5 Aralık 2012 Çarşamba
Dört Yapraklı Yonca Çörek
Merhabalar :)
Birkaç gün evvel Hilal Ablam çok cici bir tarif yayınlamıştı, bende görmüş ve not almıştım :Dün bir boşluk bulur bulmaz yaptım hemen, kenarlarının büzmesini tam yapamadım şekilleri biraz değişik oldu benimkilerin ama güzel oldu :) Kat arasına salam konularak hazırlanan bu çörekler sanırım pastırma ile de şahane olur, o şekilde de denediğim zaman paylaşacağım sizlerle, kimbilir şeklini doğru yaparım belki o zaman :)
Çok da beğenildi dumanı üstündeyken hemen paylaşayım istedim :) Belki haftasonu sofranıza yada hemen beş çayınıza yaparsınız :)
Malzemeler:
600 gr. un
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı maya
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta
4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Salam
Üzeri için:
Yumurta sarısı
susam
Yapılışı:
Yoğurma kabına 3 su bardağı un, tuz ve kabartma tozu elenir, ayçiçek yağı ve yumurta eklenir.
Ayrı bir kapta ılık süt, şeker ve maya konularak 5 dk kabarması beklenir.
Kabardıktan sonra un karışımına eklenip tüm malzemeler harmanlanır. Kalan un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Gerekirse un ilave edilir.
Ilık bir ortamda bir saat kadar mayalandırılır.
Mayalanan hamur 1,5 cm kalınlığında açılır, yuvarlak kalıp yada su bardağı ile kesilir. Salam dilimleri de aynı şekilde kesilir.
Yuvarlak hamurun üzerine bir dilim salam konulup bir hamur daha kapatılır ve sandviç oluşturulur. Yuvarlak formdaki hamur sandviçlerin ortasında minik bir daire kalacak şekilde bıçakla sekiz şerit kesilir kesilen şeritler içe doğru kıvrılır ve yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir ve 180 derecelik fırında pişirilir.
Afiyet bal şeker olsun :)
ne degısık bir görüntü....ellerine sağlık..... sevgiler....
YanıtlaSilDenizcim şahane olmuş bu çörekler.ellerine sağlık...
YanıtlaSilÇok şık. Salamı bir an şeker hamuru sandım (:
YanıtlaSilEllerine sağlık Denizcan.
şekli çok güzel olmuş
YanıtlaSileline sağlık canım
Denizcigim sahane olmus bu poaca... Ellerine, paylasimina saglik...Sevgilerimle güzel cilegim benim..:)
YanıtlaSilbence şeklide kendide harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilHarika olmuş Denizim, çok değişik görüntüsü. Hilal hanımın yaptığını görmüş bayılmıştım şekline. Salam ve kaşarlı yapmayı düşünüyorum bende :)
YanıtlaSilÖperim sizi :)
Ne kadar şık bir çörek. içine salam dışında ne konabilir acaba?
YanıtlaSilBu halide gayet güzel olmuş. Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilEllerine sağlık cnm.
YanıtlaSilDenizim ellerine sağlık ablacım;)Öperim yanaklarından
YanıtlaSilbiraz sabır işi galiba.. piştikden sonra görüntüsü harika.. ellerine sağlık denizcim..
YanıtlaSilgörüntüsüne bayıldım...
YanıtlaSilçok güzel olmuş...
canım ellerine sağlık....
Ne kadar güzel görünüyorlar , ellerine sağlık olsun Denizciğim
YanıtlaSilbende çok beğendim. hele şekline bayıldım. ellerine sağlık
YanıtlaSilçok ilginç bir sunum olmuş harşkalar
YanıtlaSilpaylaşımınız için yüreğine sağlık
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilDenizcim yorumunu okudum demekki ben sandin yemek programindaki Tülini o da benim okul arkadasım çok güzel yemekler yaptı degil mı internetten az izleyebildim ...canım start tv den ve kanal d den bende teklif aldım ama kabul etmedim kamu çalışaniyim ya hem ondan hemde zaten çok yogun olduğumdan ....iyi geceler
YanıtlaSilcok hosmus gercekten.ellerine saglik.
YanıtlaSilGörseli güzel bir poğaça olmuş ,salam asla yemiyorum başka bir şeyle bende yapmak isterim.Ellerine sağlık,sevgilerimle:))
YanıtlaSilDenizcim,çok hamaratsın çok,ben bu atrife bayıldım.Hemen yapacağım,ama un miktarını okuyunca yarım ölçü yapmaya karar verdim. sevgilerle.
YanıtlaSilsen zaten 4 yapraklı yoncayı buldun çörek de ne ki ?? elifin yanında çörek gibi maşallah bizim bebeğimiz öptüm kokladım mmmmm
YanıtlaSilgörüntü gerçekten çok güzelellerine sağlık...
YanıtlaSilEVET PASTIRMALI SÜPER OLUR ,SENİNKİLERDE ÇOK GÜZEL CANIM ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilbu tarif uzun zamandır benim de not defterimin bir köşesinde yapılmayı bekliyor
YanıtlaSilben yabancı bir blokta görmüştüm lakin
çok güzel görünüyor denizim seninkiler daha muntazam olmuş benim gördüklerimden
eline sağlık
ye de elifime süt olsun bol bol :)
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor.Sunumu da harika.
Sevgiyle kal.
Bayilidim tarife ellerin dert görmezsinc anim !! bebegin hayirli ugurlu olsun bu ara, ALlah nazarlardan saklasin.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:). İnsan bu güzellikleri yemeye kıyamaz;).
YanıtlaSilSevgiler..
aslı
görüntü çok şker bayıldım
YanıtlaSilellerine sağlık
Çok ilginç ve gzüel bir börek. Ellerine sağlık Deniz'ciğim. Sevgiler.
YanıtlaSilBu tarifi ne kadar zamandır yapacağım diye not almıştım Hilalde görüncü tühhh bak yapmassan yaparlar dedim şimddide sen olmadı ama ben yapacaktım :)))
YanıtlaSilO kadar işinin arasında ne güzel tarifler paylaşıyorsun. Becerikli olmak böyle olsa gerek. Ellerine sağlık canım kızım..
YanıtlaSilÇok farklı süper görünüyor Denizcim ellerine sağlık döktürmüşsün yine maşallah..
YanıtlaSilÇok güzel olmuş ellerine sağlık bu çöreğin yapılışını bir yabancı sitede görmüştüm. bende beklerim. Boludan kucak dolusu selamlar
YanıtlaSildenizim denizmm..
YanıtlaSiltatlı duru denizim..
çok beğendi nunun çok :))
Bu tarif gerçekten çok güzel. hem sunumu hem de lezzeti:) Ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSildüşünme saatimde düşünmelişim bundan mı yapsam çarşamba günü:))
YanıtlaSilellerine sağlık gadınımın annesi:))
Denizim epeydir ugrayamadim..Kusuruma bakma emi....
YanıtlaSilEllerine sağlık canım enfes gözüküyor :)
YanıtlaSil