23 Ağustos 2010 Pazartesi

Revani, Narince Bir Yardım İle..:)

Merhabalar sevgili arkadaşlarımm, kardeşlerimm, ablalarımm :))
Sımsıcak güzel bir pazartesi gününden merhabalar hepinize...Güzel bir hafta olmasını ümid ediyorum hepimiz için:))
Sevgili Hilal Ablacığımın da doğum gününü canı gönülden kutluyorum.. Onu tanıdığım için kendimi şanslı hissetmeye devam ediyorumm:)) İyiki doğdun ablacığımm...
Pazar gününün tadını doya doya çıkardım dün evde:)) Çeşit çeşit yemekler yaptım..Ama soframın fotoğrafını çekmeyi yine unuttum çok telaşeli oluyoruz ama ne yapayım..:))
Bugün sizlerle dün yaptıklarımın ilkini paylaşmak istiyorumm. REVANİ!!!! hımmm...Sevgili Necla Ablama rica ettiğimde tabiiki dedi ve bana çookk yardımcı oldu sağolsun.. Tarifi tam yerinde idi, Bugüne kadar yaptığım revanilerin en güzeliydi hatta..
Benim tarifime geçmeden evvel Necla Ablam nasıl yapmış bakmak isterseniz tarifin orjinali burada.. 
ve ben nasıl yaptımm:)) Yalnızca bir paket vanilya ekledim:)) Tatlıya bıraktığı kokuyu çok seviyorum çünkü..Bir de çatalınızı batırdığınızda bol şerbet gelsin istiyorsanız ölçünün yarısı kadar daha fazla yapın şerbetini.. Bana kuru oldu gibi geldi geçenlerde yaptığım kadayıftan kalan şerbetimiüzerine gezdirdim tam oldu..Zevkinize bırakıyorum..

Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı Sinangil Un
1 paket kabartma tozu
1 paket gourmet vanilin
Şerbeti İçin:
5 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 dilim limon
 
Yapılışı:
Şerbet için şeker ve su bir tencerede kaynatılır, kaynadıktan sonra limonu eklenip kısık ateşte 15 dakika daha pişirilir.
Revani için; öncelikle yumurtalar ve şeker çırpılır, sonra yoğurt ve sıvıyağ eklenip çırpmaya devam edilir, en son irmik, kabartma tozu, vanilin ve un eklenip tahta kaşıkla bir güzel harmanlanır, elde edilen karışım yağlanmış unlanmış orta boy bir tepsiye dökülüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz ılık şerbet ile buluşturulup üzerine bir tepsi örtülerek şerbetini çekene kadar bekletilir. Dilimlenerek servis edilir..
 
Afiyet bal şeker olsun... :))

42 yorum:

  1. Cok severiz,olsada yesek,afiyet olsun canim!

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık bereketi bol olsun..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor canım çekti bende yapayım en kısa zamanda...

    YanıtlaSil
  4. nede güzel olmuşlar.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Deniz çok güzel görünüyor, tm kıvamında pişmiş ve şerbetlenmiş gibi..bir çatal alabilirim :)

    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. ay ay sabahın bu vaktinde yapılırmı denizzzz...nasıl güzel görünüyorlar canım.ellerine sağlık...akşama sendeyimmmm....öptümmm.

    YanıtlaSil
  7. Un dulce maravilloso, esto se ve realmente rico. Me encanta.

    Saludos

    YanıtlaSil
  8. deniz günaydınlar... revani şahane bir görüntüde Neredeyse el atıp bir dilim alasım geldi çünkü çok gerçeğe yakın bir çekim yakalamışsın.. Kıvamı ve şerbeti, yoğunluğu tek kelime ile süper.. ellerin dert görmesin..Sevgiler görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  9. denizcim ellerine sağlık.resimler harika.afiyet bal şeker olsun tatlım.sevgiler ve hayırlı iftarlar

    YanıtlaSil
  10. canım iyi haftalar...
    revani gerçekten güzel olmuş sünger gibi ama bende son noktayı üzerindeki kaymak vurdu ..:)
    sevgiyle kal canım

    YanıtlaSil
  11. süper düper görünüyor ellerine sağlık canım şerbetli ttalılara zaten bayılırım üstüne birde utanmadan kaymak kondurmuşsun :)

    YanıtlaSil
  12. canım ellerine sağlık bu ne güzel bir görüntü böyle.Ne zamandır bende yapmamıştım.Kanıma girdin gidip bende yapayım bari:)))Afiyet olsun arkadaşım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Süper görüntü, ellerine sağlık. Ramazan ayının ilerlemesi ile birlikte canım bu tür şerbetli tatlılar çekmeye başladı. Havalar da biraz serinler gibi oldu. Kavun-karpuza ara verip, şerbetli tatlılar yapmalı:)) Afiyetler olsun. Hayırlı iftarlar...

    YanıtlaSil
  14. Denizcim harika gözüküyor,iftara daha çook var ;)) ellerine sağlık...

    Kocaman Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağlık,çok lezzetli görünüyor,afiyetler olsun :)

    YanıtlaSil
  16. DENİZ'CİM NEFİS OLMUŞ NEFİS... PUF PUF KABARMIŞ HARİKA GÖRÜNÜYOR. SOFRA FOTOĞRAFI ÇEKME KONUSUNDA BENDE AYNI DERTTEN MUZDARİBİM:) İFTAR SAATİ TELAŞESİNDE İLLA ATLIYORUM:)) ÖZLEMİŞİM... SEVGİLER TATLIM...

    YanıtlaSil
  17. güzel çileğim benımm en sevdiğim tatlıyla haftaya başlamıssın.ellerıne sağlık tatlım:)kaymaklada nasılll güzel olurr.aksam için bu dilimi alıyorum:)iyi haftalar bitanem sevgiler öptümm

    YanıtlaSil
  18. Ellerine sağlık Deniz'cim. Görüntü süper:)

    YanıtlaSil
  19. Cok güzel olmus gercektende. Bende bazen böyle kabarmiyor. Bayramlarda yaparim bazen. Hem daha kolay hem de baklavaya göre daha hafif. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. ayyy kendimden geçtim vallahi.nefis bir görüntü.ellerine sağlık bitanem

    YanıtlaSil
  21. Boynuz kulağı geçer böyle, müthiş müthiş!

    YanıtlaSil
  22. Ne kadar güzel yanında da kaymakla süper.
    Ellerinize sağlık.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  23. canım nefis bir revani olmuş ellerine sağlık... Afiyet olsun:)) Öptüm:)

    YanıtlaSil
  24. Müthiş bir görüntü,ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  25. Nasılgüzel bir görüntü bu böyle deniiiz
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  26. Olsa da yesem.Ne güzel bir görüntü o.Ellerine sağlık şirinecim.

    YanıtlaSil
  27. tatlı sevmeyen biri bile dayanamaz bu görüntüye...
    Ellerinize sağlık, süper olmuş.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  28. Canım Bıcırık Prensesim:))Mutlu haf
    talar revanininn güzelliği her halinden belli zaten ellerine sağ
    lık.Bereketli iftarlar öpüyorum ko
    caman kocaman...

    YanıtlaSil
  29. CANIM HARIKA OLMUS TATLIN
    ELLERINE SAGLIK.
    RESIMLERIN SUPER BUYUK OLARAK NASIL EKLIYORSUN MERAK ETTIM
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  30. revaniye bayılrım. ellerine sağlık. hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  31. Denizciğim tatlı olsunda ister şuruplu ister sütlü hepsine bayılırım ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  32. ooyy süper harika görünüo ellerine sağlık canımm :)

    YanıtlaSil
  33. Nefis bir görüntü ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  34. nasıl güzel görünüyor
    çok severim revaniyi,sende çok güzel yapmışsın
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  35. Denizciğim Revanin harika hele dondurmayla olunca bittim ben. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  36. Sevgili Deniz,
    Revani nefis görünüyor, ellerine sağlık.
    Yumuşacık dokusu sebebi ile ben Revaniyi çok severim.
    Üstelik şerbetli olduğu halde diğer şerbetli tatlılar gibi ağır olmuyor.
    Bu arada;
    Bende hiç masalarımın resmini çekemiyorum.
    Ya vakit kalmıyor, yada misafirimin yanında çekindiğim için neredeyse hiç iftar masası çekemiyorum : (

    YanıtlaSil
  37. selaaaam:)
    çilek kız ben biraz geciksemde geldim şükür sen ne güzel bir tatlı yapmışsın böyle ellerine sağlık yokluğumda yayınladığın diğer nefis tarifleri bahçe resimlerini de inceledim harikasın çilek kızım maşaallah yine gelirim canım şimdilik hoşcakal hayırlı bereketli ramazanlar

    YanıtlaSil
  38. ellerine saglik canim harika goruyor
    tam simdi tatli yapma zamani :)

    YanıtlaSil
  39. Çok severim revaniyi,çok güzel kızarmış,ellerine sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  40. canım benim ellerine sağlık.revani yapmayalı yemeyeli iki sene oldu sanırım.eşm sevmediğinden pişmiyor mutfağımda.canım çok istedi bu nedenle.ellerine sağlık.sunum ve resim her zamanki gibi şa ha ne...

    YanıtlaSil
  41. yardımla bile yapmış olsanız mükemmel duruyor.bende bilmediğim bişeyi gördüğümde hemen sorarım nasıl yapılıyor banada yapalım çok güzel beğendim falan....seviyorum ne yapayım istiyorum hep değişik yemekler tatlılar... yapayım ama benim eşim yemekler konusunda gıcık ama sallamıyorum artık

    YanıtlaSil