Merhabalar:))
Hayırlı ve bereketli cumalar sevgili dostlar..
Bu güzel kutlu ve mübarek günümüzün bereketi gönüllerimize, sofralarımıza,evlerimize dolsun dilerim ki..
Haftaya tatlı bir kapanış yakışsın dedim kendi kendime bir nevii de arşiv temizliği olsun:) Gerçi benim arşivim temizle temizle bitmeyecek:)" Taaaaaaaaaa" başlıklı tarifler pek çok:) ve bugün yine taaaaaaaaaaa Ramazan ayından kalma bir tarifim var sizlere..
Necla Ablamdan öğrendiğim klasik revani tarifimin içine biraz renk kattım bilakis evvelden deneyenler olmuştur ama benim ilk denemem oldu:) Çok da beğendim hatta bugün aklıma çileklisini de yapayım diye geldi ama bugün başka birşeye odaklandım:) Mutfak arzularımın tavan yaptığı günlerdeyim aslında denemek, pişirmek, meydana getirmek istiyorum tarifleri:) Özenle biriktiriyorum..
Neyse bugün revanimizden bahsedelim, diğerlerine elbet bir gün sıra gelecektir:) İçine renk katılmış süslemesine genç bir kızın yani görümcem İpeğin eli değmiş revanimizi dilerim sizler de beğenirsiniz..
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı Sinangil Un
1 paket kabartma tozu
1 paket gourmet vanilin
1 paket muzlu puding
Şerbeti İçin:
5,5 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 dilim limon
Yapılışı:
Şerbet için şeker ve su bir tencerede kaynatılır, kaynadıktan sonra limonu eklenip kısık ateşte 15 dakika daha pişirilir.
Revani için; öncelikle yumurtalar ve şeker çırpılır, sonra yoğurt ve sıvıyağ eklenip çırpmaya devam edilir, en son irmik, kabartma tozu, vanilin,toz puding ve un eklenip tahta kaşıkla bir güzel harmanlanır, elde edilen karışım yağlanmış unlanmış orta boy bir tepsiye dökülüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz ılık şerbet ile buluşturulup üzerine bir tepsi örtülerek şerbetini çekene kadar bekletilir. Dilimlenerek servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun :)
Canım Bıcırığım hayırlı ve bereket
YanıtlaSilli cumalar dilerim.Tatlın enfes el
lerine sağlık öpüyorum kocaman.
ellerine sağlık benim renkli mucit arkadaşım. yine bir harikalık yapmışsın. afiyet olsun.
YanıtlaSilhayırlı cumalar.
canım elllerine sağlık afiyetler olsun hayırlı cumalar.
YanıtlaSilcanım benim, şuan da ondan yemek istiyorum, nefis görünüyor nefis.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Yakında pudingli et sote yaparsan hiç ama hiç şaşırmıycammm:)
YanıtlaSilBenim fırındada pudingli booooool çikolatalı vişneli kek pişiyor. üzerine de glazür dökeceğim ki yeme de yanında yat:P
Ne diyoduk efenim, ellerine sağlık:)
Canım muz aroması revaniye farklı bir lezzet katmıştır,güzel fikir,ellerine sağlık,iyi haftasonları:)
YanıtlaSilCanım çok severım bayılırım hatta ellerıne sağlık opuyrum,
YanıtlaSilpudingli denemek güzel fikir olmuş canım.nasılda güzel kabarmış.ellerine sağlık canım benim.öpüyorum çok.
YanıtlaSileline sağlık tatlım,eminim çok güzel olmuştur:)
YanıtlaSilCanımmm muz kokusu buralara kadar geldi sanki:). Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler, öpücükler:)).
aslı
Denizcim senin şu tatlı tariflerinin hepsi birbirinden güzel görünüyor. Bu revani de öyle. Muz aroması çok yakışmış olmalı. Ellerin dert görmesin canım. Hayırlı cumalar sana da.
YanıtlaSilÇok güzel kabarmış, çok da güzel görünüyor, ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilçok degişik olmuş.muz aroması.denemek lazım.ellerine saglık.
YanıtlaSilen sevdiğim tatlılardan biri çok güzel görünüyor olsa da yesem şimdi ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilDeniz ya bu yapılır mı bana nasıl güzel görünüyor tatlı
YanıtlaSilellerine sağlık
muz içinde mis gibi kokuyordur eminim.ellerine sağlık.denizcim...
YanıtlaSilBurnuma muz koktu sanki:) ellerine sağlık canım Denizim. Kocaman ve lezzetli bir dilim yenmek için bekliyor ama sanırım sen bu yayını yaptığında bu dilim zaten çoook uzaklarda olacak:)
YanıtlaSilHarika görünüyor tatlım. Elceğizlerine sağlık. Şifa olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilNe güzel kabarmış tatlım bu revani.. Pudingli revani iyi fikirmiş denemeli.. Sevgiler, öpücükler kurabiyem..
YanıtlaSilÇok şık olmuş, eminim tadı da öyledir. Muzlu nasıl oluyor merak ettim doğrusu :) Ellerine sağlık
YanıtlaSilDenizim ellerine sağlık,harika görünüyor,maşallah nasıl da kabarmış,
YanıtlaSilgüzel bir hafta sonu diliyorum.
sevgilerimle...
canımm bu nasıl bir güzelliktir bööylee:)
YanıtlaSilellerine sağlık gülüm...
bu tatlı tadında güzel bir hafta sonu dilerim canım...
sevgilerimle...:))
öpüyorum...
canım ellerine sağlık enfes görünüyor :)
YanıtlaSiltebrik ettim cekirge, guzel fikri olmus. ellerine saglik taze gelin.
YanıtlaSilBloglarda sürekli revani görür oldum..
YanıtlaSilNasıl canım çekiyor,en iyi yarın akşama yapmak..
Ellerine sağlık bebeğimmmm..
Öpüyorum.
Ellerine sağlık canım benim.. Sen yaparsında güzel olmaz mı hiç.. Öpüyorum kocaman..
YanıtlaSilhımm muz aromalı acep nasıl bir lezzet olmuştur bu revani:) damakta patlamıştır artık:) eline sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilYe beni diyor ellerine sağlık,sunumda çok şık olmuş,sevgiler
YanıtlaSilne güzel kabarmış maşallah, denizcim ümit kilo aldı mı merak ediyorum:))şifa olsun inşallah
YanıtlaSilYENİ BULUŞLAR YAPMAYA BAYILIRIM :)EMİNİM ÇOK GÜZEL OLMUŞTUR..ELLERİNE SAĞLIK CANIM RESİMDE SÜPER
YanıtlaSilSEVGİLER:))
Ellerine emeklerine saglik canim afiyetler olsun.
YanıtlaSilMmmm muz kokulu revani, dokusu da pek güzel, ellerine sağlık canımcıımm.
YanıtlaSilmis gibi olmuş
YanıtlaSilafiyetlerde olmuştur şimdi ballı ballı :))
çok sevgiler kurabiyem..
deniz hanımcıgım ellerinize sağlık serbetli tatlılar arasında severek yaptığım bi tarif bende pudingli denememiştim sevgiler
YanıtlaSilBir Deniz klasiği :)) muhteşem bir görüntü ellerine sağlık güzelcim nefisssss görünüyor sanki elimi uzatsam alacakmışım gibi..
YanıtlaSilİyi tatiller dilerim.........
Denizcim hem değişik hem de nefis olmuş üzerinin süslemesine de bayıldım ellerine fikrine sağlık canım. Sevgilerimle.
YanıtlaSilcanım çok guzel gorunuyor kızımlabırlııkte yorum bırakmaya çalışıyprum gorsen halımızı:)
YanıtlaSilEllerine saglik canim ;)
YanıtlaSilkaç cm kalıpta pişmeli?
YanıtlaSilben 26 cm. lık kalıpta pişirmiştim.
YanıtlaSil