13 Temmuz 2010 Salı

Kurutulmuş Vişneli, Antepfıstıklı Islak Kek

Merhabalar canlarımm...
Günaydınlar hepinize pırıl pırıl bir sabahtann..:))
Umarım herşey yolundadır ve keyifler yerindedir:))Sizlere ve bloğuma geri geldiğimden beri nasıl mutluyum tamamlandım anlatamam şimdi düşünüyorum da bloğum yokkken ben nasıl yaşıyormuşum ne yapıyormuşum:)) Bu sorunun bir cevabı yok aslında dünü kurcalamak boşa hammallık.. Bugüne ve önümüze bakalım..
Tarifimm en güzell browni denemelerimden bir tanesi.. Kekimi Kastamonuya yeni geldiğimizde yapmıştım.. Ev dandini idi  boya badana sürüyordu ben akşamları çeşitli tarifler uyguluyordum ama ne yapayım vazgeçemiyorum:)) Neyse efendim ben kekimi akşamdan yapıp buzdolabında dinlenmeye bırakmıştım.. Sabah da herkes uyurken ben erkenden kalkınca çıktım verandaya oohhh dedim miss gibi bahar güneşi o zaman mayıstaydık:)) Fotoğraflaım kekimi iyiki de fotoğraflamışım zira kırıntısı bile kalmadı..:)) Papatyaları koparırken aklımdan Papatya Prensesim geçti ayy dedim bu fotoğrafları görünce kendine birşeyler biçer belki:))
Gelelim tarifimize...Bu güzel Tarif sevgili Birsele ait kendisi zaten keklerde çok çok beğendiğim arkadaşlarımdan.. Kendisine deneme imkanı  sağladığı için bir kez daha teşekkür ediyorumm..
Tarifin orjinali için buraya buyrun..

Malzemeler :

200 gr. margarin (eritilip, soğutulmuş)
4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı kurutulmuş vişne
1 paket (80 gr. ) bitter çikolata
2 kahve fincanı bütün antepfıstığı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı un

Yapılışı :
Kurutulmuş vişneler bir süre ılık suda bekletilir ve çekirdekleri çıkartılır. Derince bir kapta yumurtalar ve tozşeker mikser yardımıyla şeker eriyinceye kadar çırpılır. Eritilip soğutulmuş margarin, süt, kakao ve vanilya eklenip bir süre daha çırpılır ve karışımdan bir su bardağı ayrılarak bir kenarda bekletilir. Kalan karışıma un ve kabartma tozu birlikte elenerek eklenir ve iyice karıştırılır. Antep fıstığı, kurutulmuş vişne ve bıçakla kıyılan bitter çikolata eklenerek yağlanmış kare ya da dikdörtgen bir fırın tepsisine dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Kek fırından çıkartılınca daha önceden ayrılan bir su bardağı karışım kekin üzerine gezdirilir. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında bir süre dinlendirilir, dilimlenerek ve süslenerek servis yapılır.
Afiyet bal şeker olsun.... :)



30 yorum:

  1. Denizciğim eline sağlık harika Birsel hanımın tariflerini bende çok beğeniyorum. Resimler çok harika her taraf ışıl ışıl bence senin iç huzurunu anlatıyor:)))Biz İzmire bir gelin almayı düşünürken bizim gelin Kastamonuda kalmış ama daha iyi olmuş annenin yanındasın.Çok öpüyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ben bunu yerim yerimmm senin ellerine Birsenciğimin malmezeleri bir araya getirmesine sağlık diyim ne diyim:)))

    YanıtlaSil
  3. Harika bir sunum olmuş, ellerine sağlık. Tariften memnun kalmana çok sevindim.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. mine ablacımm:))) canımsınn:)) izmire evlenmesemde hep gelip gidicem hemen hemen her ay muhakkak kapını çalacağım meraklanma:))

    aylincim teşekkürler canımm:))

    Birselciğim gerçekten çok nefiss bir tarifti yüreğine sağlık canım benimm...:))

    YanıtlaSil
  5. Denizcim ellerine sağlık nefis bir kek olmuş... Pastaya değişmem ben bu enfes keki... Öptüm...

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık denizcim kek nefis olmuş.papatyalara bayıldım.fotoğrafları negüzel çekmişsin.senin gibi cıvıl cıvıl.sevgiler

    YanıtlaSil
  7. denizim valla geliyorum bak çok canımı çektirdin patrona gidip diyecem ben gidiyorum diye orada banada iş varmı ki :))
    bu manzarayı hergün bakmak için neler vermezdimki ah ah tatili özledim memleketimi köyümü özledim...
    brownin şahane olmuş denizim resim ise denecek bir şey yok beni çok uzaklara götürdü kim bilir belkide senin yanına getirmiştir :))
    öpüldün çilek kızım

    YanıtlaSil
  8. Banucumm, canım benim teşekkür ederim:)) beğenmiş olman beni sevindirdi...

    Bernacımmm, çok teşekkür ederim canım benim sağoll:)) sabahın altısında baya bir renkli opldu gerçekten:))

    Sevil ablacımm:))) Gel sen çalışmasan da olur canımsın vallahi çok istiyorum seni burada ağırlamayı bir bilsenn....

    YanıtlaSil
  9. Günaydin canim hayirli sabahlar .Nefis görünüyor Islak kek ellerine saglik afiyet olsun sevgiler canim öptüm.

    YanıtlaSil
  10. NASIL GUZEL GORUNUYOR CANIM
    AFIYET OLSUN MISS GIBI
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  11. Ellerıne sağlık afıyetler olsun bereketi ile..

    Görüntü harıka..

    YanıtlaSil
  12. Denizciğim, harika olmuş canım ellerine sağlık. Papatyalara da bayıldım ne kadar şanslısın böyle bir yerde yaşadığın için. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Offf offf Bıcırığım valla nasıl ca
    nım çekti ellerine sağlık.Her zaman
    mutlu ol ve gül inşallah kocaman ko
    caman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  14. Kek nefis gözüküyor eline sağlık canım..

    YanıtlaSil
  15. denizcim bu kek harika olmuş bayıldım ya ne olur bir tabak gönderiver lüffffennn...

    YanıtlaSil
  16. Denizcim işlerinde kolaylıklar diliyorum... Kek ise enfes olmuş,,ellerine sağlık...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. denizcim ellerine sağlık çok lezzetli gözüküyor. Bu akşam yola çıkıyoruz Kastamonu/cide ye geliyoruz. İnşallah havalar güzel gider...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Ahh kuzum daha papatyaları görür görmez gözlerim ışıldadı:) Tabi çektin mayıs aylarında bol bol papatyalı tarifler, şimdi yayınlıyorsun. :)
    Hem papatya, hem browni, beni kalbimden vurdun zaten:)

    Şu blog alemi ne güzel değil mi? Birbirimizi görmesek bile taaa uzaklardan düşünüyoruz.
    Seni seviyorum:)

    Ellerine sağlık tatlım.

    YanıtlaSil
  19. Browni gerçekten çok lezzetli görünüyor. Fotoğraflarda mükemmel...
    Ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. aynı anda yorum yazıyormuşuz birbirimize:))))
    öptüm canım benimmmm

    YanıtlaSil
  21. canımmm hoşgeldinnnn
    o güzel yorumlarını da seni de çok özledim,acayip yokluğunu hissettim. Gitme hiç bi yerlere bidaha tamammı:)))kekler nefiss görünüyor canımmmmm
    ellerine kollarına sağlık
    kocaman öpüyorummmm

    YanıtlaSil
  22. hihihihihi alemsin güldürdün beni:)))
    ay varya şimdi bu nefis kekleri papatyaları bile ayıklamadan yerdim he:))))
    ödül olarak öpüyorum seni:))))

    YanıtlaSil
  23. Denizcim
    ellerine sağlık canım
    papatyalar içinde masal tadında kek olmuş...
    Peki taze vişneyle yapsak olur mu şimdi kalk kuru vişne ara valla gülerler adama tam mevsimi gelmişken hıı ne diyosun olur mu ?

    YanıtlaSil
  24. Denizcim nasıl içim açıldı resimlere bakarken anlatamam,bahar çiçekleri konmuş keke:) ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  25. Ellerine saglik öyle yakinki resimler kendimi tutamayip bir dilim alacagim nefis olmus ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  26. kek harika,sunum harika vee dünyada en sevdiğim çiçek papatyalar harika eline yüreğine sağlık canım...sevgiler

    YanıtlaSil
  27. hoşgeldin canım benim.nasılsın?
    harika tarifler paylaşmışsın çileğim...
    ellerine gönlüne sağlık canım hepsi nefis görünüyor.
    güzel bir gün diliyorum. öpüyorum...sevgiler.

    YanıtlaSil
  28. tümm dostlarıma sonsuz teşekkür ederimm değerli düşünceleri içinn:))

    Yıldız ablacımm olur sanırım niye olmasınn dur bakalım ben birde öyle yapayım:)) Fotoğrafladığım zaman taze vişne yoktu:)) valla doğru diyosun gülerler adama hele ki izmirde:))

    YanıtlaSil
  29. Deniz'ciğim, kuru vişneyi kendin mi yaptın? Nasıl yaptın onu soracağım. Görüntü harika bu arada ellerine sağlık. Hele o papatyalar, içimi açtı. En çok sevdiğim çiçektir.

    YanıtlaSil
  30. Sevgili Bengü;
    Kurutulmuş vişneleri hazır aldımm.. kendim yaptım demeyi çok isterdim ama aktardan aldım:))) beğenmiş olmana çok çok sevindim.. teşekkür ediyorummm:)
    Herzaman beklerim..

    YanıtlaSil