23 Kasım 2009 Pazartesi

Kış Pastası ve Etkinlik



Günaydınlar.. Mutlu haftalar.... Sevgili düşbahçesi arkadaşımızın düzenlediği "Pasta süsleme teknikleri etkinliği" hazırlamış olduğum bu pasta ile merhaba dedimm arkadaşıma kolay gelsin diyorumm hayırlı etkinlikler...:))Hem kış geldi diye hemde kar yağdı diye hemdee etkinlik var d,iye yaptım bu pastayıı umarım gözlere gönüllere damaklara hitap eder...:)

Malzemeler:
pandispanya:
150 gr. margarin
1 su bardağı toz şeker
300 gr. (2,5 - 3 su bardağı ) un
3 çay kaşığı kabartma tozu
1 pk. vanilin,
4 yumurta
Yarım çay bardağı süt
Krema:
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
1 pk. vanilin
Arasına:
2 adet muz
1 su bardağı antep fıstığı
Damla çikolata
Üzerine:
2 pk. sade krem şanti (1,5 su bardağı süt)
Bitter Kurabiye (tarifi yakında)
Topik şeker
Bisküvi
Bisküvileri yapıştırmak için çikolata..

Yapılışı:
Pandispanya için öncelikle margarin iyice eritilip şeker ile hızlı devirde çırpılır. üzerine un, kabartma tozu, vanilin elenerek eklenip karıştırılır. Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır ve en son süt eklenip elde edilen karışım yağlı kağıt serilmiş 30*25 boyutlarında dikdörtgen borcama serilir. 160 derecede pişirilir.
Krema için verilen malzemeler karştırılıp pişirilir en son tereyağı ve vanilini eklenip ocaktan alınır soğumaya bırakılır..
Üst kaplama için şanti çırpılıp dolaba kaldırılır.
Pişen pandispanya ikiye kesilip süt ile ıslatılır. Üstüne krema sürülüp muzlrı serilir tekrar krema sürülüp fıstık ve damla çikolataları serpilir krema sürüp sütle ıslatılmış ikinci kat kapatılır. Dolaptaki şanti ile kaplanan pastamız zevke göre üst süslemesi yapıldıktan sonra bir gece dolapta bekletilip servis edilir..

Afiyet bal şeker olsunn...

14 yorum:

  1. Pasta muhtesem olmus!!! Ellerine saglik. Katilim icin tesekkur ediyorum canim arkadasim.

    havluya gelince, cok guzel olmus ellerine saglik. Keske bende bu isleri becerebilsem:)

    YanıtlaSil
  2. beğenmene seindim canımm

    havlu içinde teşekkür ederimm

    YanıtlaSil
  3. Canım pasta şahane,ellerine sağlık...
    Boncuk işemelerin mükemmel,marifetli kardeşim benim,iyi günlerde kullanın inşallah sağlıkla mutlulukla...Damadımız kaptı hem güzel,becerikli kızı hemde harika havluyu....:D

    YanıtlaSil
  4. tülin ablacım sağoll ayy utandım valla:)) teşekkür ederimm desteğin ve güzel sözlerine teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  5. Deniz sen ne yaptın ya:)))
    Canım pastan tek kelime ile harika....

    Havlun süper ötesi ellerine emeğine göznuruna sağlık bitanem...

    Kıs recep yaşadı vallahi:D

    YanıtlaSil
  6. ayy aslıcımm teşekkür ederimm canım benimm estafurullah bişiler yaptım işte :) herşey etkinlik içindii..:)

    havlu ise herkes çok beğeniyor:) sağol bitanemmm:) yaşadı gibi ama bakalımm
    :) benden çekeceğimi var ne bilmiyorumm

    YanıtlaSil
  7. Pastanın görüntüsü şahane,havlu ise mükemmel olmuş ellerine emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. esra hanımm teşekkür ederimm sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Pasta harika olmuş,süslemesine bayıldım.. ellerine sağlık...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. PELİN HANIMM TEŞEKKÜR EDERİMM SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  11. Hamarat kardeşim pastan süper olmuş ellerine sağlık.İşlemelere bittim maşallah 10 parmağında 10
    marifet kocaman öptüm...

    YanıtlaSil
  12. Selam canım,
    Ellerine sağlık. Pastan gayet yaratıcı ve hoş olmuş. :)))
    İyi bayramlar...

    YanıtlaSil
  13. Ne kadar emek harcadığın belli oluyor,ama emeklerine değmiş ve harika bir kış pastası çıkmış (: Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil