3 Aralık 2012 Pazartesi
Tarhana Paneli Sarıkanat ve Barbun
Merhabalar...
üç tarafı denizlerle çevrili güzel ülkemizde hamd olsun bu yıl balık bolluğu yaşanıyor.. Bizlerde doyduk balığa:) Hele doğu karadeniz' de olunca :)
Papatyam mutfakta çareler tükenmez mantığı ile olurmu ki demiş denemiş tarhana paneli çinekopları dedim bende deneyeyim o önerdiyse vardır bir hikmeti azcıkta mısır unu ekledim :) Ama tabii annem papatyamın deyimi ile "kova da olsa anne" olduğu için anneliğini yaptı ve tarifi yine papatyamın değimi ile "antin kuntin" buldu ama sonra pişman oldu :) Tuzota bulanmış gibi bir lezzet bıraktı damağımda bu tat kesinlikle deneyin derim :)
Birde mutfağım programında gördüğümüz "saraylı tatlısı"nı yaptık annemle e oda başka güne :)
Malzemeler:
1 kg. sarıkanat ve barbun karışımı
3 tepeleme çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı galeta unu
1 çorba kaşığı mısır unu
Tuz
Yarım su bardağı soda
Kızartmak için; sıvıyağ
Yapılışı:
Balıklar balıkçımıza temizletilip evde bir güzel yıkanır, suyu süzülmeye bırakılır :)
Bir tabakta tarhana, mısır unu, galeta unu ve tuz karıştırılır.
Suyu süzülen balıklar önce sodaya, sonra tarhanalı karışıma bulanıp arkalı önlü kızartılır..
Salata ile birlikte sıcacık servis yapılır..
Afiyet bal şeker olsun :)
Ellerine sağlık Denizcim mutlaka denemek lazım süper görünüyor..
YanıtlaSilAman aman tatlı anne mutfakta::)) tatlım nefis olmuş tarhana tadını hissediyom. ellerine sağlık. Canım papatyamı seni hasretle öptüm:)
YanıtlaSilTarhana ve galeta ununu daha önce balıkta hiç kullanmadım.Ama senden ve Papatyadan alınca tüyoları denerim illaki:)Ellerine sağlık,afiyet olsun:)
YanıtlaSilellerine kollarına sağlık canım
YanıtlaSilGerçekten bayıldım bu fikire Denizciğim.
YanıtlaSilSenin de sevgili Papatyanın da fikrine emeklerine sağlık.
Sevgi ve muhabbetlerimle...
ilk defa duydum tarhanayla panelemeyi süpermiş vallahi tabiki not alındı bu aralar bende balıklarla uğraşıyorum
YanıtlaSilellerine sağlık canım sevgiler:)
tarhanalı farklı bir tarif ellerine sağlık afiyet şeker olsun
YanıtlaSilsüper bir fikir denizcim...
YanıtlaSilellerine saglik
Tatlım ellerine sağlık. son dönemlerde bizd sık sık tarhanalı tarifler yapmaya başladık. Özellikle balıklarda güzel bir tat bıraklıyor tabii tarhanının tuz oranınıda bilmek gerekli
YanıtlaSilO balıkla dolu tabağı nasıl istiyorum şu anda bilemezsin :))
YanıtlaSilHarika olmuşlar..
OOO BU NE GÜZEL BİR MENÜ BÖYLE...
YanıtlaSilÇOK SEVDİM...
ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
aslinda bana da
YanıtlaSilyollasaniz harika olur yani :p =)
ellerinizee saglik
ve afiyet olsun :)
çok pratik olmus banada
beklerim
bisous bisous
Ellerine sağlık denizcim canım istedi gece gece...
YanıtlaSilantin kuntinlikte üstümüze yokkk:))
YanıtlaSilbu akşamda gelim ben size en iyisimi:)