3 Mayıs 2011 Salı

Fırında Kabak Mücver :)


Merhabalar:)
Bazen şaşırtıcı tesadüfler ardarda geliyor mu hayatınız da?
Annemle hergün yürüyüşler yapmakta ve hergün yağmurda ıslanmaktayız:) Sabah uyanıyoruz günlük güneşlik pırıl pırıl hava:) Ohh diyorum:) Ev işlerini halledip alışverişe gidelim felan derken yürüyüş de yapıyoruz :) Ama gelgelelim biz sokağa çıkar çıkmaz güneşli güneşli yağmur başlıyor:) son bir haftadır hep böyle:) Kastamonu'ya gitmeden evvel de böyleydi:) Anlamadım gittii:)
Sanırım hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz:)
Bugün sizlerle sıksık yaptığım ama blogda hiç paylaşmadığım bir tarif vermek istiyorum:) Aslında hepimiz biliyoruz amma belki bilmeyenler de vardır kim bilir?
İşte karşınızda fırın mücver :) Nefiss:) Dolma yaparken oyulan içleri değerlendirmenin en güzel yolu :))

Malzemeler:
3 adet kabak veya 1 kg. kabağın oyulnuş iç kısmı
3 adet yumurta
5 dal yeşil soğan
Bir tutam maydonoz
2 dal taze nane
1 tutam dereotu
100 gr.  beyaz peynir rendesi
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kimyon
3 tepeleme çorba kaşığı un (artı eksi olabilir)

Yapılışı:
Kabaklar rendelenip suyu iyice sıkıdıktan sonra derin bir kap içerisine alınıp, üzerine yumurtalar kırılır, incecik doğranmış soğan, nane, maydonoz ve dereotu eklenir, Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kimyonu eklenerek en son un birer kaşık şeklinde karışıma katılır ve kaşık yardımı ile karıştırılır..
Genel kıvamı krep hamurundan biraz daha yoğunca oluyor, yani ben öyle yapıyorum :)
28 cm. lik yuvarlak borcam sıvıyağ ile hafifçe yağlanıp, elde edilen karışım içerisine dökülür..
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirilen mücver, fırından çıkıp soğuduktan sonra dilimlenerek yoğurt eşliğinde servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun:)

26 yorum:

  1. eveeet çok seviorum.. kabağın en sevdiğim hali.. eşim her ne kadar sevmesede bende kendime sık sık yapıorum.. denizim bloğunu okumayı ne kadar özlemişim bilemezsin.. anneciğine selamlar sevgiler.. öperim..

    YanıtlaSil
  2. Denizcim vallahi İstanbulda yağmur durmak bilmiyor.. Sabah acayip basık bir hava vardı,şimdi yağmur çiseliyor..
    Bol güneşli günler bizi bekliyor sanırım;)
    mücver nefis,hem hafif hemde lezzetli..
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik Genc ve güzel arkadasim,
    sevgiyle ve dostca kal

    YanıtlaSil
  4. deniz kızı,canım gülüm gece gece bunu bana yapmayacaktın.benim en çok sevdiğim yiyeceği yapmışsın.buna hiç dayanamam ki.şu anda kendimden geçtim bu güzelliğe bakıyorum ağzımın suyu aka aka.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Denizciğim ellerine sağlık bende zaman zaman yapıyorum ve harika bir lezzet öpüyoruz seni....

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık Deniz'cim. Böylesini hiç denememiştim en kısa zamanda deneyeceğim cnm. sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Canim ellerine saglik hayirli aksamlar öptüm.

    YanıtlaSil
  8. ne guzel boyle ıcıne sebze gırmıs hamur ıslerı gecende baska bır bloggera da yorumbb yazmıstım..
    daha bır masum oluyor bu hamurıslerı o zaman dıye....

    ıcımıze su serpılıyor sebze yıyoruz ya

    YanıtlaSil
  9. Olsun, olsun yagmur berekettir..:)
    Dimi ya, akilli, güzel kizim benim... Yine ellerine saglik... Ahhh, ah benim kizim da gelse de, hergün benimle yürüse... Hadi sana iyi geceler tatlim benim...

    YanıtlaSil
  10. MMMM Denizcim nefis olmuş ya canım nasılda istedi bak şimdi.ellerine sağlık ...

    YanıtlaSil
  11. İçine birazda pırasa hımm nefis. Ellerine sağlık Denzcim. Walla yağmurda yürüyüşe tesadüf diyorsan ben beni anlatayım. ne zaman cumartesi temizlik olsa evde o gün yağmurludur!Sinir olurum:) Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  12. Mücver olurda yenmez mi,üzerine bol yoğurt mımm:)

    ellerine sağlık aşk kuşum:DDD

    YanıtlaSil
  13. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
    Yağmurda ıslanmak ve anneyle yürümek harika bir duygu.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  14. Kaba böreği gibi olmuş. Ellerine sağlık ablacım

    YanıtlaSil
  15. börek gibi olmuş maşallah ellerine sağlık cnm

    YanıtlaSil
  16. yağmur demek bereket demek;) mücver enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım....

    YanıtlaSil
  17. Denizim eline saglik,ofofof super goruntu mujver sevilmezzmi?Benim de tercihim firinda pismesinden yana.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  18. mücver bu haliyle daha hafif oluyor börek gibi yemeye bayılıyorum
    ellerine sağlık Denizim

    YanıtlaSil
  19. wuuuu bayılırım ben buna:)))3-5 dilimi rahat götürürüm:)))
    ellerine sağlık denizimmm
    ödül olarak öperim o tatlı yanaklarından:)

    YanıtlaSil
  20. Yağda kızarmışını daha çok seviyorum ama malesef kilo almamak ve sağlık için fırında yapıyorum bende Bıcırığım. Ellerine sağlık.

    Not: Cevabın için çok teşekkürler tatlım, memleketini çok merak ediyorum. Tekrar soruyorum ama gittiğim zaman kanlıca mantarı bulabilirmiyim sence?

    YanıtlaSil
  21. Kızartma olunca vicdan azabı oluyor ama fırında pişirilince bol bol yeniliyor. Mis gibi taze otlarla nefis olmuş Deniz'ciğim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  22. Ellerine sağlık canım. Mücveri severim kızartmadan daha hafif olmuş.

    YanıtlaSil
  23. bende buna benzer bir mücver yapıyorum cok güzel oluyor Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  24. Bu gün aynen söylediğin gibi kabak dolmasından kalan içleri değerlendirdim. Ellerine sağlık Deniz'cim...

    YanıtlaSil
  25. Merhaba Deniz, ben de uzun zaman once yapmistim firinda mucver. Ne kadar hafif ve saglikli. Yeniden yapacagim, sevgiler.

    YanıtlaSil
  26. cnm ne güzel olmus mücver gibi değil de sanki börek gibi:))

    YanıtlaSil