23 Ocak 2013 Çarşamba
İrmik Helvası ve Hayırlı Kandiller
Merhabalar sevgili dostlar..
Bu mübarek günde bizleri kavuşturana şükürler olsun...
Tüm islam aleminin ve tüm okuyucularımın Mevlid Kandili Mübarek Olsun..
Bu güzel günde sonunda yapmayı başarabildiğim nefis İrmik Helvasını paylaşmak istiyorum sizlerle.. Komşularıma da dağıtacağım inşallahh..
Tarif için Papatyamı öpüyorumm :))
Malzemeler:
1 paket (500 gr. ) irmik
1 paket margarin
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı kaynar su
2 su bardağı kaynar süt
İstege bağlı dolmalık fıstık ( ben tercih etmiyorum)
Yapılışı:
Margarin teflon bir tencerede eritilip üzerine irmik eklenir ve kısık ateşte kavrulmaya başlanır. Rengi iyice dönene kadar kavrulan irmigin altı kapatılıp tozşekeri eklenir ve irmige iyice yedirilip tencerenin altı tekrar açılır ve sıcak su ve süt eklenip biraz karıştırılır ve altı iyice kısılıp suyu çektirilir ( pilav gibi pişmeye bırakılır.)
Suyunu çeken helvanın kapağı açılıp üzerine temiz bir bez örtülür ve kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır. Sıcacık servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun..
hayırlı kandiller canım :) ...
YanıtlaSilirmik helvanda çok güzell ellerine sağlık Allah kabul etsin canım
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, afiyet şifa olsun.
YanıtlaSilKandilin,mübarek tüm duaların kabul olunsun..
Muhabbetle..
Hayirli kandiller canim...
YanıtlaSilçok şık bir sunum olmuş canım.hayrlı kandiller dilerim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Kandiliniz mübarek olsun.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım kandilin mübarek olsun sevgiler...
YanıtlaSilellerin yüreğin dert görmesin kardeşim.
YanıtlaSilkandilin mübarek olsun.
dualarına talibim..
allah kabul etsin...canım çekti ben sana yakınım (trabzondayımya)banada gönderseydin.
YanıtlaSilİrmik helvasını çok severim. Ellerine sağlık. Kandilin mübarek olsun.
YanıtlaSil