6 Şubat 2011 Pazar

Gülerce Pilavı (Greçka-Karabuğday)


Merhabalar:)
Nasılsınız sevgili dostlar :)
Birde mısır şurubu çıktı gördünüz mü? Bu dünyanın çivisi çıktı biliyorduk da şimdi çıkardığımız çiviyi de kaybettik Allah sonumuzu hayır etsin!!!
Ailecek pastamızı, böreğimizi, tatlımızı, kurabiyemizi EVDE yapıp yemeye ve olabildiğince doğal olmaya devam ediyoruz çok şükür..
Kardeşimin "abla hazır bisküvileri yiyemiyorum artık ben sen yap hep bana" demesi yüzümde güller açtırmakta..
Büyük şehirlerde "organik" başlığı altında fahiş fiyatlar ile satılan ürünler ne kadar organiktir bilemiyoruz emin olamıyoruz ama küçük anadolu şehirlerinde durum farklı..En azından köylüler yetiştirdikleri sebze ve meyveleri satmaya çalışıyor ve kazanç sağlarken, sağlıklı beslenmeye yardım ediyorlar..Havucun rengi, ıspanağın tadı bir başka Anadolu' da.. Çünkü biryerlerde bir nebze olsun temizlik var yüreklerde.. Dilerim her şehrimiz ve tümm dünya için aynı şey vukuu bulur..
Babacığımın sağlığı bozuldu biliyorsunuz ama çok şükür toparlıyor artık.. Tansiyonunu hergün ölçtürüyoruz 50 yaşında bir insan için normal seviyelerde çıkıyor.. Şeker de aynı şekilde..Sağlıklı beslenme sayesinde kalp duvarlarındaki daralmalar da düzelecek.. Doktoru da bizler de böyle düşünüyor elimizden geldiğince moral veriyor, yanında oluyoruz..
Çeşitli faydalı sebzelerin yanı sıra, sevgili Pepelam ve birkaç arkadaşım sayesinde tanıştığım GREÇKA yı migrosta gördüğüm gün yaşasın dedimm..Faydaları anlatılmakla bitirilemeyen, çorbadan salataya, köfteden pilava her şeye yakışan bir ürün bu Greçka.. Ben çorbasını, salatasını, pilavını yaptım.. Önceliği pilava veriyor ve DİYABETİK TATLAR kategorimi başlatmış bulunuyorum..
Bir de; Hastalanmadan sağlıklı beslenmeye başlayın ki, antibiyotik kullanmayın tarzında reklamlar gelişmesin..Gelişmesine çok seviiyorum o ayrı. İnsanlar bilinçlenmeli artık.. Her öksürdüğümüzde eczaneye koşmamalı bir ıhlamur kaynatmayı, bir zencefil ile bal karışımı yapmayı bilmeliyiz..İlaç sektörünü baltalamak gibi bir niyetim yok ama ülkemizdeki ilaç tüketimi korkutucu boyutlarda.. Sağlığımızı doğada ve onun bize sunduklarında arayalım..Bozulduktan sonra dikiş tutmuyor çünkü..
Hadi buyrun pilava..

Malzemeler:
Yarım çay bardağı fındıkyağı
1 adet büyük kuru soğan
1 diş sarmısak
1 adet kırmızı biber
1,5 su bardağı domates rendesi (kışlık hazırlanmışlardan kullandım)
1 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı greçka
Yarım çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Aldığınca sıcak su

Yapılışı:
Kuru soğan ve sarmısak yemeklik doğranıp fındık yağında pembeleştirilir, hafif soldurulduktan sonra mini mini doğranmış kırmızı biber eklenip kavrulmaya deva edilir ve domates rendesi de eklenerek malzemeler iyice harmanlanır.
Karışıma sırası ile yıkanmış karabuğday, bulgur ve haşlanmış mercimek ilave edilip iyice harmanlanır ve tuzu karabiber kırmızı pul biber eklenip tavuk suyu eklenir hafifçe karıştırılıp üzerini geçecek kadar sıcak su eklenerek orta ateşte pişmeye bırakılır..

Afiyet bal şeker olsun:)

31 yorum:

  1. sana tamamen katılıyorum denizcim.organik diye sattıkları yiyeceklere bakıyorumda bence tam organık değil.küçük yerde yaşamanın avantajını görüyoruz bence.tamamen doğal beslenerek.öpüyorum canım.

    YanıtlaSil
  2. kurabiyem babacığına tekrar geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum.ellerine yüreğine sağlık.
    bu greçkayı ben de pepela da sofra dergisinde okumuştum ama özellikle arayıp almadım ama aklımın bi köşesine astım şimdi denk gelir belki bakar kör ben farkına bile varmamışmdır:)
    normal buğday çabuk pişmez ya bu çabuk pişiyormu? bir ön işlemden geçiriyormuyuz pilava eklemeden canım bi de ne kadar zamnda pişiyor,son bir soru ile kaçıyorum:) tadı nasıl?

    YanıtlaSil
  3. Canim hem eline hemde dillerine saglik .Cokta nefis görünüyor bende mercimekli bulgur pilavi yapiyorum cok güzel yakisiyor mercimek .Afiyetler olsun öptüm güzel bir hafta diliyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. denizimmm,
    güzel pazarlar diliyorum.
    ellerine sağlık diyorum,pek sık yapmadığım lakin tadını bildiğim bir pilav..
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Canım ellerine sağlık bu tür pilavlar benim de favorim ama greçkayı daha önce hiç denemedim tadını merak ettim doğrusu sevgiler öpüyorum...

    YanıtlaSil
  6. hmm görüntü sunum harika deniz'cim.
    ellerine sağlık sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Canım babana çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin..
    Pilavın çok besleyici ve sağlıklı ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Que pasada de receta, se ve excelente.

    Saludos

    YanıtlaSil
  9. kurabiyem cevapları burada versen daha iyi olur bence.çünkü başka merak edenler de olabilir ve bende muzlu lokumda (reklam mı oldu ne biiippppp):)))) neyse muzlu lokum zaten denizimin tarifi:)
    bu yukardaki sorunun cevabı-ben de unutabilirim sonra cevabın nerde olduğunu .öpüyorummm
    ben gelir burdan okuurm hem zahmet vermemiş olurum:)

    YanıtlaSil
  10. Ah ne güzel ismimim bir pilava verilmiş olması çok güzel pilav zaten güzel ellerine sağlık çok geçmiş olsun babacığına da

    YanıtlaSil
  11. Greckayi bende hic denemedim,pilavin sunumu cok güzel yanina tursuyla nefis gider ellerine saglik Denizcim

    YanıtlaSil
  12. canim senin sayende de ben tanismis oldum.insaallah denemek nasip olur.kis manzaralari müthis bir de köy de yasiyorum diyorsun ya.beni iyice özlettiriyosun Türkiyeyi.Senin gibi bir kiz yetistirdikleri icin annen ve babandan Allah razi olsun.Bugün bir cok kizimiz nelerin pesinde sen ama sen varya cilegimiz,natüralligin doganin,kisin bile güzelligini görebiliyorsun,ve seviyorsun,icinde sevgi var.cok öpüyorum seni benim temiz ülkemin temiz yürekli kizi...

    YanıtlaSil
  13. Canım ellerine sağlık. Ben de bugün buna benzer bir pilav yaptım ama greçkayı ilk defa duyuyorum. Oldukça faydalı olduğu anlaşılıyor. Babana da Allah şifa versin en kısa zamanda inşaAllah.

    YanıtlaSil
  14. Greçkayı hiç denemedim ama nefis olmuş sunumda çok güzel ellerine sağlık Denizciğim. Güzel bir hafta dilerim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık Deniz'ciğim. Hem güzel hem sağlıklı. Afiyet şifa olsun, yarasın. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. denizcim,greçka eskiden çok tüketilen esmer buğday mı? köy değirmenlerinde öğütülen esmer un alıyordum:)çok lezzetli oluyordu
    acaba o mu??? afiyet şifa olsun

    YanıtlaSil
  17. Canım pilavına bloğuna yakışan bir görüntü vererek sunmuşsun. Migrosa ilk gittiğimde alıp deneyeceğim. Çünkü buğday mercümek ve bulgur üçlüsünü çok seviyorum. Sağlıklı ve mutlu haftalar..

    YanıtlaSil
  18. Denizciğim harika bir pilav ve nefis sunum ellerine ve emeğine sağlık
    canım ankaraya gelirsen mutlaka görüşelim

    YanıtlaSil
  19. Denizcim canım rüyamda yeniden evlendiğimi gördüm. Duvağımı unutmuşum :) Gerçekten çok telaşlıydı. :) Allah sana kolaylıklar versin canım.. Bu arada pilav harika ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. Canım,
    ellerine sağlık. Harika görünüyor. Sunumuna bayıldım.
    Ülkem insanının para kazanmak için insanın ömründen çalmasını hayretle izliyorum. Bu paranın ona nasıl hayrı dokunacağını düşünmesine daha da hayretler içindeyim. Galiba olay Allah korkusunun olmaması ve vicdanların kabuk bağlaması.
    Allah yardımcımız olsun.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  21. Denizcim bende var iki oğlan o kadar zorlanıyorum ki,inan zaman zaman çanakkalede bir köye yerleşmeyi düşünüyorum. Eşimin işi olsa hiç düşünmeden giderdim.
    İstanbulda hayat gerçekten çok zor.. öyle bir tüketim var ki dillere destan.. hele okul ve kantinleri hiç anlatmıyorum bile...
    allah sonumuzu hayır etsin.

    Pilav nefis gözüküyor,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  22. Geçen yanlış hatırlamıyorsam sofra dergisinde de greçka işlenmişti. Ewet gerçekten çok çok faydalı. Ellerine sağlık canım kalpler falan harika yani:) bir de ayy o nasıl kar manzaraları öyle ya! BAyıldım!

    YanıtlaSil
  23. nefis görünüyor canım pilavın.hiç pişirmedim tadını merak ediyorum markette görürsem ilk fırsatta alıp pişireceğim...ellerine sağlık.tatlımı tatlı güzel bir hafta diliyor çok öpüyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  24. Hiç yemediğim bir lezzet ama artık aklımda ve burdada bulabileceğim tek yer migros..
    İlk gidişimde hemen araıp bulucam bebeğim.

    Kalpli,kalplide harika görünüyo harika!!!
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  25. Canım Bıcırığım ellerine sağlık na
    sılda güzel görünüyor.Sunuma bittim
    ama 10 şubatı bekliyorum ben:))Koca
    man kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  26. Kesinlikle en iyi ilaç doğadan gelir.
    Gelmiş geçmiş olsun

    Hiç denemediğim bir lezzet.
    Görürsem mutlaka alıp yapacağım
    Ellerine sağlık

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  27. eline sağlık minik kuşum:)ne leziz ve şık bir pilav..
    babacığına geçmiş olsun,senin sevgin ve ilgin onu çabucak iyileştirir,öpüyorum....

    YanıtlaSil
  28. Deniz'cigim,

    Ellerine saglik, harika olmus.

    Bu arada burada yani Amerika'da, organik urun satan marketler var ama fiatlar Turkiye'de ki gibi cok degil. Burada emin olabiliyorum yedigimiz " organik mi, degil mi?" diye, cunku denetim ve kontrol sistemi cok iyi. Cezalar da oyle.

    Ellerinize saglik. Sevgilerimi gonderiyorum ve de guzel bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  29. Denizcim ellerine saglik çok hos bir pilav olmus,degisik olmus,sicacik sevgilerimle canim.

    YanıtlaSil
  30. Allah'ım,bu nasıl bir pilav olmuş ya!
    Deli kız! Ellerine / gönlüne sağlık
    Vallahi acıktım şu halimle.
    (Ahh dişim ah:)
    Öyle lezzetli görünüyor ki;
    çok ciddiyim : Kaşığı daldırasım geldi..
    Seni seviyorum :*
    Kocaman öpüyorum gönlünden.
    Dualarında unutma beni e mi?

    YanıtlaSil
  31. Merhabalar Denizcim
    öncelikle babana çok geçmişler olsun... Daha iyice olduğuna sevindim....
    Çok güzel bir tarif greçyanın tadını bende merak ediyorum demek migrosta var ilk fırsatta alıp deniyeceğim canım.........
    Ellerine sağlık........

    YanıtlaSil