Merhabalar :))
Soğuk yağışlı ama herşeye rağmen güzel bir günün hardından yine burada olmak çok güzel:))
Bu gün sizlerle tavuklu bir tarif paylaşacağım.. Sevgili Aylinciğimin başlattığı beyaz etli tarifler dizisine bende katılıyorum yani:))
Kotanyi baharatları Carrefour Express ve MM Migros sayesinde Kastamonu ile de buluşu ve dört gözle bekleyen ben çeşit çeşit baharatların arasında kayboldum:)) İtalyan otları, ızgara harçları, değirmenli karabiberleri, karamel ve vanilya şekeri, tarçınlı şeker karışımı, çikolata parçacıkları ve kalitesi ile bizi bizden aldı resmen:)
İtalyan otları ile bir ekmek denemem de oldu ama bugün ilk denemem olan tavukla başlıyorum:))
Malzemeler:
500 gr. kemiksiz tavuk göğsü
2 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı KOTANYI İtalyan Otları Karışımı
Tuz, karabiber, tatlı kırmızı toz biber
1 çimdik köri
Yapılışı:
Tavuk etleri parmak parmak doğranıp teflon tencerede çok az sıvıyağ ile sotelenmeye bırakılır. Soğanlar piyazlık doğranıp suyu çekilen tavuğa eklenir, kavrulur.. Mini mini doğranan kırmızı biberler tavuklu karışıma ilave edilip, tuz, karabiber, tatlı kırmızı toz biber ve italyan otları karışımı ile buluşturulan tavuklar orta ateşte pişmeye bırakılır.
Piştikten sonra spagetti ve patates kızartması ile beraber sevis edilir..
Afiyet bal şeker olsun:))
yine süpersin denizcim..kotanyayı denemedim..ama artık deneme vakti geldi galiba..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilBıcırığım harikasın maşallah ellerine
YanıtlaSilsağlık tabağı alıp kaçıyorum.Seni kocaman kocaman öpüyorum.
Sevgili Deniz, ellerine sağlık, muhteşem bir görüntü...
YanıtlaSilQue platito más curioso, me lo apunto.
YanıtlaSilSaludos
Önce makarnaya sonra tavuğa bayıldım :) ellerine sağlık.
YanıtlaSilItalyan otlari guzel yakisir bir cok yemege, tavukta bunlardan biri! Ellerine saglik
YanıtlaSilderya ablamın dediği gibi bıcırığım harikasın maşallah.cevapın için teşekkür ederim canım.ben toruluda gümüşhaneyide çok sevdim. 2 senedir gitmedim.başka yerlere gittim. allah izin verirse 2011 yılının senelik iznimde gitmeyi istiyorum.kayınpederim.görümcelerim.rahmetli kaynanamın mezarlığı eşimin diğer akrabaları orda.
YanıtlaSilNe güzel görünüyorlar, eline sağlık. Bu italyan otları nelerden oluşuyormuş acaba?
YanıtlaSilDenizciğim ellerine sağlık . Recep seni Ege otlarına alıştırsın İzmirden gelirken getirdi mi bilemiyorum neler yaparsın kimbilir çok öpüyoruz Müge ile
YanıtlaSilnefis bir tabak hazırlamışsın denizcim.alıp kaçıyorum.
YanıtlaSilEllerine saglik canim benim,cok maharetlisin masaallah,annenide tebrik ediyorum bu arada,senin gibi bir kiz cocugu yetistirdigi icin,sevgiler...
YanıtlaSilDenizciğim yine döktürmüşsün ellerine sağlık tabak harika görünüyor.
YanıtlaSilmmmm ben cok severım tavugu bıde ogluma sevdırebılsem:(( ellerıne saglık ablacım:))
YanıtlaSilsevgılerımle...
Denemeliyim çünkü oğlum bir tavuk delisi, görüntü de nefis ellerinize sağlık, kolay gelsin..
YanıtlaSilSüper süperrr ellerine sağlık canım:))
YanıtlaSilBenim otlar tezgahta kullanıyorum ama çikolata ve karamelli olanları kullanmadım epeydir, tatlı yapmıyorum. Ama beyaz ete biz de dün geçtik ki iyi oldu bayramda yoğun et bombardımanından sonra, öpüyorum gözlerinden tekrar:))
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Ama ille de patateslere vuruldum.Patates kızartması delisi olarak, bayıldım.
Sevgiyle kal.
tavuk otlarla beraber çok lezzetli olmuştur:) eline sağlık canım...
YanıtlaSilDENİZCİM O GÜZEL YORUMLARIN İÇİN ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.SAMİMİYETİNE YÜREKTEN İNANIYORUM.TAAK İSE ŞAHANE ÖĞLEN YEMEĞİ İÇİN ALDIM KAÇTIM.SEN HAMARAT KIZSIN TELAFİ EDERSİN .SEVGİLER
YanıtlaSilitalyan otları güzel fikir gerçekten. eline sağlık. sevgiler.
YanıtlaSilcanım denizim.ellerine sağlık.inanılmaz lezzet üçlüsü bayıldığım üçlü bir tabakta.alıp kaçasım var yada kalkıp yapasım.hoş eşim yok canım da istemez.eline sağlık canım.tavuğu bu haliyle yapıyorum.lakin italyan otunu denemedim.nasıl bişey haberim bile yok.araştıracağım.sevgiler balım...
YanıtlaSildenizim italyan otlarıda ne güzel yakışmıştır hımm tadı damagımda sanki canım benim ellerine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilsevgiler
Bu İtalyan otları gerçekten çok lezzetli. Ellerine sağlık canım sen de nefis bir yemek yapmışsın her zamanki gibi:)
YanıtlaSilDenizcim nefis görünüyor,ekran karşısında birkaç kere yutkundum :) ellerine sağlık ...
YanıtlaSilNasıl güzel görünüyor o oyle yahu:) ellerin dert görmesin bitanem...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,üç harika dayanılmaz lezzet bir arada ve nefis gözüküyor..
YanıtlaSilBu arada blogda ödülün var :)
denizcim görüntü lezzeti anlatiyor zaten ellerine saglik
YanıtlaSilhayirli cumalar
Denizcim çok lezzetli gözüküyorlar canım eline sağlık
YanıtlaSil