9 Nisan 2013 Salı

Pastırmalı Pide



Merhabalar ...
Sevgili Meliha'cığım nefiss kıymalıları yapınca dedim patlatayım mı bir pastırmalı bende :)
Geçtiğimiz günlerde annemle otururken hadi yapalım deyip yaptığım bir pide geleneksel tarifle oluştu :) Çeşitlendirmek mümkün.. Ben pidelerimin üstüne annemin köyden getirdiği köy yumurtalarından koydum
Buyrun afiyet olsun..

Malzemeler:
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığınca Ilık su
İçi İçin:
Pastırma
Üzeri için:
Yumurta
Yapılışı:
Hamur için yoğurma kabına alınan malzemeler ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Üzerine nemli bir bez örtülen hamur sıcak bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamur iri bezelere ayrılıp merdane ile açılır ancak fazla inceltilmeyecek..
Ortasına pastırma konulup iki yanına katlanır. Yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır. 175 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılan pideler fırına girdikten 15 dakika sonra pidelerin açık kalan göbeklerine her bir pide için bir tane çırpılmış yumurta gezdirilip kızarana kadar pişirilir..
Pişen pidelerimiz ılındıktan sonra dilim dilim kesilip servis edilir .

Afiyet bal şeker olsun :)

22 yorum:

  1. sabah ne güzel nır karşılama olmuş bu :9 günaydın elıne saglık

    YanıtlaSil
  2. ellerıne sağlık canım goruntu harıka eminim lezzetıde aynıdır olsa da yesek:)

    YanıtlaSil
  3. Deniz'cim pastırmalı da ayrı güzel olur, misler gibi. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuşlar,pastırmalı yumurtalı da ayrı bir lezzette olur,ellerine sağlık,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Günaydın..sayende sabah sabah midelerimiz şenlendi..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  6. ımmm nefis bu ya sabah sabah canım çekti
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. pastırma ve fide muhteşem ikili ellerine sağlık canım bu arada bloğum yeni banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Bende sucuklu yapıyorum nefis oluyor pastırmalıda güzel olmuştur eline sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  9. Mis :)) kokulu pideler yapmış canımın içi :) Ellerine sağlık tatlım..

    YanıtlaSil
  10. Deniz cim pide olurda hem de bir de pastırmalı olurda yenmez mi? Patlatmışsın sen de Meliha'dan sonra :) Ellerinize sağlık canım.

    YanıtlaSil
  11. Denizcim, pidede olabilecek en güzel seçim, tabii ki pastırmalı.
    Nefis görünüyorlar, ellerinize sağlık.
    Köyden gelen yumurtalarla da bir başka olmuştur.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. Bıcırığım ellerine sağlık olsa da yesem sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. ooooh afiyet olsun. köy yumurtasıyla daha da lezzetli oluştur. Ellerine sağlık Deniz.

    YanıtlaSil
  14. Oyyy kokusuna kurban ben bu pidelerin:)
    Nasıl severim anlatamam,bence pide pastırmalı yenir:)
    Ellerine sağlık Deniz'im..

    YanıtlaSil
  15. Deniz ,kızım ya tamda çay içiyordum, yanına ne güzel giderdi, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  16. ev pideside başka güzel olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. canımcımmm,

    kaldım ki ben burda,

    önce meliha sonra sen,
    sipariş vereyim bende bari bu saatte girilmez ki mutfağa:)

    afiyet şifa olsun,

    ellerine sağlık,

    öpüyorum

    YanıtlaSil
  18. nefis olmuş canım, ellerine sağlık; en baştaki pastırmalıda gözüm ; yerinde yeller esmiyorsa :)

    YanıtlaSil
  19. mmmm yerim ben bunları :)

    YanıtlaSil
  20. ELLERİNE SAĞLIK CANIM NEFİS GEÇENLERDEDE BEN PİDE YAPAYIM DEDİM EVDE FAKAT AMAAAN GÜZEL OLUR OLMAZ ŞİMDİ BOŞVER İÇİNİ PİDECİYE VERİP YAPTIRAYIM DEDİM VE PİDE YAPTIRDIM AMA SENİN PİDELERİN HARİKA GÖRÜNÜYOR DENEMEK İSTERİM BENDE SEVGİLER CANIM

    YanıtlaSil
  21. ellerine sağlık arkadşım kahvaltımı da etmedim daha bir dilim alıyorum.

    YanıtlaSil
  22. Pastırmayı sevmem ama,pastırma yerine sucuk hayal edince bakakaldım ekrana:)
    Harika gözüküyor Denizcim,ellerine emeğine sağlık.
    Şifa olsun :)

    YanıtlaSil