4 Nisan 2011 Pazartesi

Pancar Ezmesi, Keten Tohumlu Kıtırlar Eşliğinde

Merhabalar :)
Nasılsınız sevgili kardeşlerim, ablalarım, bana ulaşabilen tümm okuyucularımve tüm sevenlerim :)
Güpgüzell hemde çok güzel bir haftasonunun ardından sizlerle yeniden buluşmak çok güzel..
Bahar bereketiyle, yağmurlarla geldi, doğa canlandı, tezgahlarda kocaman kocaman kıpkırmızı çilekler çıktı ve çilekleri görmek beni heyecanlandırıyor :)
İçimdeki isteksizlik yavaş yavaş kalkıyor, yeni bişeyler yapma şevkim yeniden geliyor:) Ama bir yanım buruk.. Ahh diyorum Kastamonudaki bahçe çileklerim.. Aklım onlarda:( İnşallah gideriz en kısa zamanda hem memleket hasretimi giderir hem de bahara dair güzel anıları yaşarım, sizlerle paylaşırım..
Annemle lale ve sümbüllerimizi ektik bugün.. Yeni saksılar alıp, maydonoz, fesleğen, kekik, kişniş de ekeceğiz:) Bahçe hasretini pencere önü bostanları ile gidereceğiz ne yapalım...
Mutfakta da yeni birşeyşler yapma hareketliliğim başladı tabii bu olayda canım Çıtır Galeta'm ın da payı büyük :) Zira bugünkü tarifimiz ortak yapım.. Biz uzaklarda da olsak mesafeleri gönüllerde sıfıra indirmeyi başardık :) Bu yüzden bu tarifi ayrı ayrı haızrlayıp, birlikte yayınlamaya karar verdik :)
Fikir Çıtır Galetam'dan, uygulama her ikimizden efendim :)
İşte karşınızda; Pancar ezmesi ve yanında benden keten tohumlu kıtırlar :) Bu sabah bizim kahvaltımızı süsledi, sizin niye süslemesin?

PANCAR EZMESİ
Malzemeler:
2 adet kırmızı pancar
1 avuç dolusu kıyılmış maydonoz+2 dal dereotu
3 çorba kaşığı labne peyniri
1 çorba kaşığı mayonez
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Pancarlar bol suda haşlanıp kabukları soyulur rendelenerek, kıyılmış maydonozlar ve dereotları ile birlikte robottan geçirilir..
(ben çok suyunu çıkarmadım 1-2 tur döndürdüm kapadım)
Bir kasede labne peyniri, mayonez, kimyon, tuz ve limon suyu çırpılıp, pancar karışımı ilave edilerek malzemeler birbirine iyice harmanlanır, elde edilen ezme servis tabaklarına alınıp isteğe göre ekmeğe sürülerek veya dipsos gibi kıtırlar ile servis edilir..

KETEN TOHUMLU KITIRLAR:
Malzemeler:

2,5 su bardağı tam buğday unu
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı az yağlı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket hazır hamur mayası
3 çorba kaşığı öğütülmüş keten tohumu


Yapılışı:
Öncelikle un elenip tuz ile karıştırılır ve ortası havuz şeklinde açılarak sırasıyla; süt, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, instant maya ve keten tohumu eklenerek tahta kaşıkla 5-10 dakika karıştırılır...
Karıştırma işlemi bittikten sonra eller unlanıp hamur top haline getirilir ve hamur ısıya dayanıklı bir kabın veya tepsinin içine alınır, kalan bir tatlı kaşığı zeytinyağı hamurun etrafına sürülüp 65-75 derecelik fırında yarım saat mayalandırılır.
Yarım saatin sonunda hamur iki kat büyümüş olacak..
Hamur içinde bulunan havayı çıkarmak için hafifçe yoğrulur. 
hamur ikiye ayrılıp unlanmış tezgahta açılır ve 3x3 cm ebatlarında kesilir ve kesilen parçalar yağlı kağıt serili tepsiye dizilip önceden ısıtılmış 220 derece fırında 10-15 dakika altın sarısı renk alana kadar pişirilip ılınınca servis edilir..

Afiyet Bal Şeker Olsun :)

28 yorum:

  1. bak kızlarla bizde parmesanlı bisküvi üzerinde denemiştik.öyle fotosunuda çekcektim unuttum:) hihi:)

    ellerimize sağlık kuşumm:)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık cnm çok hoş olmus..

    YanıtlaSil
  3. Deniz'im, nefis olmuşlar. Ellerine sağlık. İkinizin de tarifi süper. Not ediyorum, en kısa sürede yapacağım. Sevgiler kucak dolusu.

    YanıtlaSil
  4. çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  5. Canımcım ellerine sağlık ben de pancarı çok kullanıyorum bu yakınlarda çok lezzetli oluyor sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Cok guzel gozukuyor. Pancari cok severim ve boyle degisik alternatiflerine bayiliyorum. Ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  7. Deniz'cim tarif çok değişik olmuş, sen emek verip yaptığına göre mutlaka çok lezizdir. Ellerine sağlık iyi haftalar canım kızım..

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar keyifle anlatmışsın. Bahar büyük şehirlede böyle coşkuyla gelmiyor ne yazık ki...

    Tarifler müthiş
    Ellerine sağlık sevgili Deniz
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. çk güzel olmuşDenizcim ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  10. Vaaaavvv, hem lezzetli, hem de saglikli.. Ellerine saglik güzel kizim benim... Öpüyorum yanaklarindan...

    YanıtlaSil
  11. Papatyacımla kavilleşmişsiniz anlaşıldı :)) Aynı salata, sunum farklı ama.. Ellerine sağlık canım Deniz'cim..

    YanıtlaSil
  12. bu nasıl güzel bir görüntü canım öyle pembe pembe.ellerine sağlık.uçağımızın resmini çektiğine sevindim canım.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  13. Şimdi Papatya hanıma yorum yazdım hemen sana geldim...Siz süpersiniz ama:)) harika bir lezzet buuuu...Tek kelime ile bayıldım..Yanındaki çıtırlarda çok ama çokk yakışmış...Ellerine sağlık kardeşim....

    Sıcacıkkk sevgilerrr...

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Tarifkolik/Öznur4 Nisan 2011 12:24

    Şahane olmuş Denizcim ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. renk süper,görüntüde öyle
    eminim tadıda öyledir

    eline sağlık olsun

    YanıtlaSil
  17. Ben ektim kişnişlerimi, fesleğenlerimi, nanelerimi. Yol gözlüyoruz:)

    YanıtlaSil
  18. Deniz'immm pancarı çok seviyorum.
    Ahh birde evdekilere sevdirebilsem.
    Kıtırlarda tam benlik..
    Sürekli birşeyler atıştırmayı çok seviyorum hele ki böyle kıtır kıtırsa bayılıyorum.

    Ellerine sağlık canımcım
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  19. Denizcim gerçekten çok değişik olmuş ellerine sağlık canım.Bizim evde yapsam tek bana kalır yine ama olsun kalsın napalım:=)

    YanıtlaSil
  20. Ellerine sağlık denizcim.Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  21. Pancar salatasının tarifine bayıldımmm,ellerinize sağlık.Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  22. Şu rengin güzelliğine bakarmısınız ya
    Bıcırığım ellerine sağlık enfesler. Papatyamdada pancar var süpersiniz öpüyorum.

    YanıtlaSil
  23. Denizim seni burda görmek,yazını okumak iyi olmama yetiyor:))
    pancarı çok severim buna benzer bi tarifim var ama bu biraz daha farklı özellikle keten tohumlu galetaya bayıldım mutlaka deneyeceğim
    ellerine sağlık pamuğum

    YanıtlaSil
  24. Günaydın canım,ellerine sağlık,kırmızı kırmızı nefis bir görüntü,eminim tadı da öyledir,ellerine sağlık,afiyet bal şeker olsun,sevgiler
    http://cafemis.com

    YanıtlaSil
  25. Denizim harika bir lezzet yakalamışsın yine,ellerine sağlık canım benim...sevgiler...

    YanıtlaSil
  26. cok güzel bir sunum yapmissiniz ellerinize saglik:)

    YanıtlaSil
  27. renk tonlamasına bayıldım.Doga mucizelerle dolu degil mi?pancarı oldum olası çok sevmişimdir zaten bu tarifi denemek isterim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  28. Sanırım bu haftasonu birçok evde pancar olayı vardı:) Kıtırlara da pancar ezmesine de bayıldım canım ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil