25 Temmuz 2013 Perşembe

Supangle


Merhaba..
Ay mübarek ay, nefislerde  kilitli olunca insan herşeyi pişirmek, herşeyi yemek istiyor  :)
Bu sebeptendir ki Papatyam bu supangleyi yapıp yayınlayınca bana da yapmak farz oldu :)
Türk milletinin babanneleri supangleyi bilmese de biz yeni nesil yapmaya başladık :) Kremsi mükemmel bir çikolatalı tatlı isterseniz, işte burada :)

Malzemeler:
2 lt. süt
2 yumurta sarısı
2 su bardağı toz şeker
3 tepeleme çorba kaşığı nişasta
3 tepeleme çorba kaşığı kakao
125 gr. margarin
200 gr. bitter çikolata
1 paket kakaolu krem şanti
Tabanı için:
Küp küp doğranmış kakaolu kek
1 pk. dr. oetker vanilinli dolgu kreması ve 3 çay bardağı süt
Üzeri için:
çikolata, fıstık

Yapılışı:
Tencereye, nişasta, un, tozşeker ve kakao alınıp karıştırılır. Sütün 2 bardağı bir kenara alınıp kalan süt yumurta sarılarıyla birlikte tencereye alınır ve karıştıra karıştıra pişirilmeye başlanır.
Kaynamaya başladıktan sonra on dk daha karıştırarak kaynatılır.
Ocağın altı kapatılıp margarin ve çikolata eklenir ve eriyene kadar karıştırılır. Margarin ve çikolatalar eridkten sonra ayrılan 2 bardak sütte eklenip karıştırılır. Ilındıktan sonra krem şanti de eklenerek birkaç dk. mikserlenir.
Kase yada kupların tabanına iki üç küp kek konulur. Üzerine birer yemek kaşığı tarifine göre çırpılan krema eklenir, supangle tüm kaselere pay edilip üzeri süslenir. buzdolabına alınır, soğutulur.
En az 6 saat, tercihen 1 gece soğutulup servis edilir.

Afiyet olsun..


19 yorum:

  1. ben hazır alıp yapıyordum ama eminim böyle daha güzel oluyordur tarifi aldım ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. ooo nefis, ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. hımmm.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. bu sıcaklarda ne güzel gider ama soğuk çikolata. Üstelik farklı bir tarif de :) denemek lazım.ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. nişasta buğday mı, mısır mı,yada farkeder mi? Çok güzel görünüyor elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık Denizcim, tatlı da sunumu da çok güzel olmuş:).
    Sevgiler..
    aslı

    YanıtlaSil
  7. ay ay ben bayılım bu tatlyya.ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  8. en sevdiğim tatlı... harika görünüyor. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık canım ben de çok severim süpangleyi..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Denizim ellerine sağlık çok güzel görünüyor
    Oruçlu olunca insan herşeyi yiyebilceğini sanıyor iftarda:)ee canımızda çekmiyor değil yani kendimizi ödüllendirelim:)

    YanıtlaSil
  11. bayılırım supangleye canım ellerine sağlık aklıma düşürdün bu kez senin tarifinle deneyeceğim sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Ben çok severim ki,ellerine sağlık.Hayırlı iftarlar..

    YanıtlaSil
  13. Nefis nefis ellerine saglik

    YanıtlaSil
  14. merhabalar denizim nasılsın görüşmeyeli
    hayırlı ramazanlar diliyorum
    ayrıca kapalılık da çok yakışmış tatlım
    supangleyi hiç denemedim ama aklıma düşürdün bak
    eline sağlık
    kal sağlıcakla

    YanıtlaSil
  15. Şebnem Hanım,
    ben genellikle sütlü tatlılarda ve kremalarda mısır nişastası kullanıyorum. Tercih size kalmış çok farketmez yani :)
    teşekkürler..

    YanıtlaSil
  16. en sevdiğim tatlılardan biridir,eline sağlık canım...

    YanıtlaSil
  17. harika bir tatlı ellerine sağlık Denizcim.

    YanıtlaSil