Günaydın canlarımmm:)) Ağzım burnum derken haftayı ortaladık yine:)) Ay sonu olmasından ötürü baya bir yoğun günler yaşadım hadi bakalım bugün nasıl olacak:)) İyi geçmesini umuyorum:))
Bugün sizlerle bahçenin ilk hasadı semizotu ile yaptığım nefisss semizotu yemeğimi paylaşacağım..Semizotlarını makasla özenle kestim, bir güzel oldular anlatam.. Sırada fasülyeler var dün akşam fotoğraflarını çektim.. Salatalıkları da toplamaya başladık iki adette kabağımız var.. Hiç yalancı çiçek vermediler dolma yapacaktık halbuki:( Neyse bizde kendisinden yaparız değil mi ama:)) Gelelim semizotuna.. missss... yoğurduda döktük mü üzerine off tabak tabak yerim hiç anlamam:))
Bakın bakalım tadına güzel olmuş mu hım?? :))
Birde sevgili gelibolu 17 arkadaşım beni mimlemiş ama ben yemekteyiz mimini cevapladığım için tekrarlamadım.. Kendisine ince davranışı için teşekkür ediyorum..
Malzemeler:
1 kg. semizotu
1 adet kuru soğan
1 adet domates küp doğranmış
1 adet domates rendesi
Yarım kahve fincanı pirinç
Tuz, karabiber
Zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Semizotları ayıklanıp ılık tuzlu sirkeli suda yarım saat bekletilir..
Yarım saat sonra tekrar yıkanıp doğranır. Tencerede yemeklik doğranmış soğanlar zeytinyağında tuzla pembeleştirilir, üzerine domates rendesi eklenip kavrulur..Küp doğranan domatesler de eklendikten sonra semiz otları eklenip kavurmaya devam edilir.. Otlar suyunu salıp çekince yıkanmış pirinçleri eklenip suyu yavaşça verilir.. Tuzu biberi kontrol edilip pişmeye bırakılır..
Kaymaklı yoğurtla servis edilir...
Afiyet bal şeker olsunn:))
bahçeden taze taze nede güzel olurlar :) ellerinize sağlık..
YanıtlaSilElerine sağlık Denizim semizotuna bayılırım.Ama senin resmin o kadar güzel çıkmışki 2 kere bayıldım burda:)
YanıtlaSilKuzum sen uyumuyor musun :)) Ellerine sağlık :d
YanıtlaSilsıcaktan kahvaltı yapamadım henüz ama öğlen için alıyorum tabağı ablacım nefis görünüyor...eline o güzel gönlüne sağlık çoook öptüüümmmm...
YanıtlaSiloh oh oh semiz otu benim şahımdır bayılırım helede tazecik kendi ellerimle topladıklarıma daha çok bayılırım yoğurtlu salatası olsun ekşili salatası olsun seninde yaptığıngibi yemeği olsun doğrusu bende hiç anlamam tabak tabak yerim ..öpüyorum çok ellerine sağlık...
YanıtlaSilBende çok sık yaparım aynı senin gibi resimler süper bende Kastamonuya mı gelsem acaba burası
YanıtlaSilyanıyor Denizciğim Müge ile seni öpüyoruz...
Asla hayir diyemiycegim bir lezzet! Ellerine saglik.
YanıtlaSildenizcim süpersin tatlım.ne kadar faydalı ne kadar hafif bir lezzet ancak yiyenler bilir.ellerine sağlık.tazecik körpecik semizotunu bizim için yapmışsın...öpüyorum canım.bir tabakta ben istiyorum...
YanıtlaSilellerine sağlık denizcim,semizotunu herşekilde çok sevrim,hele birde bahçe ürünü ise harika olur
YanıtlaSilBıcırık Prensesim tüm günün güzel
YanıtlaSilgeçsin:))Mis gibidir o mübarek semi
zotu mmmmmm sana afiyet olsun elle
rine sağlık.Kocaman kocaman öptüm.
Semizotu şifa kaynağı,senin elinden yenirse 2 kat artar şifası canım,ellerine sağlık...
YanıtlaSileste plato de verduras se ve delicioso. De los que coges un trozo de pan y a mojar mucho.
YanıtlaSilSaludos
Kırkpınar'da ki evin bahçesine de dikmiştik geçen sene . hatta ben abartıp balkondaki saksıya diktim . şimdiye kadar yemeği çıkmadı ama salatalarda iyi gitti. Eline sağlık ablasının bir tanesi. çok güzel çooooook
YanıtlaSilCok nefis bir ev yemegi. Ellerine saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilsemizotuna bayılırım,hele seninki gibi bahçeden taze taze toplanmış olana...ellerine sağlık canım,afiyetler olsun :)
YanıtlaSildenizim babam ve benim en çok sevdiğim sebze yemeğidir semiz otu
YanıtlaSilseninde elinden nefis olmuş canım ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler
Tam yemelik olmuş sevgili Deniz'ciğim..O güzel ellerine sağlık canım..Öpüyorum kocaman..Sevgiler..
YanıtlaSilSemizotuna bayilirim. Cok güzel görünüyor. Ne yazik ki ben buralarda bulamiyorum.. Ellerine saglik...
YanıtlaSilBizde bahçemizden sık yapıyoruz şifa deposu bir yemek ellerinize,emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Canım benımmm ellerıne sağlık.yogurtla ne guzel yenır.bu arada senın sayfanı ne zaman acsam hata verıyor.bunun farkındamısın bılmıyorum ama hatırlatayım dedım canım.belkıde sadece bende oluyor.ama senın sayfan dısında dğer blogcularda aynı sorunu yasamıyorum.sevgiler çok öptüm
YanıtlaSilşu an zeytinyağlı semizotu yerken bloglara bakıyordum sizin blogda zeytinyağlı semizotunu gördüm tesadüfün böylesi güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSiloff nasıl güzel anlatmışsın tatlım. çok canım çekti:) ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine saglik saglikli bir yemek olmus.Afiyetler olsun öptüm.
YanıtlaSilNe zamandir yapmadigim,anneminde cok sevdigi ve herhafta nerdeyse pirdigi yemegi bana hatirlattin,biraz kötü oldum ama iyi oldu,burda söyle pazar filanda yokki,söyle ne var ne yok bakaklim,alalim:( Hemen bulup pisirmeliyim,hazir cocuklarida sarimsak delisi yapmisken ...
YanıtlaSilEline saglik canim,afiyetler olsun hepinize.
arkadaşım yemeklerin harika yalnız fotolarına bayıldım bana kısa da olsa bilgi verir misin nasıl çekiyorsun bi de resimlerin büyük çıkıyo nasıl yapıyorsun.çok net görünüyor yaa.ellerine sağlık
YanıtlaSilnurcan hanım yorumunuz için çok teşekkür ederim:))
YanıtlaSilfotoğrafları bloğa eklerken çok büyük tecihini seçiyorum birde çekerken ışığa ve çekim açısına önem gösteriyorum makinamın makro modunu kullanıyorum yani küçük şeyleri ayrıntılı gösterebilme özelliği..
çok teşekkür ederimm sevgilerimle..