4 Ağustos 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı Semiz Otu Bahçeden:))

Günaydın canlarımmm:)) Ağzım burnum derken haftayı ortaladık yine:)) Ay sonu olmasından ötürü baya bir yoğun günler yaşadım hadi bakalım bugün nasıl olacak:)) İyi geçmesini umuyorum:))
Bugün sizlerle bahçenin ilk hasadı semizotu ile yaptığım nefisss semizotu yemeğimi paylaşacağım..Semizotlarını makasla özenle kestim, bir güzel oldular anlatam.. Sırada fasülyeler var dün akşam fotoğraflarını çektim.. Salatalıkları da toplamaya başladık iki adette kabağımız var.. Hiç yalancı çiçek vermediler dolma yapacaktık halbuki:( Neyse bizde kendisinden yaparız değil mi ama:)) Gelelim semizotuna.. missss... yoğurduda döktük mü üzerine off tabak tabak yerim hiç anlamam:))
Bakın bakalım tadına güzel olmuş mu hım?? :))
Birde sevgili gelibolu 17 arkadaşım beni mimlemiş ama ben yemekteyiz mimini cevapladığım için tekrarlamadım.. Kendisine ince davranışı için teşekkür ediyorum..

Malzemeler:
1 kg. semizotu
1 adet kuru soğan
1 adet domates küp doğranmış
1 adet domates rendesi
Yarım kahve fincanı pirinç
Tuz, karabiber
Zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su

Yapılışı:
Semizotları ayıklanıp ılık tuzlu sirkeli suda yarım saat bekletilir..
Yarım saat sonra tekrar yıkanıp doğranır. Tencerede yemeklik doğranmış soğanlar zeytinyağında  tuzla pembeleştirilir, üzerine domates rendesi eklenip kavrulur..Küp doğranan domatesler de eklendikten sonra semiz otları eklenip kavurmaya devam edilir.. Otlar suyunu salıp çekince yıkanmış pirinçleri eklenip suyu yavaşça verilir.. Tuzu biberi kontrol edilip pişmeye bırakılır..
Kaymaklı yoğurtla servis edilir...

Afiyet bal şeker olsunn:))

26 yorum:

  1. bahçeden taze taze nede güzel olurlar :) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Elerine sağlık Denizim semizotuna bayılırım.Ama senin resmin o kadar güzel çıkmışki 2 kere bayıldım burda:)

    YanıtlaSil
  3. Kuzum sen uyumuyor musun :)) Ellerine sağlık :d

    YanıtlaSil
  4. sıcaktan kahvaltı yapamadım henüz ama öğlen için alıyorum tabağı ablacım nefis görünüyor...eline o güzel gönlüne sağlık çoook öptüüümmmm...

    YanıtlaSil
  5. oh oh oh semiz otu benim şahımdır bayılırım helede tazecik kendi ellerimle topladıklarıma daha çok bayılırım yoğurtlu salatası olsun ekşili salatası olsun seninde yaptığıngibi yemeği olsun doğrusu bende hiç anlamam tabak tabak yerim ..öpüyorum çok ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Bende çok sık yaparım aynı senin gibi resimler süper bende Kastamonuya mı gelsem acaba burası
    yanıyor Denizciğim Müge ile seni öpüyoruz...

    YanıtlaSil
  7. Asla hayir diyemiycegim bir lezzet! Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  8. denizcim süpersin tatlım.ne kadar faydalı ne kadar hafif bir lezzet ancak yiyenler bilir.ellerine sağlık.tazecik körpecik semizotunu bizim için yapmışsın...öpüyorum canım.bir tabakta ben istiyorum...

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık denizcim,semizotunu herşekilde çok sevrim,hele birde bahçe ürünü ise harika olur

    YanıtlaSil
  10. Bıcırık Prensesim tüm günün güzel
    geçsin:))Mis gibidir o mübarek semi
    zotu mmmmmm sana afiyet olsun elle
    rine sağlık.Kocaman kocaman öptüm.

    YanıtlaSil
  11. Semizotu şifa kaynağı,senin elinden yenirse 2 kat artar şifası canım,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  12. este plato de verduras se ve delicioso. De los que coges un trozo de pan y a mojar mucho.

    Saludos

    YanıtlaSil
  13. Kırkpınar'da ki evin bahçesine de dikmiştik geçen sene . hatta ben abartıp balkondaki saksıya diktim . şimdiye kadar yemeği çıkmadı ama salatalarda iyi gitti. Eline sağlık ablasının bir tanesi. çok güzel çooooook

    YanıtlaSil
  14. Cok nefis bir ev yemegi. Ellerine saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. semizotuna bayılırım,hele seninki gibi bahçeden taze taze toplanmış olana...ellerine sağlık canım,afiyetler olsun :)

    YanıtlaSil
  16. denizim babam ve benim en çok sevdiğim sebze yemeğidir semiz otu
    seninde elinden nefis olmuş canım ellerine sağlık afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Tam yemelik olmuş sevgili Deniz'ciğim..O güzel ellerine sağlık canım..Öpüyorum kocaman..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. Semizotuna bayilirim. Cok güzel görünüyor. Ne yazik ki ben buralarda bulamiyorum.. Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  19. Bizde bahçemizden sık yapıyoruz şifa deposu bir yemek ellerinize,emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  20. Canım benımmm ellerıne sağlık.yogurtla ne guzel yenır.bu arada senın sayfanı ne zaman acsam hata verıyor.bunun farkındamısın bılmıyorum ama hatırlatayım dedım canım.belkıde sadece bende oluyor.ama senın sayfan dısında dğer blogcularda aynı sorunu yasamıyorum.sevgiler çok öptüm

    YanıtlaSil
  21. şu an zeytinyağlı semizotu yerken bloglara bakıyordum sizin blogda zeytinyağlı semizotunu gördüm tesadüfün böylesi güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  22. off nasıl güzel anlatmışsın tatlım. çok canım çekti:) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  23. Ellerine saglik saglikli bir yemek olmus.Afiyetler olsun öptüm.

    YanıtlaSil
  24. Ne zamandir yapmadigim,anneminde cok sevdigi ve herhafta nerdeyse pirdigi yemegi bana hatirlattin,biraz kötü oldum ama iyi oldu,burda söyle pazar filanda yokki,söyle ne var ne yok bakaklim,alalim:( Hemen bulup pisirmeliyim,hazir cocuklarida sarimsak delisi yapmisken ...

    Eline saglik canim,afiyetler olsun hepinize.

    YanıtlaSil
  25. arkadaşım yemeklerin harika yalnız fotolarına bayıldım bana kısa da olsa bilgi verir misin nasıl çekiyorsun bi de resimlerin büyük çıkıyo nasıl yapıyorsun.çok net görünüyor yaa.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  26. nurcan hanım yorumunuz için çok teşekkür ederim:))
    fotoğrafları bloğa eklerken çok büyük tecihini seçiyorum birde çekerken ışığa ve çekim açısına önem gösteriyorum makinamın makro modunu kullanıyorum yani küçük şeyleri ayrıntılı gösterebilme özelliği..
    çok teşekkür ederimm sevgilerimle..

    YanıtlaSil