3 Mayıs 2011 Salı
Fırında Kabak Mücver :)
Merhabalar:)
Bazen şaşırtıcı tesadüfler ardarda geliyor mu hayatınız da?
Annemle hergün yürüyüşler yapmakta ve hergün yağmurda ıslanmaktayız:) Sabah uyanıyoruz günlük güneşlik pırıl pırıl hava:) Ohh diyorum:) Ev işlerini halledip alışverişe gidelim felan derken yürüyüş de yapıyoruz :) Ama gelgelelim biz sokağa çıkar çıkmaz güneşli güneşli yağmur başlıyor:) son bir haftadır hep böyle:) Kastamonu'ya gitmeden evvel de böyleydi:) Anlamadım gittii:)
Sanırım hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz:)
Bugün sizlerle sıksık yaptığım ama blogda hiç paylaşmadığım bir tarif vermek istiyorum:) Aslında hepimiz biliyoruz amma belki bilmeyenler de vardır kim bilir?
İşte karşınızda fırın mücver :) Nefiss:) Dolma yaparken oyulan içleri değerlendirmenin en güzel yolu :))
Malzemeler:
3 adet kabak veya 1 kg. kabağın oyulnuş iç kısmı
3 adet yumurta
5 dal yeşil soğan
Bir tutam maydonoz
2 dal taze nane
1 tutam dereotu
100 gr. beyaz peynir rendesi
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kimyon
3 tepeleme çorba kaşığı un (artı eksi olabilir)
Yapılışı:
Kabaklar rendelenip suyu iyice sıkıdıktan sonra derin bir kap içerisine alınıp, üzerine yumurtalar kırılır, incecik doğranmış soğan, nane, maydonoz ve dereotu eklenir, Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kimyonu eklenerek en son un birer kaşık şeklinde karışıma katılır ve kaşık yardımı ile karıştırılır..
Genel kıvamı krep hamurundan biraz daha yoğunca oluyor, yani ben öyle yapıyorum :)
28 cm. lik yuvarlak borcam sıvıyağ ile hafifçe yağlanıp, elde edilen karışım içerisine dökülür..
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirilen mücver, fırından çıkıp soğuduktan sonra dilimlenerek yoğurt eşliğinde servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun:)
eveeet çok seviorum.. kabağın en sevdiğim hali.. eşim her ne kadar sevmesede bende kendime sık sık yapıorum.. denizim bloğunu okumayı ne kadar özlemişim bilemezsin.. anneciğine selamlar sevgiler.. öperim..
YanıtlaSilDenizcim vallahi İstanbulda yağmur durmak bilmiyor.. Sabah acayip basık bir hava vardı,şimdi yağmur çiseliyor..
YanıtlaSilBol güneşli günler bizi bekliyor sanırım;)
mücver nefis,hem hafif hemde lezzetli..
ellerine sağlık..
Ellerine saglik Genc ve güzel arkadasim,
YanıtlaSilsevgiyle ve dostca kal
deniz kızı,canım gülüm gece gece bunu bana yapmayacaktın.benim en çok sevdiğim yiyeceği yapmışsın.buna hiç dayanamam ki.şu anda kendimden geçtim bu güzelliğe bakıyorum ağzımın suyu aka aka.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilDenizciğim ellerine sağlık bende zaman zaman yapıyorum ve harika bir lezzet öpüyoruz seni....
YanıtlaSilEllerine sağlık Deniz'cim. Böylesini hiç denememiştim en kısa zamanda deneyeceğim cnm. sevgiler...
YanıtlaSilCanim ellerine saglik hayirli aksamlar öptüm.
YanıtlaSilne guzel boyle ıcıne sebze gırmıs hamur ıslerı gecende baska bır bloggera da yorumbb yazmıstım..
YanıtlaSildaha bır masum oluyor bu hamurıslerı o zaman dıye....
ıcımıze su serpılıyor sebze yıyoruz ya
Olsun, olsun yagmur berekettir..:)
YanıtlaSilDimi ya, akilli, güzel kizim benim... Yine ellerine saglik... Ahhh, ah benim kizim da gelse de, hergün benimle yürüse... Hadi sana iyi geceler tatlim benim...
MMMM Denizcim nefis olmuş ya canım nasılda istedi bak şimdi.ellerine sağlık ...
YanıtlaSilİçine birazda pırasa hımm nefis. Ellerine sağlık Denzcim. Walla yağmurda yürüyüşe tesadüf diyorsan ben beni anlatayım. ne zaman cumartesi temizlik olsa evde o gün yağmurludur!Sinir olurum:) Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilMücver olurda yenmez mi,üzerine bol yoğurt mımm:)
YanıtlaSilellerine sağlık aşk kuşum:DDD
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Yağmurda ıslanmak ve anneyle yürümek harika bir duygu.
Sevgiyle kal.
Kaba böreği gibi olmuş. Ellerine sağlık ablacım
YanıtlaSilbörek gibi olmuş maşallah ellerine sağlık cnm
YanıtlaSilyağmur demek bereket demek;) mücver enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım....
YanıtlaSilDenizim eline saglik,ofofof super goruntu mujver sevilmezzmi?Benim de tercihim firinda pismesinden yana.
YanıtlaSilSevgilerimle...
mücver bu haliyle daha hafif oluyor börek gibi yemeye bayılıyorum
YanıtlaSilellerine sağlık Denizim
wuuuu bayılırım ben buna:)))3-5 dilimi rahat götürürüm:)))
YanıtlaSilellerine sağlık denizimmm
ödül olarak öperim o tatlı yanaklarından:)
Yağda kızarmışını daha çok seviyorum ama malesef kilo almamak ve sağlık için fırında yapıyorum bende Bıcırığım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilNot: Cevabın için çok teşekkürler tatlım, memleketini çok merak ediyorum. Tekrar soruyorum ama gittiğim zaman kanlıca mantarı bulabilirmiyim sence?
Kızartma olunca vicdan azabı oluyor ama fırında pişirilince bol bol yeniliyor. Mis gibi taze otlarla nefis olmuş Deniz'ciğim ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım. Mücveri severim kızartmadan daha hafif olmuş.
YanıtlaSilbende buna benzer bir mücver yapıyorum cok güzel oluyor Ellerinize sağlık
YanıtlaSilBu gün aynen söylediğin gibi kabak dolmasından kalan içleri değerlendirdim. Ellerine sağlık Deniz'cim...
YanıtlaSilMerhaba Deniz, ben de uzun zaman once yapmistim firinda mucver. Ne kadar hafif ve saglikli. Yeniden yapacagim, sevgiler.
YanıtlaSilcnm ne güzel olmus mücver gibi değil de sanki börek gibi:))
YanıtlaSil