21 Kasım 2012 Çarşamba

Yumurta Yoğurtlaması - Yalancı Çılbır


Merhabalar..
Bugün herkesin bildiği lakin benim yeni yeni öğrendiğim bir tarifle buradayım :) Çılbır :)
Değişik değişik yapılışlarını gördüm nette lakin eşimin tarif ettiği şekilde hazırladım ben çılbırı:) Ama asıl hali bu olmadığından bizimkisi yalancısı olduu:=) gerçeğini de en kısa sürede yapıp yayınlayacağım:) meğer annemde bilirmiş de biz sevmeyiz diye yapmazmış:) Dün akşam yaptım seve seve yediler.) Bundan böyle sık sık yapacağız demekki :) Bazen gerçeğini bazen yalancısını :)

Malzemeler:
5 adet yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
3 diş sarmısak
2 çorba kaşığı tereyağ
Tuz
Kırmızı Pulbiber
Süslemek için maydonoz yaprakları

Yapılışı:
Yumurtalar yıkanarak bir kaba alınıp patates kıvamında iyice haşlanır.
Yoğurt çırpılır ve içine havanda dövülmüş sarmısaklar ile çok az tuz ilave edilir.
Haşlanan yumurtalar minik minik doğranıp yoğurdun içine katılıp harmanlanır servis tabağına alınır.
Küçük bir tavada tereyağ eritilip, biberler kızdırıldıktan sonra çılbırın üzerine gezdirilip, maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun :)

25 yorum:

  1. yengemde çok sık yapardı çılbırı ama ben tadını bilmiyorum :) ellerine sağlık denizcim....

    YanıtlaSil
  2. sabah sabah canımı çektirdin denizciğim.nefis olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. epey farklı bir çılbır olmuş. hatta yumurta mantısı olmuş demek daha doğru. çok leziz olduğuna eminim. Afiyet bal olsun ablam

    YanıtlaSil
  4. FISTIĞIM NASILSIN. NELER YAPIYORSUN. GÖRÜŞEMİYORUZ. ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  5. Hiç bu tarifi duymamıştım ama çok beğendim en kısa zamanda deneyeceğim, sevgiler Denizciğim:)

    YanıtlaSil
  6. şu çılbırın metini çok duydumda hiç yemedim
    yumurtayla aramız pek iyi olmadı ama tarife bakınca eminim tadıda güzel olmuştur ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Çılbır böyle olmaz kuzucan.Ömürcüğümün tarifine baksaydın. Annem çok sever bizde ama ben hiç sevmediğim için yıllar varki yapmadı.
    Ben de yapayım bari tarif olsun:) Ümütüde kap gel:))

    YanıtlaSil
  8. Denizcim ben çok severim çılbırı:)
    Hem pratik,hem de çok lezetli olmasından sebep,cankurtaran gibi yetişir çoğu zaman.
    Yoğurtlu yapmamıştım hiç.
    İlk fırsatta denicem inşAllah..
    Afiyet olsun canım..

    YanıtlaSil
  9. bende böyle yaparım ,ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  10. aaa çılbırın yalancısıda mı olurmuş,hiç duymamıştım.Ama bayılırım ben çılbıra..

    YanıtlaSil
  11. bende duydum ama yumurtayla benim pek aramiyi olmadığından denemedim. çocuklar için yapılabilir ama ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. Çılbırla arası yeni barışmış biri olarak, canım çekti gerçekten.
    Ellerine yüreğine sağlık sevgili Deniz.

    YanıtlaSil
  13. Denizim,bende çoğunlukla bu şekilde olanı yaparım Ve çokk severiz.
    Ellerine sağlık canım:)
    Yalancı malancı,
    sirkeli suda pişenden daha çokk güzel oluyor,tabii bana göre:)
    Bak hatırlattın,epeydir yapmamıştım.
    Bugünkü menüm hazır yarın yapayım:)
    Sevgilerimle bebişi öpüyorum,o melek şimdi nasıl mis mis kokuyordur:)

    YanıtlaSil
  14. bu tür tarifleri seviyorum pratikliği açısından
    biz bunun biraz değişiğini yapıyoruz
    yani çılbır olanını bir de senin gibi haşlayarak yaparsak içine taze soğan doğruyoruz o zaman da adı çoban dolması oluyor hıdırıllez yemeğimiz oluyor bizim
    neyse canım lafı fazla uzattım
    yumurtayı bu şekilde yemek lezzetli oluyor gerçekten eline emeğine sağlık
    kuzucuğu da öp benim için ne güzel kokar şimdi o
    sevgiler denizim...

    YanıtlaSil
  15. ne lezzetlidirrrrrrr ....ellerine sağlık.....

    YanıtlaSil
  16. ooof oooof oooooof görüntü muhteşem...
    bayıldım...
    ekmeği banıp yemek istiyorum...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  17. Bende çok yaparım ve çok severim. Yumurtanın her şekli güzel bence. Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  18. Hayırlı akşamlar, uzun zamandır devam eden meşguliyetim dolayısı ile siz değerli blog arkadaşlarımı ziyaret edemedim. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılarımla..

    YanıtlaSil
  19. Off harika..Çok severim.

    YanıtlaSil
  20. ellerine saglik olsa hepsini bitirirdim eminim.

    YanıtlaSil
  21. Anneannem çok yapardı bizde seve seve yerdik.Buda değişik bir çeşidi olmuş.Denemeli.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  22. Bende hic yapmadim ama senin tarifle ilk cilbiri deneyecegim kalpkurabiyem ellerine saglik

    YanıtlaSil
  23. Ah sevilmezmi hiç bizdede pek sevilir kendileri. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  24. Ayyy oğluşumun en sevdiği yemek. Bayılır yumurta-yoğurt ikilisine.. Ellerine sağlık balım..

    YanıtlaSil
  25. Eminim haşlanmış yumurtaylada çok güzel olmuştur.Senin ellerine tarif eden eşinin ağzına sağlık Denizcim..

    Sevgiler,

    YanıtlaSil