14 Eylül 2010 Salı

Kabak Tava, Narince Bir Etkinlik !!!!

Günaydınn canlarımm.. Soğuukkkk ve çisil çisil yağışlı bir sabahtan günaydınn hepinize....
Bayramda o kadar çok tarif biriktirdim ki hangisini ne vakit yayınlayayım şaşırdım:)) Hep tarif stoğum vardır zaten ama bu sefer baya bir çoğaldı :))
Bugün sizlerle sevgili Necla Ablamın düzenlemiş olduğu şirin etkinlik için yine Necla Ablamdan öğrendiğim bir tarifi yayınlayacağım size..Bu biraz ondan alıp ona satmak gibi oldu ama bu tarifi çookk beğenmiş olmam diğer denemelerimi solda sıfır  bıraktı..
Çok pratik ve inanılmaz lezzetli bir tarif.. İsmi kabak tava olmasına rağmen, kabak cips, çıtır kabak, kıtır kabak gibi isimlerde yakışır diye düşünüyorum.. Deneyin tadın haklı olduğumu göreceksiniz..
Bizim bahçede tam manası ile kabak patlaması yaşanmakta en çok da babacığım sevdiği için hemen hemen her iftarda yaptım Ramazanda..:)) Anneme de yaptırmadı babacığım Deniz yapcak dedi işten gelip kabakları yaptım afiyetle yedik:)) Normal unla yapılsa da galeta unu veya mısır unu ile de deneyin ben denedim tadı çok nefis oldu!!! Sözün özü şiddetle tavsiye ediyorum..:))
Tarifim Narince Kabak Tadı Etkinliğine Gidiyor!!!
Necla ablam nasıl yapmış ona da bir bakınız tarifin orjinali burada!!!!

Malzemeler:
4 adet kabak
1 kahve fincanı süt
Tuz
1 kase un
Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ

Yapılışı:
Kabaklar güzelce yıkanıp kabukları bıçak yardımı ile incecik kazınır. Soylmuş kabaklar dikine bıçak sırtı kalınlığında dilimlenir ve geniş derin bir kap içerisinde hafif tuzlanarak süte yatırılır.. 30 dakika sütte dinlenen kabakların sütü süzülmeden unlanarak kızgın yağda arkalı önlü kızartılır..
Sarmısaklı veya normal yoğurt ile sıcacık çıtır çıtır servis yapılır..

Afiyet bal şeker olsun!!!

37 yorum:

  1. Denizciğim bayram tarif stoklamak için çok iyi oldu ellerine sağlık.Neclacığımdada gördüğümde beğenmiştim afiyetler olsun çok öpüyoruz Müge ile sevgiler bizden...

    YanıtlaSil
  2. günaydın denizcim
    bende kabağı çok severim akşamda kızartması vardı:)) bu tarifede bayıldım hemen not alıyorum denenicekler arasına :)
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. Elleirne sağlık canım benim.ne güzel bir resimdir öyle o,vallahiçalasım geldi:)

    tarifine hayran oldum..
    etkinlikte çok güzel.bende katılayım bari:)

    sevgiyle kal canım benim.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Annen baban ne şanslı böyle becerikli kızları olduğu için sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Çileklibonbona geldim çıtır kabağı gördüm ama çokkk beğendim hazır bahçede kabaklarım varken gidip de yapayım Denizim ellerine sağlık,öptümmmm...

    YanıtlaSil
  6. mmmmh harika gorunuyor ellerine saglik babana da afiyet olsun

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık nefis görünüyor, hemen denemeliyim.

    YanıtlaSil
  8. Bıcırık Prensesim serin ama güneşli
    bir BURSA gününden kocaman kocaman sevgiler:))Ellerine sağlık nasıl gü
    zel olmuş olsada yesem:))Balçiçek ablan yer seni yer:))Kocaman koca
    man öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine saglik canim benim, oglum kabagi asla sevmiyor, bir de bu sekilde deneyecegim, sonuctan seni de haberdar ederim.... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor. Bende deneyeceğim.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  11. Ellerine emeklerine saglik nefis görünüyor canim afiyetler olsun öptüm.

    YanıtlaSil
  12. Denizim yemde yanında yat bunun için olsa gerek :) harika olmuş kahvaltıda bile nefis bir şey...
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. sevgi hanım teşekkür ederim yorumunuz için twitter kulanmıyorum ama facebook hesabım ve bloğumun facebook sayfası mevcut:)

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Deniz,
    Ellerine sağlık, kabak bu haliyle nefis olmuş.
    Normalde kabak kızartması ne kadar kızarsada yumuşak oluyor ama bu tarifteki unlu karışım kabakları çıtır çıtır yapmış.

    YanıtlaSil
  15. Canım yaa diyorum hep boynuz kulağı geçti diye. Mısır unu yada başka bir un harika fikir! Baban haklı yalnızca sana ayaptırmakta. Öpüyorum tatlı yanaklarından...

    YanıtlaSil
  16. Şekercim ellerine sağlık..Görüntü nefis..Sevgiler ..

    YanıtlaSil
  17. bence bu tarif kesinlikle denemeye değer...
    ellerine sağlık denizcim
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. gül yüzlüm güzel çilek kızım sen yaparsında güzel olmazmı hiç ellerin dert görmesinb afiyet bal olsun

    çok istedim sana süpriz yapacaktım deniz ben kastamonudayımö diyecektim ama olmadı inş. kurban bayramına orada olacağım rabbim izin verirse seni dünya gözü ile göreceğim tatlım
    canım gecmiş bayramınıda kutluyor daha nice bayramlar beraber olmak dilegiyle diyorum
    sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Bu tarifi ne zamandır bende denemek istiyorum. Çok da güzel gözüküyor. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  20. valla maşallah aynı balık gibi görünüyor.çok güzel olmuş.elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  21. Ellerine sağlık fıstığım.Tarifin çok basit ama bi okadar güzel.Hemen akşama yapacağım.

    YanıtlaSil
  22. Son zamanlarda gördüğüm en lezzetli kabak kızartması olmuş, tebrikler...
    Ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. ellerine sağlık. nefis görünüyor. mutlaka denemeliyim.

    YanıtlaSil
  24. Ellerine sağlık canım. Bence kabağa kızartmak çok yakışıyor. Bir de bu teknikle deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  25. Ablasının bir tanesi ne güzel olmuş. balık gibi duruyor. ellerine sağlık. öptüm

    YanıtlaSil
  26. Eee benim de denememem için sebep yok hemen en kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim.. eline sağlık.. Kocaman öptüm..görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  27. KABAKMI BALIKMI:))valla harika görünüyor arkadaşım..ellerine sağlık..bizim evde kıtır ne varsa yanmış olsada yenir:)en kısa sürede deneyeceğim..tarif için çok teşekkürler sevgiler..

    YanıtlaSil
  28. nefis görünüyor denbizcim yaa.bi tabak verirmisin hadi oradan

    YanıtlaSil
  29. Ay.. ayyy..Çok lezzetli duruyor.Ellerine sağlık,sevgilerrrr...

    YanıtlaSil
  30. eline sağlık tatlı kız nefis görünüyor,elimi uzatıp alasım geldi :)
    geçmiş bayramını kutluyor,sevimli yanaklarından öpüyorum...

    YanıtlaSil
  31. Haces unas presentciones magnificas de tús recetas. Esto se ve autentico.

    Saludos

    YanıtlaSil
  32. Denizim geçmiş bayramın kutlu olsun canımın içi:)bu bayram gene kastamonuda köydeydik,diğer yolu kullandığımız için aramadım:)ama sen bizim denizimize gelmişsin sanıyorum ki bayramın ikinci günü gördüklerim sizlerdiniz:))bilseydim gelirdim yanınıza oradan geçiyordum:)
    kastamonulu olup'da kabak sevmeyen olur mu değilmi canım:) ellerine
    sağlık,nefis görünüyor.çok öpüyorum seni ailene selamlar..

    YanıtlaSil
  33. İlk gördüğüm anda fileto balık kızartması sandım:) Nefis ve de leziz görünüyor Deniz Kardeşim, ellerine sağlık ve afiyet şekerler olsun. Anneciğinin ve babacığınında gurur ve afiyetle yediklerineden de hiç şüphem yok;) onlara da şifalar olsun. İlk fırsatta deneyeceğim:)
    Güzel dileklerin için bir kez de burada teşekkür etmek isterim;) tatlı çilek kardeşime kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  34. canım kalpli kurabiyemmmm,
    kısss bi ösledim bi ösledim seni:))) yaklaş bi öpim seni:)))uğrayamadım araziydim uzun zamandır:))neyse artıkın burdayım inşallah:)))kabak nefisss,ellerine sağlık canım benimmmmm
    öpüyorum en kocamanından:)))

    YanıtlaSil
  35. KABAKLARI ATTIM OCAĞA KIZARIYORLAR.KOKUSU GELDİ Mİ?ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  36. Deniz'cim harikasın, bu kabaklara bayıldım, ellerine sağlık. Afiyet olsun.
    Güzel yorumun ve desteğin için çok teşekkür ediyorum.
    Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  37. Ellerine sağlık Deniz'im. Nefis olmuş. Afiyet olsun. Sevgiler öptüm.

    YanıtlaSil