24 Kasım 2010 Çarşamba

İtalyan Otlu, Biberli Parmak Tavuk

Merhabalar :))
Soğuk yağışlı ama herşeye rağmen güzel bir günün hardından yine burada olmak çok güzel:))
Bu gün sizlerle tavuklu bir tarif paylaşacağım.. Sevgili Aylinciğimin başlattığı beyaz etli tarifler dizisine bende katılıyorum yani:))
Kotanyi baharatları Carrefour Express ve MM Migros sayesinde Kastamonu ile de buluşu ve dört gözle bekleyen ben çeşit çeşit baharatların arasında kayboldum:)) İtalyan otları, ızgara harçları, değirmenli karabiberleri, karamel ve vanilya şekeri, tarçınlı şeker karışımı, çikolata parçacıkları ve kalitesi ile bizi bizden aldı resmen:)
İtalyan otları ile bir ekmek denemem de oldu ama bugün ilk denemem olan tavukla başlıyorum:))

Malzemeler:
500 gr. kemiksiz tavuk göğsü
2 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı KOTANYI İtalyan Otları Karışımı
Tuz, karabiber, tatlı kırmızı toz biber
1 çimdik köri

Yapılışı:
Tavuk etleri parmak parmak doğranıp teflon tencerede çok az sıvıyağ ile sotelenmeye bırakılır. Soğanlar piyazlık doğranıp suyu çekilen tavuğa eklenir, kavrulur.. Mini mini doğranan kırmızı biberler tavuklu karışıma ilave edilip, tuz, karabiber, tatlı kırmızı toz biber ve italyan otları karışımı ile buluşturulan tavuklar orta ateşte pişmeye bırakılır.
Piştikten sonra spagetti ve patates kızartması ile beraber sevis edilir..

Afiyet bal şeker olsun:))

28 yorum:

  1. yine süpersin denizcim..kotanyayı denemedim..ama artık deneme vakti geldi galiba..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. Bıcırığım harikasın maşallah ellerine
    sağlık tabağı alıp kaçıyorum.Seni kocaman kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Deniz, ellerine sağlık, muhteşem bir görüntü...

    YanıtlaSil
  4. Que platito más curioso, me lo apunto.

    Saludos

    YanıtlaSil
  5. Önce makarnaya sonra tavuğa bayıldım :) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Italyan otlari guzel yakisir bir cok yemege, tavukta bunlardan biri! Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  7. derya ablamın dediği gibi bıcırığım harikasın maşallah.cevapın için teşekkür ederim canım.ben toruluda gümüşhaneyide çok sevdim. 2 senedir gitmedim.başka yerlere gittim. allah izin verirse 2011 yılının senelik iznimde gitmeyi istiyorum.kayınpederim.görümcelerim.rahmetli kaynanamın mezarlığı eşimin diğer akrabaları orda.

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel görünüyorlar, eline sağlık. Bu italyan otları nelerden oluşuyormuş acaba?

    YanıtlaSil
  9. Denizciğim ellerine sağlık . Recep seni Ege otlarına alıştırsın İzmirden gelirken getirdi mi bilemiyorum neler yaparsın kimbilir çok öpüyoruz Müge ile

    YanıtlaSil
  10. nefis bir tabak hazırlamışsın denizcim.alıp kaçıyorum.

    YanıtlaSil
  11. Ellerine saglik canim benim,cok maharetlisin masaallah,annenide tebrik ediyorum bu arada,senin gibi bir kiz cocugu yetistirdigi icin,sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Denizciğim yine döktürmüşsün ellerine sağlık tabak harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  13. mmmm ben cok severım tavugu bıde ogluma sevdırebılsem:(( ellerıne saglık ablacım:))
    sevgılerımle...

    YanıtlaSil
  14. Denemeliyim çünkü oğlum bir tavuk delisi, görüntü de nefis ellerinize sağlık, kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  15. Süper süperrr ellerine sağlık canım:))

    YanıtlaSil
  16. Benim otlar tezgahta kullanıyorum ama çikolata ve karamelli olanları kullanmadım epeydir, tatlı yapmıyorum. Ama beyaz ete biz de dün geçtik ki iyi oldu bayramda yoğun et bombardımanından sonra, öpüyorum gözlerinden tekrar:))

    YanıtlaSil
  17. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Ama ille de patateslere vuruldum.Patates kızartması delisi olarak, bayıldım.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  18. tavuk otlarla beraber çok lezzetli olmuştur:) eline sağlık canım...

    YanıtlaSil
  19. DENİZCİM O GÜZEL YORUMLARIN İÇİN ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.SAMİMİYETİNE YÜREKTEN İNANIYORUM.TAAK İSE ŞAHANE ÖĞLEN YEMEĞİ İÇİN ALDIM KAÇTIM.SEN HAMARAT KIZSIN TELAFİ EDERSİN .SEVGİLER

    YanıtlaSil
  20. italyan otları güzel fikir gerçekten. eline sağlık. sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. canım denizim.ellerine sağlık.inanılmaz lezzet üçlüsü bayıldığım üçlü bir tabakta.alıp kaçasım var yada kalkıp yapasım.hoş eşim yok canım da istemez.eline sağlık canım.tavuğu bu haliyle yapıyorum.lakin italyan otunu denemedim.nasıl bişey haberim bile yok.araştıracağım.sevgiler balım...

    YanıtlaSil
  22. denizim italyan otlarıda ne güzel yakışmıştır hımm tadı damagımda sanki canım benim ellerine sağlık afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Bu İtalyan otları gerçekten çok lezzetli. Ellerine sağlık canım sen de nefis bir yemek yapmışsın her zamanki gibi:)

    YanıtlaSil
  24. Denizcim nefis görünüyor,ekran karşısında birkaç kere yutkundum :) ellerine sağlık ...

    YanıtlaSil
  25. Nasıl güzel görünüyor o oyle yahu:) ellerin dert görmesin bitanem...

    YanıtlaSil
  26. Ellerine sağlık canım,üç harika dayanılmaz lezzet bir arada ve nefis gözüküyor..
    Bu arada blogda ödülün var :)

    YanıtlaSil
  27. denizcim görüntü lezzeti anlatiyor zaten ellerine saglik
    hayirli cumalar

    YanıtlaSil
  28. Denizcim çok lezzetli gözüküyorlar canım eline sağlık

    YanıtlaSil