10 Mart 2010 Çarşamba

Sarmısaklı Yumurtalı Fasülye Kavurması


Merhabalar canlarımm sarmısağı bol sevenlere güzel bir tarifim var biz çok severiz sarmısağı malum Kastamonumuz sarmısak cenneti:)) Umarım damaklara uyar sofralarda yer alır bu nacizane tarifimm:))

Malzemeler:
1 kg. fasulye
2 adet kuru soğan
5 diş sarmısak
3 yumurta
150 gr. tereyağ
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Fasülyeler ayıklanıp yıkanır ve yaklaşık 1 litre kadar sıcak suda haşlanır.
Haşlanan fasülyelerin suyu süzdürülüp bir kenara alınır. Tereyağı tencereye alınıp eritilir, piyazlık doğranan soğanlar ile minik doğranmış sarmısaklar içine eklenip kavrulur. Fasulyeler eklenip 10 dakika daha kavrulur.
Bir tavada çırpılmış yumurtalar az tereyağında pişirilip fasülyelerin üzerine eklenir üzerine bol karabiber serpilip sımsıcaakk servise hazır.:))

Afiyet bal şeker olsunnn:))

22 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım. Eminim çok lezzetli olmuştur.Hepinize afiyet olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Canımcım ellerine sağlık harika görü nüyor kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. Ben sarımsak sevmeyenler grubundanım ama:)

    Ellerine sağlğk tatlım..

    YanıtlaSil
  4. Nefis bir görüntüsü var, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. canım ne güzel bir tarif inan sanki sarımsağın güzl kokusu biran burnuma geldi.
    ellerin sağlık,afiyet olsun

    YanıtlaSil
  6. Fasulye kavurmasının giresun ve çevresi içinde ayrı bir özel yanı vardır..yumurtalısını duymamştım ama değişik bir lezzt olur denemek lazım
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Fasulye kavurmasının giresun ve çevresi içinde ayrı bir özel yanı vardır..yumurtalısını duymamştım ama değişik bir lezzt olur denemek lazım
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Denizciğim kaç tariftir sana uğrayamamışım .Hepsi çok güzel olmuş üstelik bu taşınma telaşında eline emeğine sağlık şekercim. Müge ile seni çok öpüyoruz.En kısa zamanda da Bornovaya bekliyoruz:)))))

    YanıtlaSil
  9. Bende çok severim sarımsağı hatta o olmazsa yemekten tat alamam:D
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  10. o kadar methini duydum,bir kere bile yapamadım:(
    Görüntü iştah açıcı ellerine sağlık bitanem...

    YanıtlaSil
  11. Cani ellerine saglik trabzonlu yengem yapardi lezletli oldugunu biliyorum afiyet olsun

    YanıtlaSil
  12. Canım sarımsak sevilmez mi hiç :) enfes olmuş,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  13. canım canımmm bu cok guzel olur kesın.harıka görunuyor ellerıne sağlık :)

    YanıtlaSil
  14. denizcim sarımsak yemeğe lezzet katıyor gerçekten..eminim bu da öyle olmuştur..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  15. Ellerine saglik canim. Cok degisik bir yemek.... Merak ettim valla... Afiyetler olsun, sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  16. yöresel bir yemek olmalı daha önce duymadım birbirimizden öğrenecek çook şeyimiz var,yıllar önce(sen doğmadan önce:))kastamonuya taşköprüye geldik yemekte bize sarımsak getirdiler meşhur dediler iri iri yedik,sevgiyle kal tatlım

    YanıtlaSil
  17. sarımsağı çok severim ama ben yumurtasız alsam olurmu...

    YanıtlaSil
  18. Tam benlik bir tarif. Ailecek çok severiz sarımsağı. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  19. Yumrtalı fasulyeyi ilk defa kayınvalidem den yedim . çok da beğendim ellerine sağlık . Bu dünyada herkese değer vereceksin denizim. Ama hak edene daha çok vereceksin. sende gülen yüzün ve yüreğindeki sevgini el maharetine geçirmiş bir kardeşimsin . dolayısıyla hak ediyorsun . Sevgin yeter o yemekleri lezzetlendirmeye:)

    YanıtlaSil
  20. TADINI HİÇ BİLMEDİĞİM BİR LEZZET AMA EMİNİM SENİN ELİNDEN HARİKA OLMUŞTUR...NASILDA YEŞİL FASULYEYİ ÖZLEDİM....AH BİR YAZ GELSE....ELLERİNE SAĞLIK CANIM....

    YanıtlaSil
  21. CANIM ÇOK SEVİNDİM...RESMİNİ BEKLİYORUM...

    YanıtlaSil
  22. Anneciğim kastamonuluydu yani bir tarafım dep dep dep li. :) Fasulye kavurmasına bayılırım..Ellerine sağlık canımmm sevgiler...

    YanıtlaSil