19 Haziran 2013 Çarşamba
Çilekpare
Merhabalar :)
Çilek kalktı gibi tezgahlardan bu yüzden hızlıca çilekli tariflerimi paylaşacağım sizlerle :) Yz gösterdi kendini sırada kayısılı, kirazlı ve şeftalili tarifler var :)
Ama bugün sizlerle çilekpareyi paylaşacağım çilekli irmik ile yakalanmış mükemmel bir lezzet :)
Malzemeler:
500 gr. un
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı pudra şekeri
1,5 su bardağından çilekli irmik
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
2 adet yumurta (birinin sarısı tatlıların üzerine sürülecek)
125 gr.margarin (yumuşamış)
yarım su bardağı sıvıyağ
Şerbet İçin:
1,5 litre su
3,5 su bardağı tozşeker
1 dilim limon
Yapılışı:
Şerbet için su, şeker ve limon kaynatılıp, ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır.
Önce toz malzemeler iyice harmanlanır, sonra sıvı malzemeler eklenerek karıştırılıp iyice yoğrulur elde edilen hamur 15 dk. dinlendirilir.
Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yassı şekiller verilir.
Tatlılarımız yağlanmış fırın tepsisine dizilip, üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, çatal ile çizilir.
175 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
fırından çıkar çıkmaz ılık şerbet ile şerbetlenir.
Soğuyup dinlenince hindistan cevizi, antep fıstığı, fındık yada ceviz ile süslenip servis edilir.
ELLERINE SAGLIK :d
YanıtlaSilKalkmasin cilekler tezgahlardannnn.... O kadar cok seviyorum ki su mevyayi... Herseye yakisiyor mübarek.... Ellerine saglik Cilek kizim benim....
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Çileğin girdiği her tat inanılmaz lezzetli oluyor.
Küçük kuzuyu öpüyorum.
Sevgiyle kal.
Ellerine sağlık Deniz'cim. Yine nefis bir tarif paylaşmışsın. Teşekkürler..
YanıtlaSilellerine sağlık canım.harika görünüyor.
YanıtlaSilAhh çok az reçel yapabildim bu sene ben..:(
YanıtlaSilÇilek bitmeden birkaç kilodan daha yapabilsen keşke.
Deniz'im çilekli herşeyi çok severim çok:)
Nefiss olduğuna eminim.
Ellerine sağlık.
Benimde daha yayınlanacak çilekli tariflerim var ama artık alıp tarifleri seneye yapacağız:) ellerine sağlık canım yiyenlere afiyet şeker olsun
YanıtlaSilKaldı çilekli tarifler be yaa,hof. Onu mu ayarlasaydım gitmeden :)
YanıtlaSilEllerine emeklerine sağlık çileklim benimmm