13 Ekim 2009 Salı

Tuzlu Pastane Galetası ve Tuzlu Kurabiyeler




Malzemeler:

125 gr margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (birinin sarısı kurabiyelerin üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
Aldığınca un
Üzerine
1 yumurta sarısı
çörek otu, susam
Yapılışı:

Oda sıcaklığında yumuşamış margarin elle ezilir içerisine sıvıyağ, yumurta, yoğurt karıştırılır
Daha sonra 2 çorba kaşığı un eklenir yanında mahlep, şeker, tuz, karbonat ilave edilip malzemeler birbirine yedirilir.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyerek hamur yoğrulur.
Fındık büyüklüğünde parçalar koparılarak yol yordamı ile silindir yapılır galeta formu verilir
İkinci bir yöntem olarak hamurdan minik parçalar el yordamıyla kurabiye formu verilir.
Üçüncü şık ise hepimizin bildiği merdane ile açıp kalıplarla kesilebilir.
İstenilen yöntemle hazırlanan kurabiye ve galetaların üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu ve susam serpilir.
175 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilir.
Afiyet olsun:)

5 yorum:

  1. Amann amannn canım çok güzelll olmuşşşş
    Sayfana bayıldımmmm hayırlı olsunnn:)))

    YanıtlaSil
  2. çayın yanında nede güzel gider ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar Kurabiyeler nefis görünüyor, bayilirim tuzlu kurabiyelere, ellerinize saglik, sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Aramiza hos geldiniz cok güzel bir hobi zamanla tutku haline geliyor isten gelir gelmez yorumlari bakmak yada arkadaslari takip etmek .Canim blogun ve tariflerin cok güzel hersey gönlünce olsun sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. teşekkür ederim arkadaşlar daha yapım aşamasındayım tarifleri anca aktarıyorum vakit buldukça:) aslıcımm bitanemsinn

    YanıtlaSil