7 Mart 2011 Pazartesi
Dumanı Üstünde Kıymalı Barbunya
Merhabalar dostlar:)
Nasılsınız? Bugünlerde yoğun günler yaşıyorum, ziyaretlerinize gelemiyorum kusuruma bakmayın..
Yasaklı olmamıza rağmen uğrayan yorum bırakan tümm dostlarıma teşekkürler, burukluğumuz üstümüzde ama yılmadan yazmaya devam ediyoruz...
Lapa lapa kar yağıyor dün akşamdan beri buralara:) Soğukta içimiz ısınsın diye bir barbunya pişirdik anacığımla, dumanı üstündeyken paylaşayım istedim sizlerle de:) İçinizi ısıtsın, sıcacık tutsun inşallah:))
Bahçeden buzluğa koyduğumuz barbunyaların tadı bambaşka:))
Afiyet bal olsun:)
Malzemeler:
500 gr. barbunya
1 lt.su (haşlamak için)
2 adet kuru soğan
200 gr. kıyma
1 adet çarliston biber
2 çorba kaşığı salça
sıcak su
Tuz, Kırmızı pul biber
Yapılışı:
Barbunya dondurucudan çıkarılıp, geceden ılık tuzlu suda ıslatılır.
Ertesi sabah 1 lt kadar suda tuz ilavesi ile haşlanır.
Bir tencerede yemeklik doğranan soğanlar diriliğini kaybedene kadar kavrulur ince kıyılmış biberi eklenir, kıyması eklenip kavurmaya devam edilir, salçası ve tuzu ilave dilip yaklaşık 2 su bardağı su ilave edilir ve haşlanıp süzülen barbunyalar içine eklenir. Gerekirse biraz daha su ilave edip tuzu ve kırmızı pul biberi kontrol edilerek orta ateşte pişmeye bırakılır...
Afiyet bal şeker olsun :)
görüntü süper
YanıtlaSileminim tadı da öyledir
eline sağlık olsun
DENİZCİM ANNECİĞİNİDE SENİNDE ELLERİNİZE SAĞLIK KIYMALI EPEYDİR PİŞİRMEMİŞTİM İYİ FİKİR VERDİN CANIM ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR BENDE BU GÜN KURU BARBUNYA PİLAKİSİ YAPTIM YANINDADA PİLAV SALATA HARİKAYDI SEVVGİLER CANIM
YanıtlaSilBuralara daha kar yağmadı ama çokkk soğuk...Yemeğin görüntüsü içimi ısıttı nefisss olmuş ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSıcacıkkk sevgilerrr...
Ellerine saglik tatli kizim benim... Haklisin ben de gecen haftadan beri birsey yayinlamadim, inan hic icimden gelmiyor... Belki daha sonra bilemiyorum... Ama sizleri takipteyim.... Sevgilerimle, öpüyorum...
YanıtlaSilCanım Bıcırığım dumanı tüten barbun
YanıtlaSilyan harika görünüyor.Tabağı alıp kaçı
yorum öptüm.
HIIM KOKUSU TA BURALARA GELDİ CANIM ELLERİNİZE SAĞLIK ANNECİĞİNLE SENİN..
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE..
canım benim harika görünüyor ellerine sağlık o bembeyaz karlardan bizim buralarada gönderirmisin
YanıtlaSilgörüntüye bayıldım canım benim.harika olmuş.yanındada pilavla nasıl güzel olur.ellerine sağlık canım.öpüyorum.
YanıtlaSilGenelde zeytinyağlı biliriz,kıymalı hiç yemedim cnm,,eminim lezztlidir..Ellerine sağlık..sevgilerimle
YanıtlaSilmmm Denizim nasılda canım istedi.ellerine sağlık.
YanıtlaSiloooh enfes enfes! ellerine saglik gülüm :) afiyetler olsun..kocaman öpüyorum!
YanıtlaSilDenizim seni özlemişim o güzel yazılarını,yemeklerini...
YanıtlaSilbarbunyanın sıcak halini çok severim mutlaka yazdan koyarım buzluğa
anneciğin ve senin ellerine sağlık
öpüyorum seni
Eminim kar yagarken sicak sicak barbunya yemek cok guzel olsa gerk Denizcigim.
YanıtlaSilBarbunyaya bayılırım ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Tariflerinin hepsiçok güzel.
YanıtlaSilSevgiler....
Okurken bile içim ısındı deniz'im..
YanıtlaSilKaşık kaşık,sıcacık yemek vardı şimdi bu barbunyayı,ekmeğimide suyuna bandıra bandıra ohhh :)))
Anacığınında seninde ellerine sağlık.
Öpüyorum canııııııım
denizcim günaydın..dün dns ayarlarımı dğiştirince hava şartlarında bloğa giremedim..bu sabah ilkkez girmenin heyecanını ve sevincini yaşıyorum..sadece bende resim yükleyememe gibi bir sorun oluştu..sanırım bugün onunla uğraşıp bir an önce postumu yayınlamak istiyorum..barbunyan enfes olmuş..bende çok severim ve çok uzun zamandır yapmamıştım..iyiyki hatırlattın..sevgiler tatlım..
YanıtlaSilBarbunyayı hiç kıymalı pişirmeşiz biz ama merak ettim doğrusu:) Bir tabak uzatıver portakalım şekerlemem:)
YanıtlaSilEllerine sağlık:)
Harika görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilHarika bir tabak nasıl cenım çekti. en iyisi ben yemek yiyeyim şimdi çok acıktım:) Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilımmmm etli ya da zeytinyağlı nasıl olursa olsun barbunya ya bayılırım ellerine sağlık canım
YanıtlaSilDenizciğim,ne güzel yemek bu böyle..
YanıtlaSilTam benlik,tam da yağışlı bir havada ekmek banım yemelik :)
Ellerine sağlık tatlım..
Umarım yasak biran önce kalkar da bizler de eski günlerimize döneriz..
Kıymalı hiç denememiştim. Daha dondurucuda barbunyalarım var birde böyle yapayım. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilAnneciğininde seninde ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilgülbeşekerim nerelerdesin bakim sen.ablanı niye aramıyorsun bakim.
YanıtlaSiloff canım ellerine sağlık nefis gözüküyor acıktım gerçekten şimdi olsada yesem dedim bir an süperrr...
YanıtlaSilDenizcim
YanıtlaSilyolunuz açık olsun canım
babanında yeni işi hayırlı olsun bol bereketli kazançlar dilerim...
Kurabiyeler nefis ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
Hayırlı cumalar dilerim.....
neden suya ısladık barbunyaları acaba? ben ıslamadan ön haşlama yapıyorum sadece..sevgiler..
YanıtlaSil