12 Eylül 2014 Cuma
Şeftali Marmelatı
Merhaba.
Hayırlı ve bereketli cumalar dilerim..
Kış hazırlıklarım bitti artık, emek verdim hazırladım Rabbim sağlıcakla tüketebilmeyi nasib etsin cümlemize inşallah..
Bugün son olarak tezgahları yavaş yavaş terkeden şeftaliden hazırladığım nefis marmelat..
Sevgili arkadaşım Duygu' nun bu nefis tarifini mutfak tartım olmadığından kendime göre uyarladım, sonuç fotoğraflarda...
Malzemeler:
1 kg. çekirdekleri çıkarılmış kabukları soyulmuş şeftali
4,5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
Birkaç damla limon suyu
100 ml. su
Yapılışı:
Kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılan şeftaliler 100 ml. su ilave edilerek robottan geçirilir. )Benim robotum hepsini almadığından iki seferde çektim suyu da ikiye bölerek tabi..)
Pürüzsüz olan şeftaliler tencereye alınıp şekeri verilir ve şeker eriyene kadar mikserle çırpılır.
Tereyağı da ilave edilerek ocağın altı yakılır göz göz olana dek yüksek ateşte karıştırarak pişirilir.
Pişirme esnasında oluşan köpükler toplanır.
Limon suyu da ilave edilerek birkaç dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınıp sıcak sıcak kavanozlara doldurulur.
Kıvamı ilkin çok sulu gibi gelebilir size ama sonradan katılaşıyor, tadı da çok lezzetli :)
Afiyet olsun ..
Eline sağlık denizciğim afiyetle yiyin inşallah
YanıtlaSilrengi, kıvamı herşeyiyle mükemmel siz gençler harikasınız ellerinize sağlık canım
YanıtlaSilellerine sağlık canım afiyetle tüketin inşallah elife şifa olsun yarasın
YanıtlaSilEllerine sağlık Denizcim, harika görünüyor.
YanıtlaSilay demin bi şeftali yedim tadı damağımda hala ne güzeldi:)) ama marmelatda olsa yerim :)) en sevdiğim yaz reçeli ilk çilek sonra şeftalidir zaten.
YanıtlaSilellerine emeklerine sağlık canım.
Harika görünüyor canım ellerine sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık Denizciğim. Afiyetle tüketin inşaALLAH. Huzur ve sağlıkla.
YanıtlaSilÇok severim şeftalinin reçelini ve marmelatını miss gibi kokar ahh ahh ne güzel olur tereyağlı kızarmış ekmek ile canım afiyetler olsun eline sağlık:)
YanıtlaSil