Hayırlı cumalar arkadaşlar.. Cumamız mübarek ve bereketli olsun inşallah... Bu mübarek günde genelde milletçe mevlüt, düğün, kandil gibi özel günlerimizde tercih ettiğimiz bilindik ama her hali ile özel bir tarifi paylaşmak istiyorumm..
Beğeninize..
Sevgilerimle..
Kavurma İçin:
750 gr. dana eti
2 adet soğan
tuz, karabiber
Pilavı İçin:
3 su bardağı pirinç
1 çay bardağı arpa şehriye
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Aldığınca ılık su
Yapılışı:
Pirinçler ılık tuzlu suya yatırılır.
Kavurma için; etler kuşbaşı doğranıp tencereye alınır ve kısık ateşte kavrulmaya bırakılır. Etler suyunu salıp çektikten sonra yemeklik doğranmış soğanlar eklenip tuz ilavesi yapılarak iyice pişmesi sağlanır.
Pilav için ılık suda bekleyen pirinçler güzelce yıkanıp süzülür. Tencereye tereyağı konulup eritilir, içine çok az sıvıyağ eklenir ve şehriyeleri kavrulur.. Pirinçlerini ekleyip bir içi çevrim kavrulup suyu verilir.
Not: Yeni başlayan arkadaşlar için;söylüyorum ilk etapta su verilirken pirinçlerin üzerini iki parmak geçecek kadar su verin pirincinizin su çekme durumuna göre çok az az suyu verip pilavınızı tamamlayın).
Pişipte ocaktan alınan pilavımız bir köşeye konuşlup demlenmesi sağlanır ve kavurma ile birlikte servis edilir...
Afiyet bal şeker olsunn..
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok iştah açıcı duruyor.
Sevgiyle kal.
Canım günaydın hayırlı cumalar elle
YanıtlaSilrine sağlık harika görünüyor kocaman öptüm...
Canım sana da hayırlı cumalar. eline sağlık çok severim
YanıtlaSilSabah sabah bu ne güzel görüntü. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilDenizcim harika bir tabakla karşılaştım sabah sabah....
YanıtlaSilnasıl severim harika görünüyor...Gençsiniz ablacım bol bol yiyin bak şimdi biz korkarak yiyoruz.....
Afiyet olsun....
enfes görünüyor hayırlı cumalar
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık.hayırlı cumalar bitanesi.
YanıtlaSilcumamız mubarek olsun:)ellerıne saglık nefıs ben et aramam pek ama esım bayılır....
YanıtlaSilneler yapmıssın oyle masallah canım benım..duadan unutma ıns:)
cok optum..
Hayır diyemeyeceğim bir lezzet, ellerine sağlık. Afiyetler olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilDeniz'ciğim o kavurmalar gel beni ye diyor canım :)
YanıtlaSilEllerine sağlık, hayırlı cumalar...
Plavı pek yemem ama et kavurmasıyla birlkte hayır diyemiyorum. Ellerinize sağlık. Hayırlı cumalar...
YanıtlaSilEllerine sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
YanıtlaSilSevgiler..
Hamarat Şirin cik !
Yanına ayran da var dimiii:)
YanıtlaSilEllerine sağlık tatlımmm..
ellerine sağlık canım.harika görünüyor.sevgiler.hayırlı cumalar.
YanıtlaSilyumuşacık pişmiş etiyle nefis bir ikili oluyor, ellerine sağlık canım, sevgiler...
YanıtlaSilben et ve eşim tam bir et oburuz çok seviyoruz.
YanıtlaSilnasılda güzel görüyor şimdi o tabak burda olmalıydı.
ellerine sağlık canım.
bu arada arkadaşım bende seni çok seviyorum çok içten,samimi va cana yakınsın,RABBİM karşına hep senin gibi insanlar çıkarsın
hayırlı cumalar
ellerine sağlık denizcim harika
YanıtlaSilŞekercim offfffff bu ne:)Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım.Mutlu kal.
YanıtlaSilSana da hayirli cumalar canim... Ellerine saglik, cok cekici görünüyor... Afiyetler olsun... Sevgilerimle,
YanıtlaSilsanada hayirli cumalar canim...ellerine saglik...afiyet olsun..sevgiyle kal...:))
YanıtlaSilcumanız mubarek olsun pilavda çok nefis görünüyor ellerine sağlık afiyetle inş. sevgiler selamlar..
YanıtlaSilaksam kasam yemegimde yokken bu nefis tabagi alsam nasil olur,ellerine saglik canim istah aciyor
YanıtlaSilKavurma bana hep kurban bayramı sabahlarını hatırlatır film şeridi gibi geçer gözümün önünden çocukluğumda yaşadıklarım:)
YanıtlaSilBeni bu güzel günlere götüren bu güzel tarif için önce teşekkürler tatlım sonra da ellerine sağlık, afiyetler olsun.
Mutlu ve güzel bir haftasonu dilerim..
Olá, amiga!
YanıtlaSilVoltei...
Hoje, no Brasil é dia do cacau...
Que sua vida e de sua família seja tão doce como o chocolate!
Beijinhos.
Itabira - Brasil
denizcim sağlık sorunlarımdan dolayı uğrayamadım maşallah ne çok tarif eklemişsin ellerin dert görmesin canım,selam ve dua ile
YanıtlaSilcanim mis gibi gelde yeme yani ellerine saglik sevgiler...
YanıtlaSil