17 Şubat 2010 Çarşamba

Domatesli Bulgur Pilavı


Nefiss miss kokulu bir pilavla merhaba diyorum sizlere....:))) Yakın çekim fotoğraf denemelerim güzel sonuçlar veriyor dün ki kek herkes tarafından çok beğenildi:)) Bende çok mutlu oldum dolayısı ile:)) Bugünde sıklıkla yaptığımm çok sevdiğim bir lezzetle başlayalımm:)

Malzemeler:
2,5 su bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
2 adet domatesin rendesi
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz
50 gr. tereyağ
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Aldığınca ılık su..

Yapılışı:
Bulgurlar ayıklanıp iyice yıkanır suyu süzülür..
Tencerede yağlar eritilip üzerine küp doğranmış soğanlar eklenir, pembeleşene kadar kavrulup domates rendesi, tuz  ile salçalar eklenip kavrulur. Yıkanmış bulgurlar ilave edilip biraz daha kavrulan pilavımıızn suyu yavaşça ilave edilir. Tuz kontrolü yapılıp pişmeye bırakılır. Su miktarı bulgurların çok az üstünde olmalıdır. Zira bulgur pirinç kadar su çekmez ve sonuç hüsran olabilir. Bu yüzden suyu dikkatlice ekleriz ve pişen pilavımızı afiyetle yeriz efendim:))

Afiyet bal şeker olsunnn

25 yorum:

  1. Yanına turşu da olsa nasıl güzel yerim:)

    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Bulgurlu her şeyi çok seviyorum.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık, en sevdiklerimin arasındadır domatesli bulgur pilavı :)
    Öpüyorum canım..

    YanıtlaSil
  4. ELLERİNE SAĞLIK... AKLIMA GETİRDİN, BENDE BU AKŞAM İÇİN YAPAYIM BULGUR PİLAVI... ÖPÜYORUM CANIM...

    YanıtlaSil
  5. denizcim en sevdiğim pilavdır desem abartmam.yazın içine patlıcanda katarım.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Nazik yorumuna cok tesekkür ediyor, senin de ellerine saglik diyorum.... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  7. Canımcım ellerine sağlık bayılırım
    off offf benim içinde ye kocaman öp
    tüm...

    YanıtlaSil
  8. Öğle vakti yaklaşıyor olsada yesek Denizciğim.Eline sağlık.Dün menekşelerimin rengini sormuşsun bloğumda cevapladım ama belki bakmazsın diye tekrar yazıyorum.Üçüdefarklı renkte açıyor.Mor, eflatun ve pembe.Şu aralar çiçek vermiyorlar.Müge ile seni öpüyoruz.Mine

    YanıtlaSil
  9. Kız seni alan yaşadı...:)
    Turşuya evet ama illaki ayranda olmalı:)
    En sevdiğim pilavlardan biridir.Ellerin dert görmesin bitanem...

    YanıtlaSil
  10. off şu bulgura bayılırım..bende mercimeklisini yapıcam akşama.....ellerine sağlık tatlım.....

    YanıtlaSil
  11. ah benim yüzü gibi yüreğide güzel kardeşim.tabikide 4.sen ol.tabiki sayı ile değerlendirmiyorum.telefonda görüşüp sesini duyduğum kişilerin sayısı.seninlede tanışmayı çok isterim.dün düğün ne zaman diye sormuştum canım.

    YanıtlaSil
  12. denizcim akşama babama gideceğim biliyorsun annem burda değil bende bir annemler bir kendi evim arasında mekik dokuyurum ..
    Akşama bulgur pilavı yapacaktım .Sendede görünce neli olacağı belli oldu benimkide domatesli olacak bol biberli ama :))
    ellerine sağlık fıstığım afiyet bal olsun hepinize
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  13. ALEYNACIMM CANIM YAA:)) DÜĞÜN TAM BELLİ OLMAMKLA BERABER EYLÜL AYINDA VEYA ÖNÜMÜZDEKİ BAHARDA OLACAK:)) HAZIRLANIYORUZ İŞTE HEM ÇALIŞIP HEMDE BİŞEYLER YAPMAYA GAYRET EDİYORUZ HAYIRLISI CANIM BENİMM:))) GÜMÜŞHANEDEDE İŞ İÇİN YAŞIYORUZ EVET:) ASLEN KASTAMONULUYUM ZATEN ASLINA BAKARSAN BENDE FAZLA SEVEMEDİM HATA HİÇ SEVEMEDİM BURALARI DEDİĞĞİN GİBİ ÇOKK KÜÇÜÜKK:)) CANIMSINN SAĞOL TATLİŞKOMM:))

    YanıtlaSil
  14. turşuda var, ayranda var buyrun canarım beimm çok sağolun yorumlarınız için.. aklına bu fikri soktuğum arkadaşlarımm yapınn miis miss koksun heryer ohh afiyet bal olsun hepinize..

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağlık canım benim annem bide acılı yapar yanında turşu ooooh Hataylı olupta acı yememek olmaz.Kalkıp yapsammı ne çok acıktım:)))

    YanıtlaSil
  16. Denizcim evet dünkü kek fotosu harika netti ama pilav sanki biraz bugulu çıkmış oda mutlaka üstünde tüten mis gibi dumanındandır eline sağlık

    YanıtlaSil
  17. keyfeseyranımm evet aslında dumanı tütüyordu gerçekten sanırım o yüzen böyle çıktı olsun ne yapalım:))

    YanıtlaSil
  18. En favori pilavlarimdan dirkendisi.
    Ellerine saglik canim
    Sevgielr
    Sefa

    YanıtlaSil
  19. bende yarın bulgur pilavı düünüyodum.bu tarif iyi oldu

    YanıtlaSil
  20. Merhaba,
    bu pilavı ben çocukken annem çok yapardı,yazın domates biber kullanırdı,yoğurtla karıştırıp yerdim,çok güzel olurdu,
    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  21. Ellerine sağlık bende bulgur pilavını çok severim.
    Ayrıca bloğum uğrayıp güzel yorumların için çok teşekkür ederim.

    Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  22. eline sağlık canım.guzel görunuyor:)sevgiler

    YanıtlaSil
  23. mmmmmmmm bayılırım....turşu fikrine de katılıyorum..

    YanıtlaSil
  24. DENİZCİM CANIM BENDE DE HOŞAF VAR GÜZEL BİR SOFRA KURARIZ SENİNLE HAYDİ YA SENDE YA BENDE

    YanıtlaSil
  25. canim bayilirim enfes yaninada ayran ve tursu of gelde yeme evet yakin cekimlerin sahane olmus sevgiler ....

    YanıtlaSil