19 Nisan 2011 Salı

Yılın İlk Parfesi; Çilekli ve Fındıklı Parfe ve Greçka Karmaşası :)


Merhabalar sevgili dostlar nasılsınız?
Hamd olsun ben çok çok iyiyim :) Güzel ve mutlu günler yaşıyorum :)
Evvelki gün paylaştığım greçkalı salatam, büyük yankı uyandırdı.. Nedir bu greçka? Efendim greçka diğer adı ile karabuğday Rusya ve Orta Asya kökenli bir buğdaygil.. Hatta sofra dergisinin Aralık 2010 sayısında genişçe yer almıştı..
Faydaları saymakla bitmiyor ancak en belirgin özelliklerinden bir kaçı, gluten içermemesi, kan şekeri düzenleyici olması, kalp hastalıkları ve kansare karşı koruyucu olması, yüksek tansiyon ve kansızlığa karşı korumasıdır...
Ükemizde benim bildiğim kadarı ile Yar Bakliyat firması üretiyor ve ithal ediyor bu buğdaygili.. Pilavı, salatası hatta tatlısı bile yapılabilmekte.. İlgili tarifler ve detaylı bilgi için; http://www.karabugday.com/ 
Nereden alabiliriz? Ben Kastamonu' da iken migrostan ediniyordum, Gümüşhane' de ne yazıkki yok ama sanırım büyük şehirlerde, carrefour, migros, ikea gibi marketlerde bulunur.. Tanışmanızı şiddetle öneriyorum :)
Gelelim yılın ilk parfesine :) Havalar bir ısınıp bir soğurken, bizler bir terleyip bir titrerken günler geliyor geçiyor, baharı ortaladık neredeyse değil mi :)
Parfe yapmak gibi bir düşüncem yoktu aslında:) Geçenlerde yayınladığım pastamdan kalan kremşantiyi n yapsam ne yapsam derken, Çıtır Galetam bir fikir verdi bende kattım karıştırdım ortaya bu parfe çıktı işte :)
Bu parfe yaza ve soğuk tatlılara merhaba olsun, hem ağzımız hem gönlümüz hep taptatlı olsuunn :)

Malzemeler:
1 kase dolusu çırpılmış kremşanti
15 adet kakaolu bisküvi
7-8 adet çilek
10-15 adet bütün fındık içi
1 adet muz
1 çay bardağı damla çikolata

Yapılışı:
Derin bir kaba alınan krem şantini üzerine bisküviler irice parçalanıp eklenir, ardından doğranmış çilekler, fındık içleri, muz dilimleri ve samla çikolata eklenip harmanlanır.
Elde edilen karışım uygun bir kalıba bastırılıp 45 dk. buzlukta dinlendirilir, 45 dk. sonunda kalıptan çıkarılıp, 15 dk. daha buzlukta tutulan parfe, bu zamanın sonunda dolabın alt rafına alınıp servis zamanına dek bekletilir.
Üzeri çilek, fındık ve pasta şekerleri ile süslenip soğuk servis edilir...

Afiyet bal şeker olsun :)

24 yorum:

  1. Bıcırığım parfen enfes ellerine sağ
    lık Çilek Kız:)))Olsada yesem koca
    man öptüm.

    YanıtlaSil
  2. yaz gelsede bol bol yapsakta yesek ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. parfen rengarenk olmus eline saglik

    YanıtlaSil
  4. canım benim güzel yorumun için teşekkür.ben iyiyim.sende alışmışsındır inşallah oralara.parfe süper olmuş.tam çilek kıza yakışır bir parfe canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmus cnm ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Parfen ne kadar albenili olmuş.Ellerine sağlık.


    Sevgiler;

    YanıtlaSil
  7. evet benim papatyamda parfe, dondurma vs. isteyip duruyor :) havalar isindi, migdeler costu :))
    ellerine saglik cilegim enfes görünüyor afiyet seker olsun :)
    sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  8. GUZEL MARIFETLI KIZIM,PARFEN NEFIS GORUNUYOR.COCUKLARIMIN EN COK SEVDIGI LEZZET.BEN DE HER TURLU MEYVEYLE YAPIYORUM.
    SEVGILERIMLE...

    YanıtlaSil
  9. Kara buğday unuyla ekmek yapıyorum ben de. Parfenin görüntüsü de harika olmuş Deniz'ciğim. Eminim tadı da öyledir, ellerine sağlık olsun.

    YanıtlaSil
  10. Kolay, pratik ve lezzetli e daha ne olsun. Ellerine sağlık canım kızım..

    YanıtlaSil
  11. Denizcim ellerine sağlık nefis olmuş.çok seviyorum böyle tatlıları

    YanıtlaSil
  12. Ellerine saglik Denizcim...

    YanıtlaSil
  13. biz havalara aldanıp bir kaç kaçamak yapınca yazı hastalıklarla karşılamak zorunda kaldık o yüzden korkuyorum denizim ama bu yaz bolca yapmayı düşünüyorum en azından evde hijyenik birşeyler yesin çocuklarımız değilmi.ellerine sağlık öpüyorum tatlım

    YanıtlaSil
  14. ağzının tadı hiç bozulmasın hep böyle mutlu ol Denizim:))))
    parfe fikri süper havalar ısınmaya başlamışken harika olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  15. hey bu hastalık parfesi adını yanlış yazmışsın:) hihihi:))

    ellerine sağlık kuzumm

    YanıtlaSil
  16. denizcim,havalar serin gidiyor bademciklerini üşütmeyesin aman haa
    ben şimdi bu durumdayım da:(((
    şifa olsun sana inşallah sevgiyle kal canım

    YanıtlaSil
  17. Ben bi parfeseverim Denizcim.Ellerine sağlık..Hep mutlu ol inş.:)

    YanıtlaSil
  18. Ellerine sağlık canım sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. Benim pek kıymetli hassas bademciklerim bu zamanlar parfe ve dondurma yememe izin vermiyor:(bende böyle bakıyorum ciğere bakar gibi ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  20. Bizim buralarda hep sicak ya havalar o yuzden hemen yapip yiyebilirim. Ellerine saglik canim benim.

    YanıtlaSil
  21. Tatlı Denizim,
    İyi olmana sevindim.
    Parfen nefis görünüyor, hemde renkleri ile cıvıl cvıl olmuş, ellerine sağlık.
    Açıkçası greçkayı ilk defa sende görmüştüm.
    Eğer hipermarketlerden birinde önüme çıkarsa mutlaka alacağım.

    YanıtlaSil
  22. Deniz yüreklim ..
    Uzun bir aradan sonra, gönülden selam ola. Öyle özlemiş, öyle hasret kalmışım ki buralara.
    Birbirimize çok alışmış, çok bağlanmışız.
    Malum durumlardan mütevellit Türkiye'de olduğum için nete fazla zaman ayıramıyorum gülüm. Lakin her daim aklımda ve gönlümde olduğunuzu bilin isterim.
    Canım benim. Tek yürek olup, dualarınızı eksik etmediğiniz ve halis dostluğunuzla hep yanımda olduğunuz için binlerce kez teşekkür ederim!

    Bayan greçkam benim :*
    Ne hoş tevafuk ki , kara buğdayla karşıladın beni.

    Ellerine / emeğine sağlık.

    Anneciğine de selam ve sevgiler olsun.

    YanıtlaSil
  23. Çilekli tariflere bayılıyorum..:) Ellerine sağlık canım, sevgiler..

    YanıtlaSil
  24. İki çocuk annesi olarak bu tarif tam benlik ve çalışanlar için tatlı krizi gelenler için yaz tatlısı nefis eline sağlık denizcim:)

    YanıtlaSil