29 Temmuz 2010 Perşembe

Burma Simit

Günaydınn canlarım:))) Umarım keyifler yerindedir.. Şimdi postumu yazarken camdan bakıyorum.. camlar yıkanıyor yağmurla huzur dolu bir şıkırtı var.. Birde ağaç sesleri.. Fabrikanın gürültüsünü duymuyorum bile..
Dün sevgili arkadaşım Selma bana duygu dolu anlar yaşattı öyle ki etkisinden çıkamadım hala.. Bloğumun güzel yerlere geldiğini duymak çok sevindirici benim için.. Kendisine de söyledim zaten bloğum olmayınca veya ilgilenemezsem bir eksiklik hissediyorum kendimde..Bir parçam benim.. ve daha iyiye götürmek için elimden geleni yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim..
Bugün ki tarifim sevgili dostum Aslıdan.. O şuanda tatilde olsa da ben devam ediyorum tariflerini denemeye.. Sizde deneyin diyorum çok nefis oluyor çünkü:))
Aslım nasıl yapmış bakmak isterseniz eğer tarifin orjinali burada...

Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket toz maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4,5-5 su bardağı un

Üzeri İçin:
1 adet yumurta
1 çay kaşığı pekmez
1 çorba kaşığı sıvıyağ
susam, çörekotu

Yapılışı:
Hamur malzemeleri yoğurma kabına alınıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur üzerine nemli bir bez örtülerek 45 dk. kadar dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde 2 adet parça kopartılıp düz zeminin üzerinde elle yuvarlanıp inceltilir...
Hazırlanan şeritler yanyana konulup hafif kıvırıp uçları birleştirilip yuvarlak şekil verilir...
Hamurun tamamı için aynı işlem uygulanır.
Yumurta,pekmez ve sıvıyağı bir kasede çırpılır....
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazrlanan simitler yerleştirilip üzerlerine fırça ile yumurtalı karışımdan sürülür susam ve çörekotu serpiştirilipp tepside 30 dk mayalandırılır ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet bal şeker olsun..

25 yorum:

  1. Çok canlı,çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize,emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Resimler süper,çokta lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık,denesem aynı seninki gibi olurmu? çok güzel,yiyenlere afiyet olsun.Sevgimle öptüm.....

    YanıtlaSil
  3. Ah canım her taraf yanıyor siz şanslısınız yağmur yağıyor ne güzel...gerçi yağmur ertesi nem oranı artıyor ama bayağı serinlemişsinizdir...Sen şu an kastamonudasın değil mi Denizcim?
    Simit enfes görünüyor,ellerine sağlık,Aslımın her tarifi birbirinden güzel gerçekten,sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. denizcim harika birşey olmuş bunlar ellerin dert görmesin . yumuşacık duruyorlar tam benim sevdiğim gibi çok kızarmamışlar hmm hmmm.....

    YanıtlaSil
  5. Maravillosos, son parecidos a los cruasanes no?. Que textura más increible. Saludos

    YanıtlaSil
  6. muhteşem olmuş,denizcim.<maşallah diyorum sana ,eline aldığını döktürüyorsun

    YanıtlaSil
  7. denizcim yaa sabah sabah fırında çıkmış simidin yanına bir de dumanı tüten çay ikram etsen bize de karnımızı doyursak :D

    YanıtlaSil
  8. çok lezzetli görünüyorlar.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. nefis görünüyor canım.ellerine yüreğine sağlık.seni mimledim...kolay gelsin.öptüm.

    YanıtlaSil
  10. eline sağlık canım.. fotolar öyle güzelki uzanıp bir tane alabilecekmişim gibi geldi :)

    YanıtlaSil
  11. Bıcırık Prensesim Selmacım çok hak
    lı sayfan günden güne daha süper oluyor bende ablan olarak gurur du
    yuyorum:))Gelelim simite muhteşem ahhh olsada yesem keşke o güzel ellerine sağlık.Kocaman kocaman öpü
    yorum...

    YanıtlaSil
  12. Simitler muhteşem görünüyor, emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  13. bloğumuzun en genç hamarat kızı...ellerine sağlık denizcim....

    YanıtlaSil
  14. ellerinize saglik cok guzel gorunuyor simit resmen gel beni ye diyor :)

    YanıtlaSil
  15. canımcım kahvaltıdan önce uğrasaydım keşke sana ya...ellerine sağlık bu bu buuu ne lezzetli göründü gözüme böyleee...

    YanıtlaSil
  16. deniss deniss ben budanda isterim hiç anlamam.

    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  17. denizcim
    şu an işyerinde işler biraz< sakinleşti ve ben de bir çay yapıp biraz blog alemine bakayım dedim ve ne yiyorum biliyormusun :) açma yani burma simit gibi :)9
    ama inan seninkiler kadar güzel değil .
    Ellerine sağlık canım
    yine nefis olmuş bu arada sana hafta sonu patlıcanlarını yapaıp pazartesi yapacağım demiştim ya
    ama pazartesi izinli olıcam yayınlayamam salı yayınlarım sanada haber veriim
    öpüyorum kocaman bulutlarla selam gönderdim sana yağmurlar getirecek damla damla camlarına vuracak ........

    YanıtlaSil
  18. Öyle net cikmiski sanki elimi uzatsam alacagim gibi duruyor karsimda bu nefis simitler,yumusacik mis gibi olmus ellerine saglik Denizcim

    YanıtlaSil
  19. PASTANE AÇMASI GİBİ OLMUŞ CNM,UZUN ZAMANDIR HAMUR İŞİ YAPMIYORUM BENDE, İÇİMDEN GELMİYORDU ,İNSANI İŞTAHLANDIRIYORSUN..ELLERİNE SAĞLIK,SEVGİYLE KAL..

    YanıtlaSil
  20. VALLA NE YALAN SÖYLİYEYİMKİ ÇOK GÜZEL OLMUŞ.ELİNİZE SAĞLIK.BEN SİMİTLERİ ALDIM KAÇTIM

    YanıtlaSil
  21. BICIRIK PRENSESİM SENİ MİMLEDİM BEKLİ
    YOR VE KOCAMAN ÖPÜYORUM...

    YanıtlaSil
  22. DENİZCİM ELLERİNE SAĞLIK HARİKA GÖRÜNÜYOR. BİR BARDAK ÇAYLA NASILDA GÜZEL GİDER.

    YanıtlaSil
  23. Cok guzel bir goruntu bu:) Ellerine saglik!

    YanıtlaSil
  24. Merhabalar,, Bu görüntüyü gördüm ve tabiri caizse içine düştüm bu kadar canlı ve iştah kabartan resim çok az olur..sanki orada resim değilde gerçeği duruyormuş gibi..çooook kıskandım doğrusu.. Elinize sağlık çok içten paylaşımlarınız ve güzel tariflerinizi takip edeceğim.. Fotoğraf makineniz nedir diye sormaktan da kendimi alamayacağım.. Sanki ben en son modeli alsam bile teknolojiyi kullanma özürüm var.. neyse Bloğunuza sevgilerimi kıskançlığımı bırakıyorum.şaka tabiki, Bende sizi beklerim ve konuk etmekten mutluluk duyarım..

    YanıtlaSil
  25. aman Şükran Hanım estafurullah..
    çok teşekkür ederim yorumunuz için.. çok sağolun.. makinem polaroid marka..
    mutlaka gelrim ve herzaman beklerim..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil