26 Ağustos 2014 Salı
Kışlık Domates Sos
Merhaba..
Gerek rahatsızlık gerek kış hazırlıkları gerek sosyal yaşantımızla epey yoğun günler geçiriyorum.. Buralara uğrayamayışımın sebebi bunlardır..
Mevsim sonbahara doğru hızla ilerlerken evlerde yoğun bir telaş hakim, hepimiz karınca kararınca birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Bende domates sos, domates soslu biber kızartması, taze fasülye, barbunya, kırmızı biber közlemesi, dolmalık biber kurutması, tarhana, karnıyarıklık patlıcan hazırladım hepsini sizlerle paylaşacağım inşallah..
Domates sos ile başlayalım ne dersiniz?
Malzemeler:
20 kg. olgun tarla domatesi
Tuz
Yapılışı:
Domatesler güzelce yıkanıp iri iri doğranır. Ben blendırdan geçiridiğim için kabuklarını soymuyorum. İri iri doğranan domatesler fazla sulanmadan tencereye alınıp üzerine bol tuz eklenerek ara ara karıştırmak suretiyle pişmeye bırakılır. Suyunu salıp çekmeye başlayan domatesler blendırla inceltilip kıvam alması için 10-15 dk. daha kaynatılır.
Bulaşık makinesinin en sıcak programında yıkayıp steril edilen kavanozlara sıcak sıcak doldurulup yeni kavanoz kapakları ile seri bir şekilde kapatılır, biz bez üzerine ters çevrilip bir gün bekletilir.
Ertesi gün serin ve ışık almayan biryere veya buzdolabına yerleştirilir.
20 kg. domatesten yaklaşık 20 kavanoz domates sos çıktı..
Afiyet olsun..
afiyetle yersin insallah canım.sevgiler.
YanıtlaSilsağlıkla huzurla yiyin inşallah.
YanıtlaSilALLAH bereketini versin. Afiyetle yiyin canım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilAllah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin bebişimmm:)
YanıtlaSilEmeğine sağlık:)
Elune sağlık canım
YanıtlaSilEllerinize sağlık..Afiyetle ve ağız tadıyla tüketin..Sevgilerimle..
YanıtlaSilPaylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
YanıtlaSilcay-makineleri.com
Kış hazırlıkları başladı. Bizde annemle kışlık domatesimizi ve domates salçamızı yaptık :) Afiyetle tüketin inşallah canım. Emeklerinize sağlık.
YanıtlaSilkışın olmazsa olmazı de mi soslar bende yapıcam bakalım evime yeni döndüm bu sos en pratik en kullanılır olanı aslında yemeklere ekmeklere rahatlıkla kullanabilceğimiz bir kış hazırlığı ellerine sağlık Denizcim,sevgiler.
YanıtlaSil