9 Mart 2011 Çarşamba
Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması
Merhabalar:))
Nasılsınız dostlar?
Lapa lapa yağan kar eşliğinde sıcacık kuzinenin yanıbaşında yazıyorum sizlere:)
Biliyorum ki güzel yurdumuzun birçok yerinde de aynı şey söz konusu, ama eskilerin de dediği gibi, kar berekettir, rahmettir..
Bloglardaki kıpırdanmalar beni hayli sevindirdi doğrusu, yavaş yavaş hayat buluyoruz, dönüyoruz ne dersiniz?
Bende bu heyecana kapılıp biriktirdiğim onlarca tarifimi yavaş yavaş paylaşmaya başlıyorum sizlerle:)
Bugün yer elması var menüde, portakallı zeytinyağlı:)
Bu tarifi bir dostumdan öğrendim, ona artık dostum diyebilirim çünkü yediğimi, içtiğimi, içimde kalan herşeyi, gecemi,gündüzümü paylaşıyorum onunla uzakta olsak birbirimize gönüller bir :)
Link vermeyeceğim istemiyor çünkü:)
Ama iyiki var o:) Çok seviyorum ben onu :))
işte bu dostumdan öğrendiğim nefis bir tarifi paylaşıyorum sizlerle bugün:) Bana ithaf edilmiş bir tarif bu:))
Bakalım beğenilecek mi?
Malzemeler:
1,5 kg. Yer elması
1 soğan
1 havuç
1 portakal
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağı
Yapılışı:
Yer elmaları soyulup büyüklüğüne göre parçalara bölünür ve limonlu suda bekletilir..
Havuç soyulup yuvarlak yuvarlak doğranır ve zeytinyağında sotelenmeye başlanır.
İçerisine suyu süzülmüş yer elmaları eklenir sotelemeye devam edilir, soğanlar piyazlık doğranıp ilave edildikten sonra portakalın suyu sıkılıp üzerlerine gezdirilir, tuzu ve şekeri verilip pişmeye bırakılır..
20-25 dk. sonra ocaktan alınır, ılık veya soğuk servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun:)
Canim ellerine saglik çok leziz olmus hem saglikli hem lezzetli degilmi,öpüyorum denizcim.
YanıtlaSildostum dedin yüzümü güldürdün o dostuna da söylemiştim ben bu yer elmasıyla barışık değilim diye oda bu halini denememi önermişti tr ye gelince yer elması bulup deneyeceğim:)) ikinizinde eline sağlık canım..
YanıtlaSilsevgilerimle..
Ellerine sağlık ablacım. mevsiminde yenmesi süper:) Ah o lapa lapa karlarda olsam oralarda:)
YanıtlaSilDostun seni yer yer :) Canımın içi benim, umarım dün konuştuğumuz gibi şeyler gelmez hiç başımıza. hep dost kalırız inşallah.
YanıtlaSilNefis yapmışsın nefis,bana da bir tabak lütfen:)
Ellerine sağlık yavru kuşum:)
Nefis olmuş,ellerine sağlık.Sobanın başında karlı bir günün tadı da başka olur hani.Üstünde çaydanlık da varsa değme keyfine.
YanıtlaSilKİMMİŞ BU DOSTMERAK ETTİM BEN ŞİMDİ:(( ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM..
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE..
Türlü deneme çalışmalarına rağmen malesef çiğ halini sevebildim sadece:))
YanıtlaSilEllerine sağlık Denizcim
Afiyet şifa olsun
Sevgiler
Deniz'cim merhaba
YanıtlaSilKuzineli soba ile bizi özendirmeye devam ediyorsun ben de kıskanıp duruyorum. Yemeğin şekeri bana biraz fazla geldiyse de sen yaptığına göre mutlaka lezzetli olmuştur. Ellerine sağlık canım yavrum..
Ellerine sağlık Denizciğim..
YanıtlaSilTadını hiç bilmediğim bir lezzet yer elması bizim buralarda maalesef yok..Yemeğin çok güzel görünüyor canım..
Canım haftada bir kez mutlaka yapıyorum ama sevemedim sanki,yiyorum ama sadece faydaları olduğu için ama çocuklarada çaktırmıyorum onlar sevsinler diye :)))
YanıtlaSilHem nerdesin sen ?yoğunum filan yazmıştın söyle bakalım neler yapıyosun ?
Öpüyoruuuuuum.
Canım Bıcırığım ellerine sağlık enfes
YanıtlaSilgörünüyor.Bu arada yorumlarımda yokluğun çok belirgin:))Kocaman öpüyorum.
hayırlı akşamlar denizcim...
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis görünüyor yemeğin.izmirde çok soğuk burayada kar yağdı sulu sulu...özleyizcez bu günleri sıcaklar bastırınca...öptüm canım.sevgiler.
daha önce hiç yer elması yemedim
YanıtlaSiltadı nasıldır
hangi sebzeye benzer
mesela kerevizle kıyaslanabilri mi
canım ellerine sağlık farklı bir lezzet olmuş....
YanıtlaSilYer elması ban biraz toprak kokulu geliyor aslında am portakal bı-u kokuyu bastırmıştır sanki ellerine sağlık Denizcim evet blogları bir canlandıralım artık
YanıtlaSilCanım benim,
YanıtlaSilValla çok özledim böyle bloglarda gezmeyi senin sıcacık yazılarını okumayı:)
Hiç yemedim ben yer elması ya,ne ayıp değil mi?
Denemem şart!
Ellerine sağlıkkkkk
aaa ben merak ettim ama simdi bu gizemli dostu :)))
YanıtlaSilharikasin siz! :) muhabbetiniz dostlugunuz daim olsun InsAllah!
ellerine saglik cilek kokulum süper bir görüntü var karsimda!
afiyet sifalar olsun!
kocaman öpüyorum...
Biz bu kis kara doyduk türkiyeye yeni basladi kar keyfini cikar canim , sicacik kuzinenin yaninda olmayi cok isterdim
YanıtlaSiltam kis yemegi olmus beyleyici saglikli ellerine saglik bicirigim
gülbeşeker ellerine sağlık harika olmuş.
YanıtlaSilÖncelikle dostlugunuzun daim olmasini diliyorum tüm kalbimle canim benim... Sonra da yemegin icin afiyet, sifa olsun diyorum... Sevgilerimle,
YanıtlaSilEline sağlık canımcım şükür kavuşturana İnşallah bu saçma sorun bir an önce aşılır da tatlı günlerimize geri döneriz sevgiler...
YanıtlaSilDenizciğim bloglarda gerçekten kıpırdanmalar başladı haydi bakalım devamı gelsin. Yerelmasına bayılırım nefis olmuş görüntü süper ellerine sağlık canım. Sevgiler.
YanıtlaSilDENİZCİM BENDE AYARLARI DEĞİŞTİRDİM VE BLOĞUMA ÇOK ŞÜKÜR GİREBİLİYORUM..CANIM HARİKA GÖRÜNÜYOR..ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilbloglardaki kıpırdanmalar benide mutlu ediyor az kaldı eski canlılığına kavuşacak
YanıtlaSilyerelmasını hiç denemedim tam olarak tadını bilmediğimden
senin yaptığın nefis olmuş
ellerine sağlık Denizim
Ben de sevemedim pişmişini çiğ yemeyi daha çok seviyorum yerelmasını. Ama sen sevmiş, yapmış ve yemişsin, afiyet olsun tatlım.
YanıtlaSilDenizcim ellerine sağlık.
YanıtlaSilYerelmasını en çok çorba yaparak yiyen ve yedirenlerdenim:))
yemeğini yiyen olmuyor evde,sizin evde beğenilmesi ne güzel
sevgiler
Canım; ellerin dert görmesin, çok leziz görünüyor. Ben yer elmasını çok severim...Sevgilerrrrrr...
YanıtlaSildenizcim bende senede 2-3 sefer yapıyorum kerevizlede dene portakallı kerevizlide harika oluyor ben bolda limon sıkıp yemeye doyamıyorum ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilÇok severim. Tezgahlarda yerini aldı mı, bizim evimizden eksik olmaz:) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilYer elmasını çok merak eder oldum şu sıralar çok meşhur oldu yahuu. Ellerine emeğine sağlık canım...Kuzinenin başında benim içinde ısın, çok severim soba sıcağını...:-X
YanıtlaSilBenimde eskiden sıklıkla pişirmediğim lezzetlerdi şimdi nedense bayılıyorum kerevizde portakalla pişince çok hoş oluyor yer elmasıda ellerine sağlık denizcim sevgiler..
YanıtlaSilÇok severim biliyorsun:)Ellerine sağlık canım
YanıtlaSil