18 Şubat 2014 Salı

Kek Kalıbında Bisküvili Pasta

Günaydın :)
Bugün 2009 yılında hazırladığım bu pastamın güncellemesi ile karşınızdayım.. Popüler yayınlar kısmında hiç listeden düşmediğini görünce bir revizyon şart dedim..
Tarif Sevgili Arzu Abla' dan..
Çocukluğumuzun lezzeti olan bisküvili pastayı bir de böyle deneyin..

Malzemeler:
2 lt.süt
2 paket petit beurre bisküvi
2 paket kakaolu puding
Üzeri için:
Kenton karamel sos
500 ml. süt
Pasta şekerleri

Yapılışı:
Pudingler tarifine göre pişirilip hafif ılıtılır. Kek kalıbı streç film ile kaplanıp bisküvilere kaşıkla puding sürerek bisküviler tabana yatay sıralanır, sonra üst üste dizilmeye başlanır. Bisküvi sıralama işi bittikten sonra en üste kapak olacak gibi yatay olarak birkaç bisküvi daha sıralayın bir kaç saat dolapta bekletin .
Karamel sos 500 ml. süt ile tarifine göre pişirilip soğutulur.
Birkaç saat sonra servis tabağına ters çevrilip karamel sos ile kaplanır.
Üzeri süslenip bir gece buzdolabında dinlendirilip dilimlenerek servis edilir..

6 yorum:

  1. Şu karamelli tarifler yok mu, beni görüntüsüyle bağlıyor kendine. Çok güzel görünüyor Deniz cim. Ellerin dert görmesin. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık çok güzel görünüyor:)
    www.ufakmutfakta.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Canım Denizim,
    Ellerine sağlık, bisküvili tatlın nefis görünüyor.
    Bence bisküvili tatlıların hiç modası geçmiyor, bisküviyi şekilden şekile sokup yine bir şekilde kullanıyoruz.

    YanıtlaSil
  4. kalıpta yapmak çok güzel fikir olmuş canım.çokta şık .ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ay nerde şekillenirse şekillensin ben çok seviyorum bu çocukluğumun lezzetini. olsa da yeseydimmm

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir fikirmiş denizcim ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil