15 Aralık 2014 Pazartesi
Parmesan Peynirli Karnıbahar Topları
Merhaba,
Karnıbahar mevsimin en sevdiğim sebzelerinden, evde de kızım dahil sevmeyen yok çok şükür.
Haşlama esnasında kötü kokuyor diye burun kıvıranlar çok ama haşlama suyuna bolca limon sıkılınca rahatsız etmiyor..
Genellikle yemeğini veya kızartmasını yapıyorum ama bu köfteleri görünce çok beğendim ve hemen denedim. Hazırladığım köfte harcı biraz yumuşak olduğu için şekil verme aşaması beni yordu ama dışı sert, içi yumuşacık bir lezzet çıktı ortaya.
Hasılı denemenizi öneririm, özellikle çocuklar için nefis bir atıştırmalık olacak, yanına yoğurt çok yakışıyor benden söylemesi..
Malzemeler:
1 adet küçük karnıbahar
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı galeta unu
1 adet soğanın rendesi
1 su bardağı parmesan peyniri rendesi
1 tutam maydonoz
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmak için: sıvıyağ
Yapılışı:
Karnıbahar limonlu suda haşlanıp çatalla ezilir soğuması için bekletilir.
Bu esnada derin bir kaç içine soğan rendelenir fazla suyu sıkılır. Soğuyan karnıbahar rendesi ilave edilip karıştırılır.
İnce kıyılmış maydonozlar, un, galeta unu, yumurta, ince kıyılmış sarımsak, tuz, karabiber, kimyon ve parmesan peyniri rendesi sırası ile karışıma eklenerek yoğurmaya başlanır.
Fellah Köftesi gibi yumuşak bir haç elde edeceksiniz..
Hazırlanan harç buzdolabında 20 dk. dinlendirilir, süresinin sonunda eller ıslatılarak minik minik toplar halinde şekillendirilir.
Yuvarlama işleminin sonunda yağ tavaya alınıp kızdırılır. Karnıbahar topları teker teker eklenerek arada çevirmek suretiyle kızartılır.
Sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet olsun..
Hem saglikli, hem lezzetli, ellerine saglik.
YanıtlaSilMuhteşem görünüyor denizcim ellerine sağlık...
YanıtlaSilBayildim ben bu fikre, ilk firsatta yapmaliyim.
YanıtlaSilEllerine saglik canim.
ben de çok severim karnabaharı hem de turşusuna kadar :) buzlukta parmesan var aslında üşengeç olmadığım bigün denerim belkisi :)
YanıtlaSilellerine emeklerine sağlık
Muhteşem görünüyor denizcim ellerine sağlık...Karnıbaharı sevmediğim halde çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilDeniz'cim, karnabahara bayılırım.Parmesanlı olması ayrıca çok hoş, deneyeceğim.Elinze sağlık.
YanıtlaSilAcıktığımı hissettiğim şu dakikalarda bunu görmemeliydim :)
YanıtlaSil