12 Kasım 2015 Perşembe

Şişte Hamsi Kızartma


Merhaba..
Kış mevsiminin en güzel artılarından balık. Ailece balıksever olduğumuzdan haftanın en az bir günü balığa soframızda yer veriyoruz.
Hamsi balığı bir çok kişinin ilk tercihi. Kızartması, buğulaması, pilavı, salamurası ile Karadeniz mutfağının en baskın ögelerinden. Bende dün instagramda gördüğüm şişte hamsileri yapmak istedim, eşimin işten dönüşü biraz uzayınca vakit geç oldu hamsilerin birazını ayırdım ve bugün kızımla ikimize şık ve lezzetli bir öğün hazırladım. Çocuları oldukça cezbediyor bu tip sunumlar sizde deneyin derim.

Malzemeler:
1 kg. hamsi balığı
Mantolamak için;
Mısır unu
Tuz
Kızartmak için; sıvıyağ
Çöp şiş

Yapılışı:
Hamsilerin baş kısımlarını koparılıp içini temizlenir, kılçıkları çıkarılır. İyice yıkanır.
Kılçıklarından ayrılan hamsiler rulo yapılıp çöp şişlere takılır.
Mısır unu ve tuz bir tepside harmanlanır.
Çöp şişe dizilmiş hamsiler mısır unu ile mantolanıp kızgın yağda arkalı önlü kızartılır.
Sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet olsun..

3 yorum:

  1. Çok güzel fikirmiş. Gerçekten çocuklara değişik bir şeyler olmalı. Değişik olunca hemen yiyorlar.
    Ekmek arası hamsi için de güzel fikir şişte pişirmek. Sevdim çok :)
    Ellerine sağlık, afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. Nefis bir sunum, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Bu ne güzelmiş böyle Denizcan. Midye tava gibi :)

    YanıtlaSil