Günaydın..
Soğuk ve yağışlı bir sabahtan merhaba tüm takipçilerime..
Ramazan Ayının 3. pazarında yine buradayız, hep birlikteyiz.. Ramazan ayı için verdiğim sözü tutabiliyır olmaktan çok mutluyum :)
Bugün sizlerle her arşivde bulunması gereken, tel tel dökülen nefis şehriyeli bulgur pilavını paylaşacağım..
Malzemeler:
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı tel şehriye
200 gr. tereyağı
Tuz
Alabildiğince sıcak su
Yapılışı:
Tencereye alınan tereyağı eritilir, üzerine tel şehriye alınıp biraz da tuz eklenir ve kavrulur.
Yıkanan bulgurlar şehriyelerin üzerine ilave edilip bir iki tur çevrilir üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edilerek tuzu kontrol edilir ve pişmeye bırakılır.
Afiyet olsun..
ŞEHRİYENİN KAVRUK KOKUSU BULGURUN LEZZETİ VE TEREYAĞI İLE BULUŞUNCA NEFİS OLUYOR,ÇOK SEVERİM.ELLERİNE SAĞLIK CANIM,AFİYET OLSUN..
YanıtlaSilBulgur pilavının her türlüsü sevenler için harika bir lezzet. Ellerine sağlık Deniz'cim..
YanıtlaSil
YanıtlaSilDenizcim servis ederken tereyağında hafifçe kavrulmuş sarmısak rendesi de ilave edersen yemede yanında yat olur.. (Sarmısak seviyorsanız tabii)Oruç oruç ağzım sulandı :))
Afiyet şifa olsun size ve minik kuzunuza..
çok severim bulgur pilavını, besleyici, bende şehriyeli sık sık yaparım ellerine sağlık canım
YanıtlaSilBulgur pilavı her haliyle güzel oluyor,ellerine sağlık canım,sevgiler...
YanıtlaSilMmmm bayılırım bulgur pilavının her çeşidine. Ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgiler
yemin ediyorum agzimin suyu akti:)
YanıtlaSilellerine ,,,gonlune saglik
hepsini gezindim