9 Nisan 2013 Salı
Pastırmalı Pide
Merhabalar ...
Sevgili Meliha'cığım nefiss kıymalıları yapınca dedim patlatayım mı bir pastırmalı bende :)
Geçtiğimiz günlerde annemle otururken hadi yapalım deyip yaptığım bir pide geleneksel tarifle oluştu :) Çeşitlendirmek mümkün.. Ben pidelerimin üstüne annemin köyden getirdiği köy yumurtalarından koydum
Buyrun afiyet olsun..
Malzemeler:
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığınca Ilık su
İçi İçin:
Pastırma
Üzeri için:
Yumurta
Yapılışı:
Hamur için yoğurma kabına alınan malzemeler ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Üzerine nemli bir bez örtülen hamur sıcak bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamur iri bezelere ayrılıp merdane ile açılır ancak fazla inceltilmeyecek..
Ortasına pastırma konulup iki yanına katlanır. Yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır. 175 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılan pideler fırına girdikten 15 dakika sonra pidelerin açık kalan göbeklerine her bir pide için bir tane çırpılmış yumurta gezdirilip kızarana kadar pişirilir..
Pişen pidelerimiz ılındıktan sonra dilim dilim kesilip servis edilir .
Afiyet bal şeker olsun :)
sabah ne güzel nır karşılama olmuş bu :9 günaydın elıne saglık
YanıtlaSilellerıne sağlık canım goruntu harıka eminim lezzetıde aynıdır olsa da yesek:)
YanıtlaSilDeniz'cim pastırmalı da ayrı güzel olur, misler gibi. Eline sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel olmuşlar,pastırmalı yumurtalı da ayrı bir lezzette olur,ellerine sağlık,sevgiler:)
YanıtlaSilGünaydın..sayende sabah sabah midelerimiz şenlendi..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilımmm nefis bu ya sabah sabah canım çekti
YanıtlaSilellerine sağlık
pastırma ve fide muhteşem ikili ellerine sağlık canım bu arada bloğum yeni banada beklerim sevgiler
YanıtlaSilBende sucuklu yapıyorum nefis oluyor pastırmalıda güzel olmuştur eline sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilMis :)) kokulu pideler yapmış canımın içi :) Ellerine sağlık tatlım..
YanıtlaSilDeniz cim pide olurda hem de bir de pastırmalı olurda yenmez mi? Patlatmışsın sen de Meliha'dan sonra :) Ellerinize sağlık canım.
YanıtlaSilDenizcim, pidede olabilecek en güzel seçim, tabii ki pastırmalı.
YanıtlaSilNefis görünüyorlar, ellerinize sağlık.
Köyden gelen yumurtalarla da bir başka olmuştur.
Sevgilerimle...
Bıcırığım ellerine sağlık olsa da yesem sevgiler...
YanıtlaSilooooh afiyet olsun. köy yumurtasıyla daha da lezzetli oluştur. Ellerine sağlık Deniz.
YanıtlaSilOyyy kokusuna kurban ben bu pidelerin:)
YanıtlaSilNasıl severim anlatamam,bence pide pastırmalı yenir:)
Ellerine sağlık Deniz'im..
Deniz ,kızım ya tamda çay içiyordum, yanına ne güzel giderdi, ellerine sağlık.
YanıtlaSilev pideside başka güzel olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilcanımcımmm,
YanıtlaSilkaldım ki ben burda,
önce meliha sonra sen,
sipariş vereyim bende bari bu saatte girilmez ki mutfağa:)
afiyet şifa olsun,
ellerine sağlık,
öpüyorum
nefis olmuş canım, ellerine sağlık; en baştaki pastırmalıda gözüm ; yerinde yeller esmiyorsa :)
YanıtlaSilmmmm yerim ben bunları :)
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM NEFİS GEÇENLERDEDE BEN PİDE YAPAYIM DEDİM EVDE FAKAT AMAAAN GÜZEL OLUR OLMAZ ŞİMDİ BOŞVER İÇİNİ PİDECİYE VERİP YAPTIRAYIM DEDİM VE PİDE YAPTIRDIM AMA SENİN PİDELERİN HARİKA GÖRÜNÜYOR DENEMEK İSTERİM BENDE SEVGİLER CANIM
YanıtlaSilellerine sağlık arkadşım kahvaltımı da etmedim daha bir dilim alıyorum.
YanıtlaSilPastırmayı sevmem ama,pastırma yerine sucuk hayal edince bakakaldım ekrana:)
YanıtlaSilHarika gözüküyor Denizcim,ellerine emeğine sağlık.
Şifa olsun :)