14 Temmuz 2013 Pazar
Avcı Böreği
Merhabalar..
Herkese mutlu pazarlar dilerim :)
Hafta sonu iftar misafiri daha çok oluyor evlerde bende bu yüzden nefis bir börek paylaşmaya karar verdim sizlerle :) Nefis avcı böreği bugün sofralarınızı taçlandırsın inşallah :)
Canım papatyamın tarifi ile avcı böreğine buyrun..
Malzemeler:
5 adet yufka
400 gr. kıyma
1 adet iri soğan
1 tepeleme çay bardağı köftelik bulgur
Sıvıyağ
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon
1 tatlı kaşığı salça
Arası için:
125 gr. eritilmiş tereyağ
2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
Galeta unu
Yapılışı:
Soğanlar yemeklik doğranıp, sıvıyağ ile birlikte pembeleştirilir. Pembeleşen soğanların üstüne kıyma ve tuz eklenip kavrulur.
Bulgur derin bir kaseye konulup üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave edilir.Şişmesi için beklenir.
Kavrulan kıymaya salça eklenip kavurmaya deva edilir en son bulgur ve baharatları da verilip iyice karıştırılır.
İç sos için tereyağ eritilip üzerine sıvıyağ ve yoğurt eklenir ve karıştırılır.
Yufkalar dört eşit parçaya bölünüp her parçaya yağlı karışımdan sürülür.
Geniş yerine kıymalı harçtan koyulup sigara böreği gibi sarılır. Aynı işlem yufkalar bitene dek devam ettirilir.
Sarılan börekler önce yumurta sarısına sonra galeta ununa batırılıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
Afiyet olsun..
YanıtlaSilellerine sağlık denizcim
afiyetler olsun
Denizcim,bende aynen senin gibi fırında yapıyorum.Aslında kızartması nefis oluyor ama sağlıklı olması adına.
YanıtlaSilSevgilerle.
Mutlu pazarlar ellerine sağlık.
YanıtlaSilBu börek benim dondurucuda sürekli bulunur. Herkes de severek yer. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilÇok güzel bir tarif ellerine sağlık tatlım. Fırında daha hafif oluyor.
YanıtlaSilEllerine saglik Denizcim, cok nefis gozukuyor. Hayirli Ramazanlar canim.
YanıtlaSilnefis görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım nefis bir görüntü..
YanıtlaSilEllerine sağlık deniziğim çok sevdiğim bir börek:)
YanıtlaSilAh nasıl severimde,nedense epeydir yapmadım ben bu böreği:)
YanıtlaSilYağda yapıyorum ben ama en akıllıcası fırında:)
Ellerine sağlık canımmmmmm:)
her zaman popüler bir börekellerine sağlık canım sağlıkla kal..
YanıtlaSilDenizim ben bu böreği çok seviyorum. Epeydir yapmadığımı fark ettim. En kısa sürede denemeliyim. Ellerine sağlık canım. Seni ve pıtırcığı öpüyorum.
YanıtlaSilDeniz'cim ben de bu böreği çok severim canım. Ellerine sağlık. Hayırlı ramazanlar.
YanıtlaSil