekletilir. 1 saat sonra servis tabağına ters çevrilip folyo çıkarılır ve şanti ile kaplanıp süslenir 2 saat daha bekletildikten sonra dilimlenerek servis edilir.

2 Nisan 2010 Cuma

Çilekli Pasta ve Babacığımın 49. Yaş Günü :))


Günaydınlar.. Hayırlı cumalar canlarımm.. Cumanın bereketi evlerinize dolsunn.. Mutfağınız bereketlensinn, sofralarınız şenlensin, dualarınız kabul olsun inşallah..
Arkadaşlar etkinlik için yaptığınız güzel yorumlara çookk teşekkür ediyorum tekrar tekrar katılımlarınzı heyecanla bekliyorum..
Tariflere devam ediyorum son sürat:)) Pastam canım babam içinn.. Dün yani 1 nisan babağıcım yaş günü idi.. Pastamı pazar günü yaptım.. 2 gün sonra kestik.. Akşamları böyle özel bir pastaya az geliyor zaman özene bezene sevgimi kata kata çileklerinin yarısını götüre götüre:)) yaptım bu nefisss pastayı:))

Malzemeler:
Pandispanya için:
4 adet yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sinangil sade kek unu
1 pk. gourmet vanilin

Krema için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 pk. orman meyveli şanti
1 kase çilek
1 pk. vanilin
1 çorba kaşığı tereyağı

Arasına:
Çilek
Beyaz çikolata

Üst kaplama için:
Sade krem şanti + süt

Yapılışı:
Pandispanya için; yumurtalar ve şeker krema gibi olana kadar çırpılır. un ve vanilin elenerek karışıma eklenir ve tahta kaşık ile karıştırıp yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcama dökülür, 175 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır..
Orman meyveli şanti çırpılıp buzdolabına kaldırılır.
Krema için çilekler mini mini doğranıp hazırlanır. süt bir tencereye alınıp içine şeker, un, nişasta eklenip topak kalmayana kadar çırpılır ve ocağın altı yakılıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir..Kaynamaya başladığında vanilin. tereyağı ve çilek parçacıkları eklenip bir taşım daha kaynatılır. Ocaktan alınıp ılınmaya bırakılır. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra şantiden bir miktar ayrılıp kalanı kremaya eklenir ve mikser ile 5 dk. çırpılır.. Soğutulur..
Üst kaplama için şanti çırpılıp dolaba kaldırılır.
Soğuyan kek ortasından ikiye kesilir ve sütle ıslatılır.. krema sürülüp ikiye kesilmişççilekler sıralanır beyaz çikolata parçacıkları serpilir. Krema bitene kadar aynı işlem tekrarlanıp üst pandispanya parçası da kapatılır ve şanti ile kaplanıp ayrılan orman meyveli şanti ile zevke göre süslenir..

Afiyet bal şeker olsunn..


Şu çileklerin güzelliğini görüyormusunuz:))) Ayıkladım yıkadım bir güzel göründüler gözüme dedim ki bu nefis mübarekleri fotoğraflamalıyım:)) İyi etmişim ne güzel görünüyorlar..:))
Allahım sana şükürler olsun bu güzellikleri bize tattırıyorsun.. Olmayanlara tadamayanlara alamayanlara da nasib et yarabbim...

1 Nisan 2010 Perşembe

Etkinlik Kalpkurabiye' de:))


Merhabalar canlarımm.. Bugün 1 Nisan Baharı ortalamış hızla yaza geçiş yapmaktayız...

Sevgili Portakal Ağacının organizatörlüğünü yaptığı;

Kalpkurabiye Olarak YE# 54  ŞIMARTAN MEYVELİ TATLAR ETKİNLİĞİ ' ne ev sahibeliğini yapıyorum ve
 1-30 NİSAN 2010 Tarihleri arasında katılımlarınızı heyecanla bekliyorumm..

Kıpır kıpır, sımsıcak, aşk dolu, mis kokulu bu güzell bahar günlerinde tümm can dostlarımı etkinliğimi şenlendirmek üzere davet ediyorum..

Blogu olan arkadaşlar, blogunuzun ismini, tarifinizin adını ve linkini,
Blogunuz yoksa isminizi ,tarifinizin adını, fotosunu ve yaşadığınız şehiri dnz.gns.37@hotmail.com adresine mail atabilirsiniz..

Bannerimi almak isterseniz sağ üst tarafta kodlar yayında.. Bannerimi hazırlayan sevgili arkadaşım SELMA ya bir kez daha teşekkür ediyorum....
Fotoğraf çekimini ise canımm birtanem Aslım Yaptı ona da kucaakk dolusu sevgilerimi iletiyorumm..:) Canımsın Aslımm..
Coşku dolu renk dolu güzel tariflerinizi bekliyorumm canlarımm:))

Son Gün: 30 NİSAN 2010


Sevgilerimle..
Deniz, kalpkurabiye..