4 Ağustos 2015 Salı

Salçalı Sosis


Merhaba..
En sevdiğimiz öğün kahvaltıyı renklendirmek adına arada sırada salçalı sosis yapıyorum. Yüzde yüz dana eti ve güvenilir helal sertifikalı markaları tercih ediyorum.
Benim pek aram yok ama eşim sever, kahvaltıda yemek ister.. Bana da yapmak düşer..
Fotoğraflarım arasında gezinirken baktım ki bloğa eklememişim arşivimde bulunsun istedim..

Malzemeler:
300 gr.  dana sosis
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Tatlı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı kimyon

Yapılışı:
Sosisler dikine üç parçaya bölünüp çok az ıvıyağda arkalı önlü kızartılır.
Tencereye sıvıyağ alınıp salçası eklenerek kavrulur. Tuzu, toz biberi ve kimyonu eklenerek kavurmaya devam edilir. Sıcak su eklenip 5 dk. kadar kaynatılır.
Sosisler ilave edilip bir kaç dakika sonra ocağın altı kapatılır. Servis tabağına alınan sosisler sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet olsun..

5 yorum:

  1. Çocukken ne çok yerdik. Salçalı salçalı oh mis. Şimdilerde pek korkuyoruz sosisten salamdan :( Ellerine sağlık Denizcan :)

    YanıtlaSil
  2. guvendığımız bır markayı tercıh ettığımızde sorun olmaz değılmı ama ben de arada yaparım ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  3. Bazen uzun gece oturmalarında çok canım çeker, hemen yapar bol mayonezli ve turşulu sandviç yaparım :)

    Çok severim yani.. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  4. bizde de durumlar aynı denizciğim
    çocuklar seviyor biz de de
    afiyetler olsun tatlım benim

    YanıtlaSil