Malzemeler:
1 kg. fasulye
2 adet kuru soğan
5 diş sarmısak
3 yumurta
150 gr. tereyağ
Tuz, karabiber
Fasülyeler ayıklanıp yıkanır ve yaklaşık 1 litre kadar sıcak suda haşlanır.
Haşlanan fasülyelerin suyu süzdürülüp bir kenara alınır. Tereyağı tencereye alınıp eritilir, piyazlık doğranan soğanlar ile minik doğranmış sarmısaklar içine eklenip kavrulur. Fasulyeler eklenip 10 dakika daha kavrulur.
Bir tavada çırpılmış yumurtalar az tereyağında pişirilip fasülyelerin üzerine eklenir üzerine bol karabiber serpilip sımsıcaakk servise hazır.:))
Afiyet bal şeker olsunnn:))
Ellerine sağlık canım. Eminim çok lezzetli olmuştur.Hepinize afiyet olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilCanımcım ellerine sağlık harika görü nüyor kocaman öpüyorum...
YanıtlaSilBen sarımsak sevmeyenler grubundanım ama:)
YanıtlaSilEllerine sağlğk tatlım..
Nefis bir görüntüsü var, ellerine sağlık.
YanıtlaSilcanım ne güzel bir tarif inan sanki sarımsağın güzl kokusu biran burnuma geldi.
YanıtlaSilellerin sağlık,afiyet olsun
Fasulye kavurmasının giresun ve çevresi içinde ayrı bir özel yanı vardır..yumurtalısını duymamştım ama değişik bir lezzt olur denemek lazım
YanıtlaSilellerine sağlık..
Fasulye kavurmasının giresun ve çevresi içinde ayrı bir özel yanı vardır..yumurtalısını duymamştım ama değişik bir lezzt olur denemek lazım
YanıtlaSilellerine sağlık..
Denizciğim kaç tariftir sana uğrayamamışım .Hepsi çok güzel olmuş üstelik bu taşınma telaşında eline emeğine sağlık şekercim. Müge ile seni çok öpüyoruz.En kısa zamanda da Bornovaya bekliyoruz:)))))
YanıtlaSilBende çok severim sarımsağı hatta o olmazsa yemekten tat alamam:D
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
o kadar methini duydum,bir kere bile yapamadım:(
YanıtlaSilGörüntü iştah açıcı ellerine sağlık bitanem...
Cani ellerine saglik trabzonlu yengem yapardi lezletli oldugunu biliyorum afiyet olsun
YanıtlaSilCanım sarımsak sevilmez mi hiç :) enfes olmuş,ellerine sağlık...
YanıtlaSilcanım canımmm bu cok guzel olur kesın.harıka görunuyor ellerıne sağlık :)
YanıtlaSildenizcim sarımsak yemeğe lezzet katıyor gerçekten..eminim bu da öyle olmuştur..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilEllerine saglik canim. Cok degisik bir yemek.... Merak ettim valla... Afiyetler olsun, sevgilerimle,
YanıtlaSilyöresel bir yemek olmalı daha önce duymadım birbirimizden öğrenecek çook şeyimiz var,yıllar önce(sen doğmadan önce:))kastamonuya taşköprüye geldik yemekte bize sarımsak getirdiler meşhur dediler iri iri yedik,sevgiyle kal tatlım
YanıtlaSilsarımsağı çok severim ama ben yumurtasız alsam olurmu...
YanıtlaSilTam benlik bir tarif. Ailecek çok severiz sarımsağı. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilYumrtalı fasulyeyi ilk defa kayınvalidem den yedim . çok da beğendim ellerine sağlık . Bu dünyada herkese değer vereceksin denizim. Ama hak edene daha çok vereceksin. sende gülen yüzün ve yüreğindeki sevgini el maharetine geçirmiş bir kardeşimsin . dolayısıyla hak ediyorsun . Sevgin yeter o yemekleri lezzetlendirmeye:)
YanıtlaSilTADINI HİÇ BİLMEDİĞİM BİR LEZZET AMA EMİNİM SENİN ELİNDEN HARİKA OLMUŞTUR...NASILDA YEŞİL FASULYEYİ ÖZLEDİM....AH BİR YAZ GELSE....ELLERİNE SAĞLIK CANIM....
YanıtlaSilCANIM ÇOK SEVİNDİM...RESMİNİ BEKLİYORUM...
YanıtlaSilAnneciğim kastamonuluydu yani bir tarafım dep dep dep li. :) Fasulye kavurmasına bayılırım..Ellerine sağlık canımmm sevgiler...
YanıtlaSil