9 Nisan 2011 Cumartesi

Yer Elması Türlüsü

Merhabalar:)
Mutlu pazarlar diyeyim istedim, cumartesinin son saatlerindeyiz malumunuz:)
Bahar geldi içimiz kıpırdandı, bir hoş olduk dedik dün gece kar yağdı :) Hatta haberlerde bile çıktı Gümüşhane:) karlı tepeleriyle de.. Canım Kastamonu'mun da Ilgaz Dağına kar yağmış:))
Madem kş geri geldi bir kış türlüsü paylaşayım sizlerle:)
Canım Çıtır Galetm sağolsun beni yer elması ile barıştırdı:) Aramızı yaptı:) Maşallah çok sıkıfıkıyız:) Eksik olmuyor soframızdan :D..
İşte yer elması ile olan düzeyli aşkımız ve kendisi ile hazırladığım o nefis türlü :)
Huzurlanızda ..
Ha bir de KALPKURABİYE 2 yaşında :)) sizlerle olmaktan çok mutluyumm:)) Dilerim ki adece ben değil hepimiz çok daha güzel yerlere getiriz bloglarımızı:) Bu yasaklı günler biter, eski günler geri gelir:))

Malzemeler:
1 kg. yer elması
2 adet havuç
9-10 dal kereviz yaprağı
100 gr. kıyma
2 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı fındık yağı
Tuz
Üzerini geçecek kadar sıcak su

Yapılışı:
Yer elmaları soyulup büyüklüklerine göre küp küp doğranarak limonlu suda bekletilir.
Soğanlar yemeklik doğranıp sıvıyağda pembeleştirilir, üzerine kıyma alınıp kavrulur, salçası eklenip tuzu verildikten sonra yer elmaları ile dilimlenmiş havuçlar eklenir, bir iki tur çevrildikten sonra ikiye üçe bölünen kereiz yaprakları ile üzerini geçecek kadar sıcak suyu eklenen türlü, orta ateşte pişmeye bırakılır..

Afiyet bal şeker olsun :)

25 yorum:

  1. bende merak ettim şu yer elmasını hiç yemedim,bendemi denesem ne yapsam görüntü harika olmuş.ellerine sağlık cnm.

    YanıtlaSil
  2. Denizim nice 2 hatta 22 senelere inşşallah,inşallah bu yasak bitecek burası eski cıvıltısına kavuşacak
    yemek çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık,öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  3. Canımcım ellerine sağlık cevabın için de çok teşekkürler.Bakacağım benim makinede dediklerin uygulanıyormu diye.Acemiyim ben böyle şeylere çünkü. İnan şu blog işi olmasa makineymiş bilgisayarmış hiç bu güne kadar cezbetmedi beni. Ama şu an malesef sizlerle görüşmem için ikisi de şart çok öpüyorum sağol sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. kurabiyem cici pazarlar diliyorum tatlım yerelması nefis duruyor bitti mi:)
    öpüyorum canım benim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Çıtır galetan yer seni portakal şekerlemem:)

    Ben de bu hafta alacaktım yer elması ama beğenmedim. Haftaya kalırsa artık:)

    Ellerine sağlıkkkk!

    YanıtlaSil
  6. Mutlu yıllar kurabiyecim:) türlü harika gözüküyor, Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Canım Bıcırığım harika yorumun için teşekkür ederim hayırlısı olsun.Oy bekliyorum.Türlün harika ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık Deniz'ciğim. Şifa dolu, nefis bir lezzet. Afiyet bal şeker olsun ve nice nice senelere, hep beraber :)

    YanıtlaSil
  9. canimcim ellerine saglik enfes görünüyor..afiyet sifalar olsun! kocaman öpüyorum seni cilegim..

    YanıtlaSil
  10. denizcim yine harika bir yemek yapmışsın..maşallah ..ahamarat kız..çok beğendim...ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  11. Tebrik ederim canım 2 sene oldu öylemi benimde mayısta 2 sene oluyor daha nice senelere o güzel tariflerinin ve paylaşımlarının devamını dilerim:)

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık,sağlıklı çok güzel bir yemek olmuş.Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. nice uzun seneler güzel paylaşımlar diliyorum canım.yemek çok farklı ve güzel görünüyor.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel görünüyor denizcim ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. denizcim gerçektende harika olmuş çok da güzel resimlemişsin:) kalbiş kurabiyenin 2.yaşınıda gönülden kutluyorum..
    sevgilerimle gülümmm

    YanıtlaSil
  16. nice senelere denizcim ...hep ilk heyecan sevgi ile....
    döktürmüş benim fıstığım yine amannnn bunlar nefis ne güzel tarifler böyle....ellerine gönlüne sağlık bir tanem.öpüyorum tatlı yanacıklarından gönülden çok çok...

    YanıtlaSil
  17. Şu kereviz yaprağının yemeklere kattığı aromayı çok seviyorum. Ellerine sağlık canım tam benlik bir tabak olmuş. Ayrıca daaaa nice yıllaraaaaa:)

    YanıtlaSil
  18. Bol tarifli uzun mutlu yıllara, tarifinde zeytinyağlı seven ben için harika. Ellerine sağlık, iyi haftalar..

    YanıtlaSil
  19. Denizcim çok severim yer elmasını ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  20. Daha nice bol tarifli yillara canim
    yer elmesini cig olarak yedim komsumuzun bahcesinde olurdu ama yemegini hic yapmadim bulsam alip deneyecegim
    eline saglik sekercik

    YanıtlaSil
  21. Denizciğim mutlu yıllar nice uzun yıllar birlikte olalım. Yer elman harika olmuş nefis görünüyor ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  22. denizcim nice yıllara hep birlikte yasaksız cezasız paylaşımlara inşallah:) yemeğin şifa olsun, ben de hem hastalık hem arkadaşların adres değişikliğinden dolayı tarif ekliyemiyorum:( eski canlı heyecanlı günlere:)))

    YanıtlaSil
  23. Canım,
    Öncelikle blogunun yeni yaşı kutlu olsun.
    Yasaksız, bol tarifli, bol yorumlu nice yıllara...
    Bu arada;
    Yer elması nefis görünüyor, ellerine sağlık.
    Benimde kızkardeşim yer elması ile aramı düzeltti : )
    Bende zeytinyağlı olarak geçen hafta pişirdim, resimlerini çektim, yayınlanmayı bekliyor.

    YanıtlaSil
  24. ne güzel ve iştah açıcı bir görüntü,ellerine sağlık Deniz'ciğim uzun zamandır takip edemiyordum bu arada ne güzellikler döktürmüşsün....
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. yer elması lezzetli görünüyor elinize sağlık

    YanıtlaSil