11 Şubat 2010 Perşembe

Bakmil :))


Pratik tarifler serüveni devam ediyor bu aralar hem rahatsızlığımdan dolayı hemde yoğun işlerden dolayı mutfağıma istediğim özeni gösteremiyorum:(( ama yinede çabucak yaptığım ve çok özel şeyler çıakrabiliyorumm.. çok şükür:)) Ama sevgili Birsenciğimin etkinliği için harika bir tarif hazırlıyorum hadi bakalım hafta sonu hayata geçireceğimm:)) Gelelim Bakmil' e Bu ne???? dediğinizi duyuyorumm:)) Ne ki bu bakmil:)) Bu benim zeki kardeşimin zeki buluşu:)) Milföyden yapılan baklavaların arasına bir yenisini eklemiş bulunmaktayız:)) Bunun adı neki dedi bana bende dedim herzamanki gibi milföy tatlısı, milföy baklavası dedim hmm dedii BAKMİL olsun bunun adı:)) Çok hınzırdır çok muzurdur hemen bir şeye bir lakap bir isim takar neşe kaynağımız:))canımın ciğerimiz :))

Malzemeler:
20 adet milföy yaprağı
Ceviz İçi
200 gr. tereyağ

Şerbeti İçin:
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 dilim limonn

Yapılışı:
Şerbetimizin malzemeleri karıştırılıp kaynatılır ılınmaya bırakılır.
Milföy hamurları dört eşit parçaya kesilip içlerine ceviz konulur ve muska şeklinde kapatılıp yağlanmış tepsiye sıralanırlar.. Tepsi doldurulduktan sonra ertilmiş tereyağı tatlıların üzerine gezdirilir ve 180 derece fırında iyice kızartılıp fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçince ılık şerbetle buluşturulur hemen kapatılmış ama halen sıcak olan fırınımıza konulur. 1 saat kadar dinlenen tatlımız servise hazırdır..:)

Afiyet bal şeker olsunnn :))

19 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık enfes görünüyor
    tatlısız asla duramam öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. başlığı okuyup resmi görünce bakmilin açılımını hemen abnladım kardeşinle aynı dili konuşuyoruz galiba eline sağlık tatlım

    YanıtlaSil
  3. süpersin tatlım..çok pratikmiş gerçekten...inşallah deneyeceğim...sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. bakmil harika görünüyo kardeeşin isimi çok güzel düşünmüş ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. bakmil harika görünüyo kardeeşin isimi çok güzel düşünmüş ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. kuzenim çok sık yapar bundan. ellerine sağlık tatlım..

    YanıtlaSil
  8. Seni mimledim haberin olsun. Sevilerimle.

    YanıtlaSil
  9. Alemsiniz siz:))Bakmil başlığını duyunca yöresel bir tarif zannettim. Eline sağlık.Öpüyorum.Mine

    YanıtlaSil
  10. Canım harikasın:)))

    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  11. canım ellerine sağlık.. ben de yapıyorum bu pratik tatlıyı.. tek kötü yanı ertesi güne kalıca pek hoşuma gitmiyor:(
    sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  12. Şekercim ellerine sağlık canım.Pratik olan herşeye bayılıyorum:)Mutlu kal.

    YanıtlaSil
  13. ellerıne sağlık canım ne pratık ve guzel bır sey olmus :)sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık canım valla bende neymiş bu diyerek girdim valla helal olsun bayada uymuş adı lezzetli görünüyor eminim tadıda öyledir.

    YanıtlaSil
  15. Milföy kullanmıyorum gerçi ama enfes görünüyor canım ellerine sğlık...

    YanıtlaSil
  16. saolun arkadaşlar valla hep diyorum benim kardeşim çok hınzırdır diye:))

    YanıtlaSil
  17. abooooooo bu ne güzel görüntü be.pc ye parmak atası geliyo insanın:)

    YanıtlaSil
  18. Canım şahane olmuş,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  19. Denizciğim çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.
    Hem pratik, hem de lezzetli bir tatlı olmuş, ellerine sağlık canım...
    sevgiler...

    YanıtlaSil