6 Ekim 2010 Çarşamba
İkiz Hamsiler
Merhabalar canlarıımmmm:))) Umarımm mutlu huzurlu ve afiyetlisiniz:)) Gülen gözler mutlu tınılar hissediyorum bugünlerde bloglarda gezerken.:)) Herdaim sürmesini ümid ediyor hepinize sepet sepet sevgiler dağıtıyorumm:))
Bugün sizlerle nefis bir balık tarifi paylaşmak istiyorumm:)) Havalar soğudukça balıklar lezzetleniyor güzelim karadenizde..Ama bu akşam haberlerde bir felaket gördüm ki allahım bizden uzak etsin.. Macaristandaki alüminyum tesisinden fışkıran kızıl zehirleri görmüşsünüzdür.. Allah saklasın Tuna Nehrine sıçrarsa Karadenizimiz ve boğazlarımız da kirlenebilirmiş.. İkinci bir çernobil vakası denilmekte.. Allah korusun diyorum...
ve şimdi de tarifim...
Malzemeler:
1 kg. hamsi balığı
Mısır unu
Tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ
Garnitür olarak: Kıvırcık salatası
Yapılışı:
Hamsi balıkları güzelce temizlenip kılçıkları çıkartılır ve iki balık iç kısımları birbirne yapışacak şekilde birleştirilip mısır unu ile mantolanır..
Mantolama işlemi bittikten sonra üzeri hafif tuzlanarak kızgın yağda arkalı önlü kızartılarak sıcak sıcak servis edilir..
Afiyet bal şeker olsunn:))
baan ikiz mezgir yaparsın dimi, bak söz salatayı ben yapıcam:)
YanıtlaSilellerine sağlık tatlım.
yaa o haberi duydum, Allah muhfaza etsin ülkemizi :(
Ellerine sağlık canım.. sevdiğim balıklar azdır ama özdür :)) hamsiyide severim.. bide mısır unlu tavada olursa vay ki vaaayy :))
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyorlar,ellerine sağlık canım.Öpüyorum...
YanıtlaSilEnfes olur cidden harika ellerine sağlık
YanıtlaSilEste pescaito frito se ve delicioso. Saludos
YanıtlaSilellerine sağlık harika olmuş.
YanıtlaSilBen hamsiye bayilirim, burada en cok ozledigim balik cinsi diyebilirim.
YanıtlaSilAman Allah korusun Karadenizi ve baliklari, umarimoyle bi felaket olmaz.
Hamsi koftesiolsunmu bunun adii.
YanıtlaSilKilciksiz kofte gibi oluyor boyle.
Nefis gorunuyor ellerine saglik sekercim.
Sevgiler
Sefa
bence balığın hası hamsi.bayılıyorum.
YanıtlaSilharika olmuş canım ellerinize sağlık.benimde eşim yaptı ama daha yayınlama fırsatım olmadı.
YanıtlaSilçıtır çıtır hamsiler,çocuklar hamsinin bu haline bayılıyor
YanıtlaSilellerine sağlık Deniz
canım harika olmuş hmsi ellerine sağlık.
YanıtlaSildenizcim,bunlar hamsi kuşu olmuşlar:)))eskiden çok yapardım ama şimdi yapamıyorum:(( şifa olsun tatlım
YanıtlaSilDuyduğuma göre o zehir epey azalmış canım.Rabbim cümlemizi korusun.
YanıtlaSilCanımsın senin ikiz balıkları görünce canım hamsi çekti:)Salatasıyla pek nefis görünüyor.Ellerine sağlık balım benim...
Canim benim, sana tüm cilek tarlalari feda olsun.... Ama sen de bana bir tabak su harika hamsilerden postaliyorsun.... Öpüyorum o cilek yanaklarindan...
YanıtlaSilDenizcim burada minicik hamsi taklidi apanlar var.Yazık nasıl alıyor insanlar minik bebek balıkları? üzülüyorum..
YanıtlaSilkaradeniz hamsisi bulsamda hamsi uş yesem ahh.. canım çekti sabah sabah
ellerine sağlık
Ellerine sağlık canım. Bizde haftasonu balık günüdür. Hamsi aldığımızda böyle kızartıyoruz.
YanıtlaSilElelrine sağlık kalbim kurabiyem çilleeeğğiimm:)
YanıtlaSilÇok severim bunu ama ben hiç yapmadım annem yapardı bol bol bizde yerdik:)
Balık sever biri olarak henüz balık sezonunu acmadım..
YanıtlaSilEn kısa zaman da balıklarla haşır neşir olur mutfagım...
Ellerine sağlık afiyet olsun bereketi ile..
Sevgiler..
kizim bayilir hamsiye ,ellerine saglik özellikle de ekmek arasi cekim cok hosuma gitti.
YanıtlaSilohhh bayılırım balığa ama hamsinin yeri damağımda yeri başkadır ellerinize sağlık
YanıtlaSilNefissss! Afiyetler olsun...
YanıtlaSilbizim buralara gelmedi henüz,
YanıtlaSilçocukalarımın en sevdiği bu çıtır tadı hatırlattığın için teşekkürler,bugün yine bir balıkçıya uğrayalım bakalım gelmişmi????
sevgiler şekerim...
Denizcim çok severim balığı..Tuğçe hiç sevmez...Afiyet olsun sizlere canım....Bugün eşim Erzuruma gidecek ve gelirken de Tuğçeyi getirecek...Tüh ben lahana sarması yapmadım...Seninle paylaştı sanırım lahana dolmasını sevdiğini Tuğçe....Acaba öğleden sonra izin mi alsam eve gidip te dolma sarsam...Sevgiler canım....
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilAllah bizi o kötü ihtimalden korusun. İnşallah yeniden aynı acılar yaşanmaz.
Ellerine sağlık. Hamsiler nefis görünüyor.
Sevgiyle kal.
Aman ALLAH korusun denizcim
YanıtlaSilbalığı çok seviyoruz milletçe yemedende duramayız
ellerine sağlık canım...
Sepet sepet mutluluktan almak basip oldu bugün bana ilk kez. Nasıl da kaçırmışım bu capcanlı blogu.
YanıtlaSilTabağın da öyle çekici ki, eline sağlık.
Feleketler hepimizden ırak olsun, sağlıklı güzel günlerde buluşalım inşaallah.
oy oyy yerim ben bu hamsileri bol limonlu ne de güzel olur. yanında birde turp ahhh. ellerine sağlık
YanıtlaSildenizcim yine müthişsin...balık yenmezmi..aslında dahada çok tüketmeliyiz....ellerine sağlık tatlım..bloğunu facebook a nasıl aktardın..kolay şekliyle anlatabilirsen çooook sevinirim...
YanıtlaSilBir Rizeli olarak kesinlikle 10 numara diyorum! ÜStüne yemek tanımam:) Ellerine sağlık Deniz. Keşke bende orda olsaydım da yeseydik beraber ikizer, dördüzer:)
YanıtlaSilBalık,özelliklede hamsi dendimi akan sular durur benim için.ellerinize sağlık enfes bir görüntü.Kokusu buralara kadar geldi..
YanıtlaSildenizim balığı ben ve aysu çok severiz ellerine sağlık afiyet bal olsun istanbuldan memeleketime sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık gülüm. Nefis görünüyor. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilEkmek,balık ve salata daha ne olsun ;) ellerine sağlık... afiyet bal şeker olsun..
YanıtlaSilÖpüyorum...
Hamsiyi da koydum tata tavaya canım
YanıtlaSiltata tavaya:)
Zıpladı da gitti ha ha havayaaa
Tatlı çilekim benim,ellerine,gönlüne sağlık..
Bayılırım..
Hımmm salata ve balık hemde hamsi nefis ikili bayıldım...Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilŞu kötü heberi bende gördüm inşallah kötü olaylar olmaz...
Sevgiler...
Balığın güzelliğine mi baksam resimlerin canlılığına mı karar veremedim .Bu resimlerin sırrını senden öğreneceğim Denizciğim ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSil