7 Şubat 2011 Pazartesi
Kabak Tatlısı
Merhabalar:))
Nasılsınız dostlar :)
Baharı müjdeleyen günler yaşıyoruz.. Cumartesi' den bu yana:) Doğanın yavaş yavaş uyanışını müjdeliyor köyde kuşların cıvıldamaya başlaması, kardelenler de çıkar bir iki güne, sonra cemreler düşmeye başlar ve gelsin bahar... Bereketi ile yağmurları ile, renkleri ile, menekşeler de, gelinciklerde, papatyalarda yaşarız baharı.. Sizlerle birlikte.. Fotoğraflarla da kalsa paylaşacağım sizlerle.. Yakındır Allah ömür verirse:)
İşte baharı karşılamaya hazırlanırken bizler, kıştan bir hatıra paylaşayım artık dedim, artık diye bir vurgu yaptım çünkü bu tatlıyı yapalı belki de iki ay oldu :)
Püre edip muhallebilere kattığım, pastalarda kullandığım, lokumlar hazırladığım balkabağının milletçe sevdiğimiz asıl hali yani kabak tatlısı sizlerle bugün Kalpkurabiye' de:) Arşivimde bulunmasını istediğim özel bir lezzet:)
Bir çok pişirme yöntemi var ama biz en çok bekletmeden direk pişirileni seviyoruz bende size böyle tarif edeceğim...
Malzemeler:
1 kg. balkabağı
1 su bardağı tozşeker
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:
Balkabakları soyulup, dilim dilim doğranır..
Dilimlenmiş kabaklar tencereye alınıp, üzerine şekeri gezdirilerek 1-2 damla limon sıkılarak kısık ateşte pişmeye bırakılır.. Kabaklar kendi suyunu salıp şerbetini oluşturacaktır.. İyice piştikten sonra ocağın altı kapatılıp iyice soğuduktan sonra üzerine isteğe göre tahin ilşe ceviz veya fıstık veya hindistan cevizi serpilerek servis edilir..
Afiyet bal şeker olsunn :D
Şu renge şu güzelliğe bakın.
YanıtlaSilNefisss.Ama ne yaparsan yap yahşi cazibenin Simge'si kadar güzel yemek yapamazsınnn.(Helede su böreği resmen koptummm:))))
Çok çok öpüyorum balımm.
annemin kulaklari çinlasin çok sever kabak tatlisini,eline saglik denizcim çok hos bir sunumla bizlere sundun,sicacik sevgiler.
YanıtlaSildeniz canım, ellerine sağlık. çok güzel sunum olmuş.. bizim evde her zaman şekerle bir gece bekletilerek pişirilir.. bu şekilde denememiştim..
YanıtlaSilbende farklı lezzetlerde kullanmayı çok seviyorum..
sevgiler
Canım merhaba,senin gibi güzel yemek yapan birini bu konuda es geçmem imkansızdı,seni azcık MİM ledim,sayfama bekliyorummm,sevgiler,selamlar:)
YanıtlaSilhttp://gelibolu17.blogspot.com/
resim ye beni diyor ne kadar net güzel olmuş.ellerine sağlık denizim..bahar havasından ben de umutlandım yalnız şu mart ayı korkutuyor beni..öpüyorum canım benim..
YanıtlaSilDenizcim ellerine sağlık,nefis görünüyor,biz de ailecek çok severiz kabak tatlısını :))
YanıtlaSilçok severim :)
YanıtlaSilellerine sağlık çilek kız :)
Canım bunlar nefis olmuş hacimlerini hiç kaybetmemişler ve baklava dilimi gibi görüyor ellerine sağlık afiyet şeker olsun... Şeker yanakların öptüm:))
YanıtlaSilcanım benim sana layık değil ama gülerek kullan.teli yazmayı unutmuşum.senin bende kayıtlı.mesaj da atarım insallah konuşuruzda.kabakta harika olmuş buarada.çok öpüyorum canım.
YanıtlaSilO ne görüntü öyle, sevmeyen bile yer o tatlıyı. Ellerine sağlık canım kızım. Sevgiyle kal..
YanıtlaSilellerine sağlık Denizcim öok güzel görünüyor olsa nasıl da yerdim
YanıtlaSilNefis görünüyor denizciyim benim de sevdigim bir tatlidir kabak tatlisi .Size afiyetler olsun canim öptüm.
YanıtlaSilbayilirim kabak tatlisina. cok sahane gorunuyor. Ellerine saglik Deniz...
YanıtlaSilresim ne kadar canlı çıkmış, bayıldım, ellerine sağlık...
YanıtlaSilbaharın gelmesi yakındır günler uzamaya başladı bahar gelse senin objektifinden nefis bahar fotoğrafları paylaşsan bizimle:))
YanıtlaSilkabak tatlısına bayılırım bende bekletmeden yapıyorum hem böyle daha çok hoşuma gidiyor hem de biran önce pişsin de yiyeyim diyorum:))
ellerine sağlık Denizim
pamuk kalplim bloguma bıraktığın güzel yorumlar için teşekkür ederim okurken yüzümde oluşan gülücükleri görsen:))
canım sevgilerimi ve öpücüklerimi gönderiyorum sana
canım ellerine sağlık bizdede yeni bitti ve bende bugun balkabaklı kek yapmıştım:)öpüyorum.
YanıtlaSilsevgilerimle...
hmmm bayilim kabak tatlisina! lakin bir kac senedir.. ondan önce hic agzima sürmesdim! ah ah kacirdim onca sene böyle bir lezzeti :))
YanıtlaSilnefiss görünüyor , ellerine emegine o cici gönlüne saglik seker cilegim benim ! :)
sicacik sevgiler
Canım ben bir gece önceden bekleyip sabredemediğim için aldığım gün senin gibi yaparım.
YanıtlaSilBol tahinide dökerim üzerine ohhh :)))
Ellerine sağlık canım benim
Öpüyorum.
Nefis olmuş tatlım. Kış bitmeden yapmak lazım tekrardan. Ellerine sağlık. Çok öpüyorum. Sevgiler.
YanıtlaSilDenizim Şekerim:)uzun zmandır takip edemediğim tariflerıne göz attım hersey her zmaan kı gıbı harıka görunuyor.kabak tatlısı da nefiss.cok guzel pişirilmiş.ellerine sağlık tatlım.öpüldün sevgıler şeker...
YanıtlaSilSekercim cok guzle gorunuyor ellerine saglik citipiti deniz cim )))
YanıtlaSilDenizim ellerine sağlık canım.. kabak tatlısını en son ilkokulda bir öğle yemeğinde yedim ve o gün bugündür ağzıma koymuorum :)) ama ailede herkes bu tatlının hastası.. babacığın içinde çok geçmiş olsun.. acil şifalar diliorum.. seni koccamaan öpüorum..
YanıtlaSilBıcırık Prensesim günaydınnnn kabak tatlısına bende bayılırım ellerine sağlık.Gel 10 Şubat gellll:))kocaman kocaman öpüyorum.
YanıtlaSilGünaydinlar Denizim... Burada da sabah kuslar civildamaya basladi... Bahar emareleri görünüyor yavas yavas... Insallah yazi da görenlerden oluruz... Yaz olsun, kis olsun ben bu tatliyi her daim ayni zevk ve istekler yerim... Ellerine saglik birtanem....
YanıtlaSileline sağlık harika olmuş. sevgiler.
YanıtlaSilAblasının bir tanesi:) öncelikle ellerine sağlık. Kastamonu da kar görmek nasip olmadı bana ama belli mi olur belki baharı yakalarım:)
YanıtlaSilye beni diyor resmen uzanıp tabağı alasım geldi canım ellerine sağlık çok güzel olmuş
YanıtlaSilbu arada iyiyim zımba gibiyim :)))
Deniz'ciğim,çoookkk tatlı olduğunu vurgulamama gerek yok sanırım..)Çok seviyorum seni canım benim..Allah seni sakınıp korusun daima ve kocaman bir maşallah sana canım..
YanıtlaSilBaşka ne söylenir ki bu güzellik karşısında..Ellerine sağlık,afiyet şeker olsun sizlere..
Sevgiler..
denizim
YanıtlaSilöncelikle güzel dileklerinicin cok tesekkür ederim canim...
Kabakla benim aram pek yoktur ama anacim pek bir sever bayila bayila yer pisirme yöntemide seninki ile ayni ellerine saglik balim
ah ah su bahar bizim buralarada ugrarim aceb:)).... sevgiler
Turuncu ve fıstık yeşili ne kadar güzel yakışıyormuş meğer :)
YanıtlaSilBayıldım, çok güzel görünüyor Deniz'cim..
ellerine saglik canim, harika gorunuyor...sevgiler..
YanıtlaSildenizcim iyi dileklerin için elif adına teşekkür.seninde mürvetini göreceğiz hayırlısıyla inşallah.kabak tatlısına bayılırım.babacığımla biz tüketirdik evde.ellerine sağlık bitenem.fotoğraf mükemmel.
YanıtlaSilhem pratik hemde çok lezzetli.. ben çocukluğumdan buyana çok severim ve tam kıvamlı olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilsevgilerimle..
Ellerine sağlık, nefis görünüyor. Eskiden çok sevmezdim ama şimdi bayılıyorum.
YanıtlaSilSevgilerimle...
Ben de kekin üzerine yaydım dün, kaymakla da şenlendirdim, bayıla bayıla yediler. Ellerine sağlık güzelim.
YanıtlaSilKabak tatlısını severek yaparım. Hele de suyu ağdalanır da üstüne gezdirirsin:) Tadına doyum olmaz. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilCanımm erllerine sağlık çok nefis görünüyor gerçektennn
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Bu ne güzel bir görüntü. Küçük kızmın hayatta en sevdiği tat. Bakarken bile içim sızladı. Bunun güzelliğini görseydi hiç dayanamazdı?
Sevgiyle kal.
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim:)
YanıtlaSilKabak tatlısını bende sizin gibi pişiriyorum ellerinize sağlık
Sevgiler:)))
Kabak tatlısını çok severim.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...
YanıtlaSilBayılırım kabak tatlısına helede bol fındıklı,fıstıklısına..
YanıtlaSilEllerine sağlık..
denizim kabak tatlısının hastasıyım.eline sağlık tatlı şey seni.resimdeki ışığı çok iyi yakalamışsın.maşallah sana.
YanıtlaSilHımm nefis bende yaptım yayınlanmayı bekliuor:) Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilKabak tatlısına bayılırım,nefis gözüküyor,ellerinize sağlık bu arada 62. Porselen demlik çay saati etkinliği için sizin ve o güzel ziyaretçilerinizin tariflerini bekliyorum,sevgiler
YanıtlaSilhttp://cafemis.com
http://cafemis.blogspot.com