4 Ağustos 2015 Salı
Salçalı Sosis
Merhaba..
En sevdiğimiz öğün kahvaltıyı renklendirmek adına arada sırada salçalı sosis yapıyorum. Yüzde yüz dana eti ve güvenilir helal sertifikalı markaları tercih ediyorum.
Benim pek aram yok ama eşim sever, kahvaltıda yemek ister.. Bana da yapmak düşer..
Fotoğraflarım arasında gezinirken baktım ki bloğa eklememişim arşivimde bulunsun istedim..
Malzemeler:
300 gr. dana sosis
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Tatlı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yapılışı:
Sosisler dikine üç parçaya bölünüp çok az ıvıyağda arkalı önlü kızartılır.
Tencereye sıvıyağ alınıp salçası eklenerek kavrulur. Tuzu, toz biberi ve kimyonu eklenerek kavurmaya devam edilir. Sıcak su eklenip 5 dk. kadar kaynatılır.
Sosisler ilave edilip bir kaç dakika sonra ocağın altı kapatılır. Servis tabağına alınan sosisler sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet olsun..
Çocukken ne çok yerdik. Salçalı salçalı oh mis. Şimdilerde pek korkuyoruz sosisten salamdan :( Ellerine sağlık Denizcan :)
YanıtlaSilguvendığımız bır markayı tercıh ettığımızde sorun olmaz değılmı ama ben de arada yaparım ellerıne sağlık
YanıtlaSilBazen uzun gece oturmalarında çok canım çeker, hemen yapar bol mayonezli ve turşulu sandviç yaparım :)
YanıtlaSilÇok severim yani.. Ellerine sağlık canım.
bizde de durumlar aynı denizciğim
YanıtlaSilçocuklar seviyor biz de de
afiyetler olsun tatlım benim
iyi bir site teşekkürler.
YanıtlaSil