7 Mart 2011 Pazartesi

Dumanı Üstünde Kıymalı Barbunya


Merhabalar dostlar:)
Nasılsınız? Bugünlerde yoğun günler yaşıyorum, ziyaretlerinize gelemiyorum kusuruma bakmayın..
Yasaklı olmamıza rağmen uğrayan yorum bırakan tümm dostlarıma teşekkürler, burukluğumuz üstümüzde ama yılmadan yazmaya devam ediyoruz...
Lapa lapa kar yağıyor dün akşamdan beri buralara:) Soğukta içimiz ısınsın diye bir barbunya pişirdik anacığımla, dumanı üstündeyken paylaşayım istedim sizlerle de:) İçinizi ısıtsın, sıcacık tutsun inşallah:))
Bahçeden buzluğa koyduğumuz barbunyaların tadı bambaşka:))
Afiyet bal olsun:)

Malzemeler:
500 gr. barbunya
1 lt.su (haşlamak için)
2 adet kuru soğan
200 gr. kıyma
1 adet çarliston biber
2 çorba kaşığı salça

sıcak su
Tuz, Kırmızı pul biber
Yapılışı:
Barbunya dondurucudan çıkarılıp, geceden ılık tuzlu suda ıslatılır.
Ertesi sabah 1 lt kadar suda tuz ilavesi ile haşlanır.
Bir tencerede yemeklik doğranan soğanlar diriliğini kaybedene kadar kavrulur ince kıyılmış biberi eklenir, kıyması eklenip kavurmaya devam edilir, salçası ve tuzu ilave dilip yaklaşık 2 su bardağı su ilave edilir ve haşlanıp süzülen barbunyalar içine eklenir. Gerekirse biraz daha su ilave edip tuzu ve kırmızı pul biberi kontrol edilerek orta ateşte pişmeye bırakılır...

Afiyet bal şeker olsun :)


27 yorum:

  1. görüntü süper

    eminim tadı da öyledir

    eline sağlık olsun

    YanıtlaSil
  2. DENİZCİM ANNECİĞİNİDE SENİNDE ELLERİNİZE SAĞLIK KIYMALI EPEYDİR PİŞİRMEMİŞTİM İYİ FİKİR VERDİN CANIM ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR BENDE BU GÜN KURU BARBUNYA PİLAKİSİ YAPTIM YANINDADA PİLAV SALATA HARİKAYDI SEVVGİLER CANIM

    YanıtlaSil
  3. Buralara daha kar yağmadı ama çokkk soğuk...Yemeğin görüntüsü içimi ısıttı nefisss olmuş ellerine sağlık canım...

    Sıcacıkkk sevgilerrr...

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik tatli kizim benim... Haklisin ben de gecen haftadan beri birsey yayinlamadim, inan hic icimden gelmiyor... Belki daha sonra bilemiyorum... Ama sizleri takipteyim.... Sevgilerimle, öpüyorum...

    YanıtlaSil
  5. Canım Bıcırığım dumanı tüten barbun
    yan harika görünüyor.Tabağı alıp kaçı
    yorum öptüm.

    YanıtlaSil
  6. HIIM KOKUSU TA BURALARA GELDİ CANIM ELLERİNİZE SAĞLIK ANNECİĞİNLE SENİN..
    SEVGİLERİMLE..

    YanıtlaSil
  7. canım benim harika görünüyor ellerine sağlık o bembeyaz karlardan bizim buralarada gönderirmisin

    YanıtlaSil
  8. görüntüye bayıldım canım benim.harika olmuş.yanındada pilavla nasıl güzel olur.ellerine sağlık canım.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Genelde zeytinyağlı biliriz,kıymalı hiç yemedim cnm,,eminim lezztlidir..Ellerine sağlık..sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. mmm Denizim nasılda canım istedi.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. oooh enfes enfes! ellerine saglik gülüm :) afiyetler olsun..kocaman öpüyorum!

    YanıtlaSil
  12. Denizim seni özlemişim o güzel yazılarını,yemeklerini...
    barbunyanın sıcak halini çok severim mutlaka yazdan koyarım buzluğa
    anneciğin ve senin ellerine sağlık
    öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  13. Eminim kar yagarken sicak sicak barbunya yemek cok guzel olsa gerk Denizcigim.

    YanıtlaSil
  14. Barbunyaya bayılırım ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Tariflerinin hepsiçok güzel.
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  15. Okurken bile içim ısındı deniz'im..
    Kaşık kaşık,sıcacık yemek vardı şimdi bu barbunyayı,ekmeğimide suyuna bandıra bandıra ohhh :)))
    Anacığınında seninde ellerine sağlık.
    Öpüyorum canııııııım

    YanıtlaSil
  16. denizcim günaydın..dün dns ayarlarımı dğiştirince hava şartlarında bloğa giremedim..bu sabah ilkkez girmenin heyecanını ve sevincini yaşıyorum..sadece bende resim yükleyememe gibi bir sorun oluştu..sanırım bugün onunla uğraşıp bir an önce postumu yayınlamak istiyorum..barbunyan enfes olmuş..bende çok severim ve çok uzun zamandır yapmamıştım..iyiyki hatırlattın..sevgiler tatlım..

    YanıtlaSil
  17. Barbunyayı hiç kıymalı pişirmeşiz biz ama merak ettim doğrusu:) Bir tabak uzatıver portakalım şekerlemem:)

    Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  18. Harika görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. Harika bir tabak nasıl cenım çekti. en iyisi ben yemek yiyeyim şimdi çok acıktım:) Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  20. ımmmm etli ya da zeytinyağlı nasıl olursa olsun barbunya ya bayılırım ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  21. Denizciğim,ne güzel yemek bu böyle..
    Tam benlik,tam da yağışlı bir havada ekmek banım yemelik :)
    Ellerine sağlık tatlım..
    Umarım yasak biran önce kalkar da bizler de eski günlerimize döneriz..

    YanıtlaSil
  22. Kıymalı hiç denememiştim. Daha dondurucuda barbunyalarım var birde böyle yapayım. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. Anneciğininde seninde ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  24. gülbeşekerim nerelerdesin bakim sen.ablanı niye aramıyorsun bakim.

    YanıtlaSil
  25. off canım ellerine sağlık nefis gözüküyor acıktım gerçekten şimdi olsada yesem dedim bir an süperrr...

    YanıtlaSil
  26. Denizcim
    yolunuz açık olsun canım
    babanında yeni işi hayırlı olsun bol bereketli kazançlar dilerim...
    Kurabiyeler nefis ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
    Hayırlı cumalar dilerim.....

    YanıtlaSil
  27. neden suya ısladık barbunyaları acaba? ben ıslamadan ön haşlama yapıyorum sadece..sevgiler..

    YanıtlaSil