Merhabalar sevgili arkadaşlarımm, kardeşlerimm, ablalarımm :))
Sımsıcak güzel bir pazartesi gününden merhabalar hepinize...Güzel bir hafta olmasını ümid ediyorum hepimiz için:))
Sevgili Hilal Ablacığımın da doğum gününü canı gönülden kutluyorum.. Onu tanıdığım için kendimi şanslı hissetmeye devam ediyorumm:)) İyiki doğdun ablacığımm...
Pazar gününün tadını doya doya çıkardım dün evde:)) Çeşit çeşit yemekler yaptım..Ama soframın fotoğrafını çekmeyi yine unuttum çok telaşeli oluyoruz ama ne yapayım..:))
Bugün sizlerle dün yaptıklarımın ilkini paylaşmak istiyorumm. REVANİ!!!! hımmm...Sevgili Necla Ablama rica ettiğimde tabiiki dedi ve bana çookk yardımcı oldu sağolsun.. Tarifi tam yerinde idi, Bugüne kadar yaptığım revanilerin en güzeliydi hatta..
Benim tarifime geçmeden evvel Necla Ablam nasıl yapmış bakmak isterseniz tarifin orjinali burada..
ve ben nasıl yaptımm:)) Yalnızca bir paket vanilya ekledim:)) Tatlıya bıraktığı kokuyu çok seviyorum çünkü..Bir de çatalınızı batırdığınızda bol şerbet gelsin istiyorsanız ölçünün yarısı kadar daha fazla yapın şerbetini.. Bana kuru oldu gibi geldi geçenlerde yaptığım kadayıftan kalan şerbetimiüzerine gezdirdim tam oldu..Zevkinize bırakıyorum..
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı Sinangil Un
1 paket kabartma tozu
1 paket gourmet vanilin
Şerbeti İçin:
5 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 dilim limon
Yapılışı:
Şerbet için şeker ve su bir tencerede kaynatılır, kaynadıktan sonra limonu eklenip kısık ateşte 15 dakika daha pişirilir.
Revani için; öncelikle yumurtalar ve şeker çırpılır, sonra yoğurt ve sıvıyağ eklenip çırpmaya devam edilir, en son irmik, kabartma tozu, vanilin ve un eklenip tahta kaşıkla bir güzel harmanlanır, elde edilen karışım yağlanmış unlanmış orta boy bir tepsiye dökülüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz ılık şerbet ile buluşturulup üzerine bir tepsi örtülerek şerbetini çekene kadar bekletilir. Dilimlenerek servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun... :))
Cok severiz,olsada yesek,afiyet olsun canim!
YanıtlaSilEllerine sağlık bereketi bol olsun..
YanıtlaSilSevgiler..
çok güzel görünüyor canım çekti bende yapayım en kısa zamanda...
YanıtlaSilnede güzel olmuşlar.ellerine sağlık...
YanıtlaSilDeniz çok güzel görünüyor, tm kıvamında pişmiş ve şerbetlenmiş gibi..bir çatal alabilirim :)
YanıtlaSilellerine sağlık
ay ay sabahın bu vaktinde yapılırmı denizzzz...nasıl güzel görünüyorlar canım.ellerine sağlık...akşama sendeyimmmm....öptümmm.
YanıtlaSilUn dulce maravilloso, esto se ve realmente rico. Me encanta.
YanıtlaSilSaludos
deniz günaydınlar... revani şahane bir görüntüde Neredeyse el atıp bir dilim alasım geldi çünkü çok gerçeğe yakın bir çekim yakalamışsın.. Kıvamı ve şerbeti, yoğunluğu tek kelime ile süper.. ellerin dert görmesin..Sevgiler görüşmek üzere..
YanıtlaSildenizcim ellerine sağlık.resimler harika.afiyet bal şeker olsun tatlım.sevgiler ve hayırlı iftarlar
YanıtlaSilcanım iyi haftalar...
YanıtlaSilrevani gerçekten güzel olmuş sünger gibi ama bende son noktayı üzerindeki kaymak vurdu ..:)
sevgiyle kal canım
süper düper görünüyor ellerine sağlık canım şerbetli ttalılara zaten bayılırım üstüne birde utanmadan kaymak kondurmuşsun :)
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık bu ne güzel bir görüntü böyle.Ne zamandır bende yapmamıştım.Kanıma girdin gidip bende yapayım bari:)))Afiyet olsun arkadaşım.Sevgiler.
YanıtlaSilSüper görüntü, ellerine sağlık. Ramazan ayının ilerlemesi ile birlikte canım bu tür şerbetli tatlılar çekmeye başladı. Havalar da biraz serinler gibi oldu. Kavun-karpuza ara verip, şerbetli tatlılar yapmalı:)) Afiyetler olsun. Hayırlı iftarlar...
YanıtlaSilDenizcim harika gözüküyor,iftara daha çook var ;)) ellerine sağlık...
YanıtlaSilKocaman Sevgiler..
ellerine sağlık,çok lezzetli görünüyor,afiyetler olsun :)
YanıtlaSilDENİZ'CİM NEFİS OLMUŞ NEFİS... PUF PUF KABARMIŞ HARİKA GÖRÜNÜYOR. SOFRA FOTOĞRAFI ÇEKME KONUSUNDA BENDE AYNI DERTTEN MUZDARİBİM:) İFTAR SAATİ TELAŞESİNDE İLLA ATLIYORUM:)) ÖZLEMİŞİM... SEVGİLER TATLIM...
YanıtlaSilgüzel çileğim benımm en sevdiğim tatlıyla haftaya başlamıssın.ellerıne sağlık tatlım:)kaymaklada nasılll güzel olurr.aksam için bu dilimi alıyorum:)iyi haftalar bitanem sevgiler öptümm
YanıtlaSilEllerine sağlık Deniz'cim. Görüntü süper:)
YanıtlaSilCok güzel olmus gercektende. Bende bazen böyle kabarmiyor. Bayramlarda yaparim bazen. Hem daha kolay hem de baklavaya göre daha hafif. Sevgiler...
YanıtlaSilayyy kendimden geçtim vallahi.nefis bir görüntü.ellerine sağlık bitanem
YanıtlaSilBoynuz kulağı geçer böyle, müthiş müthiş!
YanıtlaSilNe kadar güzel yanında da kaymakla süper.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Sevgiler:)
canım nefis bir revani olmuş ellerine sağlık... Afiyet olsun:)) Öptüm:)
YanıtlaSilMüthiş bir görüntü,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilNasılgüzel bir görüntü bu böyle deniiiz
YanıtlaSilellerine sağlık..
Olsa da yesem.Ne güzel bir görüntü o.Ellerine sağlık şirinecim.
YanıtlaSiltatlı sevmeyen biri bile dayanamaz bu görüntüye...
YanıtlaSilEllerinize sağlık, süper olmuş.
Sevgiler.
Canım Bıcırık Prensesim:))Mutlu haf
YanıtlaSiltalar revanininn güzelliği her halinden belli zaten ellerine sağ
lık.Bereketli iftarlar öpüyorum ko
caman kocaman...
CANIM HARIKA OLMUS TATLIN
YanıtlaSilELLERINE SAGLIK.
RESIMLERIN SUPER BUYUK OLARAK NASIL EKLIYORSUN MERAK ETTIM
SEVGILER
revaniye bayılrım. ellerine sağlık. hayırlı ramazanlar
YanıtlaSilDenizciğim tatlı olsunda ister şuruplu ister sütlü hepsine bayılırım ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilooyy süper harika görünüo ellerine sağlık canımm :)
YanıtlaSilNefis bir görüntü ellerine sağlık canım
YanıtlaSilnasıl güzel görünüyor
YanıtlaSilçok severim revaniyi,sende çok güzel yapmışsın
ellerine sağlık
Denizciğim Revanin harika hele dondurmayla olunca bittim ben. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgili Deniz,
YanıtlaSilRevani nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Yumuşacık dokusu sebebi ile ben Revaniyi çok severim.
Üstelik şerbetli olduğu halde diğer şerbetli tatlılar gibi ağır olmuyor.
Bu arada;
Bende hiç masalarımın resmini çekemiyorum.
Ya vakit kalmıyor, yada misafirimin yanında çekindiğim için neredeyse hiç iftar masası çekemiyorum : (
selaaaam:)
YanıtlaSilçilek kız ben biraz geciksemde geldim şükür sen ne güzel bir tatlı yapmışsın böyle ellerine sağlık yokluğumda yayınladığın diğer nefis tarifleri bahçe resimlerini de inceledim harikasın çilek kızım maşaallah yine gelirim canım şimdilik hoşcakal hayırlı bereketli ramazanlar
ellerine saglik canim harika goruyor
YanıtlaSiltam simdi tatli yapma zamani :)
ellerine sağlık tatlişkom..
YanıtlaSilÇok severim revaniyi,çok güzel kızarmış,ellerine sağlık,sevgiler.
YanıtlaSilcanım benim ellerine sağlık.revani yapmayalı yemeyeli iki sene oldu sanırım.eşm sevmediğinden pişmiyor mutfağımda.canım çok istedi bu nedenle.ellerine sağlık.sunum ve resim her zamanki gibi şa ha ne...
YanıtlaSilyardımla bile yapmış olsanız mükemmel duruyor.bende bilmediğim bişeyi gördüğümde hemen sorarım nasıl yapılıyor banada yapalım çok güzel beğendim falan....seviyorum ne yapayım istiyorum hep değişik yemekler tatlılar... yapayım ama benim eşim yemekler konusunda gıcık ama sallamıyorum artık
YanıtlaSil