11 Şubat 2013 Pazartesi
Çilekli Rondo Tatlısı
Merhabalar :)
Mutlu musmutlu aşk dolu bir haftaya merhaba diyoruz bugün :)
Haftaya tatlı başlamak istediğim için Balık Sofram' da hazırladığım tatlımı bugüne sakladım :)
Bloğa yeni başladığım zaman yani dört yıl önce pastacıkız da görüp denediğim bu cici tatlıları güncelleme zamanı gelmişti, geçiyordu bile.. Bu kez içinde ufak değişiklikler yapıp hazırladım tatlımı ilk kez agırladığım misafirlerim çok çok beğendiler :)
Sağlık ve mutluluk dolu bir gün diliyorum herkese..
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 çay bardağı SELVA Çilekli İrmik
Aldığınca un
Şerbeti İçin:
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 dilim limon
Süslemek İçin:
Orman meyveli krem şanti
Yapılışı:
Şerbet malzemeleri bir tencere de karıştırılıp, kaynatılır ılınmaya bırakılır.
Süt ve maya yoğurma kabında yumuşatılır, sıvıyağ, kabartma tozu, vanilya, yumurta ve irmik eklenip karıştırılır..Azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
Merdane ile 5mm. kalınlığında açılır. Büyük boy kalp kalıp yardımıyla daireler kesilir. Kesilen kalplerin yarısı daha küçük bir kalp kalıp kullanarak ortalarında kalp boşluklar oluşturulur.
Kesilen hamur parçaları fırın tepsisine sıralanıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirilir..
Fırından çıktıktan sonra delik olan kalpler delik olmayanların üzerine konulup ılık olan şerbeti üzerine dökülür ve soğutulduktan sonra içleri krem şanti ile doldurulur.
Afiyet bal şeker olsun :)
canım ellerine sağlık çok hoş görünüyor
YanıtlaSilDenizcim, nefis olmuşlar.Bende notumu alayım,keşke daha önce görseydim.Bayıldım,emeğine sağlık hende bebekle brawo.
YanıtlaSilPastacı kızda görmüştüm ve denemek istediğim bir tatlı ellerine sağlık denizciğim.
YanıtlaSilNasıl güzel görünüyor pembiş pembiş :)) Ellerine sağlık balım..
YanıtlaSilKalpli kalpli haftanın anlam ve önemine uygun bir tatlı olmuş canım. Pek de şirinler maşAllah:) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilYiyenlere afiyet bal şeker olsun ellerine sağlık Denizciğim sevgiler bizden size...
YanıtlaSilCanım merhabalar, tatlı güzel ve hafif görünüyor rondo talısı diye okuyunca açıkçası rondoyla falan hazırlanan bir tarif zannettim neden o ismi koydunuz anlamadım ya da ben mi bir şeyi bir yerde eksik görüyorum ki. ama kalp şeklinde olması çok hoşuma gitti, fırsat bulursam sevgililer gününe denerim.güzel paylaşımlarda görüşmek üzere sevgiyle kal..
YanıtlaSilÇok güzel görünüyorlar Denizcim. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Bu ne güzel bir görüntü böyle.
Sevgiyle kal.
Vay Denizcanım harika olmuş bu kalpli tatlılar. Ellerine sağlık olsun.
YanıtlaSilEllerine sağlık Denizcim, çok güzel olmuş.
YanıtlaSilNe hoşş :)
YanıtlaSilDenizcim çok güzel olmuş görüntüye bayıldım ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilÇilekli herşeye bitiyorummm..
YanıtlaSilEllerine sağlık Deniz'im..Pembiş pembir pek güzel görünüyor.
Lezzeti de önemli ama görüntüsü için bile yapmaya değer. Afiyetler olsun Deniz'cim..
YanıtlaSilEllerine sağlık çok leziz görünüyor harika harika harika
YanıtlaSilellerine sağlık kalpli kalpli harikalar
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor Deniz'im. Ellerine sağlık olsun. SEvgiler.
YanıtlaSilşükran hanım sanıırm bisküvimsi bir lezzeti olduğu için bu isim verilmişn aldığım kaynaktada bu sekilde idi ben vermedim yani bu ismi :)
YanıtlaSilsevgiler..
Çok güzel görünüyor insanın yapası geliyor :) Sağol canım.
YanıtlaSiliyi bir site başarılarınızın devamını dilerim teşekkürler.
YanıtlaSil