3 Şubat 2014 Pazartesi

Normal Bir Kek !!

SAM_3783
 Merhaba..
Bazen alengirli tarifler, değişik sunumlar peşinde koşsa da bir blogger, içinde aslında annesinin o "alüminyum tepsi" de pişirdiği keki taşır çoğu zaman, hani miksersiz el yordamıyla dakikalarca çırpılan ama kabına sığmayacak şekilde kabaran.. Damaklar o lezzeti arar, ister..
Öyle zamanlardan biriydi galiba bu keki yapışımız, sadece benim değil annemin de " "normal bir kek" yap da yiyelim" dediğini hatırlıyorum :)
İçine çikolata katarak annemin kafasındaki "normal kek" i öldürsem de yinede o alüminyum tepsinin tadını bir nebze yakalayabilmiştik.. Yanına da sadece çay elbette..

Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilin
Çay kaşığının ucuyla karbonat
3-3,5 su bardağı un
İsteğe göre damla çikolata

Yapılışı:
Yumurtalar, şeker ve yoğurt mikserle şeker eriyene dek çırpılıp, üzerine sıvıyağ eklenir çırpmaya devam edilir.
Kabartma tozu, vanilin ve karbonat da eklenip çırpma işlemi sürdürülür, un azar azar eklenerek mikser durdurulur tahta kaşıkla tek yöne karıştırılır. Akışkan kek kıvamı sağlandığında çikolatalar verilip harmanlanır ve kek harcı yağlanıp unlanmış tepsiye dökülür.
Önceden 150 dereceye ısıtımış fırında pişirilip, baklava gibi dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun..

12 yorum:

  1. ne varsa eskılerde var o zamanlar en luks yıyecektı ama bu kadar sısman yoktu cesıt coğalınca olanlar oldu cok lezzetlı duruyor ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. Denizciğim anne tarifleri her zaman favorimdir her daim lezzetlidir. Senin ve annenin ellerine sağlık. prensese de afiyet bal şeker olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. bence de normal keklerde yazılmayı hakkediyor:) Ellerine sağlık çok güzel olmuş..

    YanıtlaSil
  4. bütün keklerin anası normal kek hahah :)
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten de bazen bildiğimiz tarifleri uygulamayı yeni tarifler peşinde koşarken unutuyoruz. Ellerine sağlık canım. Bu arada bir önceki kaymaklı kurabiyelerinde gözüm kaldı :)

    YanıtlaSil
  6. evet ya ne varsa eskilerde var
    geçende bir üstad şöyle dedi
    "mikser ile çırpılan kekin ayarını kaçırınca çürüyor o yüzden kabarmıyor ya bazen
    ama çatal yada çırpıcı ile çırpılan kek hiç bir zaman çürüyecek kadar çırpılamaz ve her zaman iyi bir kıvamda kabarır"
    sanırım haklı

    YanıtlaSil
  7. İkimizde kek yayınlamışız bugün DEnizcim...bende tepside yapılan kekden bahsettim...gerçekten süper oluyor...damla çikolatan çilekliydi sanırım arasından pembiş pembiş görünüyor...afiyet olsun,öp prensesi benim için...

    YanıtlaSil
  8. nefis bir kek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. :)))
    BEN ANNENDEN BÜYÜKÜM YA
    daha da normal kekler yapardık yani; kabartma tozu bilinmezdi azıcık karbonat konurdu fazlası karartırdı ama güzel günlerdi
    yarasın inşallah

    YanıtlaSil
  10. Bazen o eski günleri özlüyorum :) ...Kek nefiss görünüyor ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  11. evet dakikalarca çırp ne günlerdi :) daha mı iyiydi ki acaba diyorum ben çoğu zaman :)
    ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. Selam Hemşerim,
    bu duyguyu iyi bilirim bana da oluyor sık sık sade keki de çok severim. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil