Günaydın sevgili dostlar:)
Bir kaç zamandır o yemek, şu memleketin, bu tatlı bu memleketin diye tartışmalar yaşanırken, biz Türk milleti kendimizden ödün vermiyor, mutfağımızı hakkıyla savunuyoruz:)
Değme güzel ülkelere gitsekde bulamayacağımız bir çok lezzet, tarihi doku, mimari ve halk ülkemizde mevcut:) Medeniyetler beşiği ülkemizin en önemli unsurlarından birisi de mutfağımız hiç kuşkusuz:)
Bazılarımız "ıyy kokuyor" falan deseler de güzel mutfağımızın baştaclarından pastırma, gerek pidede, gerek kahvaltıda iki yumurta eşliğinde ama bence en güzeli de kuru fasülyede olan nefis lezzeti ile şimdi kalpkurabiye de :) Bu nefis lezzetin yanına, soğan piyazı ve turşu eklemeyi de unutmayın aman ha :)
Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasülye
1 lt.su (haşlamak için)
2 adet kuru soğan
100 gr. pastırma
2 çorba kaşığı salça
Aldığınca sıcak su
Tuz, Kırmızı pul biber
Yapılışı:
Fasulyeler geceden ılık tuzlu suda ıslatılır.
Ertesi sabah 1 lt kadar suda tuz ilavesi ile haşlanır.
Soğanlar yemeklik doğranıp tencerede az sıvıyağda pembeleştirilir, üzerine minik parçalara ayrılmış pastırma eklenip bir iki çevirdikten sonra salçası eklenip, yaklaşık 1 lt. kadar sıcak suyu verilir, malzemelr ile kaynayan sıcak suya haşlanıp süzülmüş kuru fasülyeler eklenir, kısık ateşte 20 dk. pişirilip sıcak sıcak servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun:)
Canım Bıcırığım günaydın bencede pastırma harika bir lezzet.Ellerine
YanıtlaSilsağlık enfes gözüküyor hele güveçte
olsa dahada enfes olur:)öpüyorum kocaman.
ohhh misss gibi kuru fasulye yanında da turşu,daha ne olsun...ellerine sağlık ,kuru fasulyen harika görünüyor,sanırım şeker fasulye yani cinsi...çok severim çok lezzetli olur ...ama şunuda söylemeliyim her kadın güzel fasulye pişiremez...sen tam puan aldın Denizim harikasın....sevgiler...
YanıtlaSilah çok severim yanıan turşu,annemin yoğurdu üfff:-)
YanıtlaSilellerine sağlık sabah sabah:-)
söylediklerine bende katılıyorum denizcim:)
YanıtlaSilfasuyen harika görünüyor ellerine emeklerine sağlık...
Ohhh... valla nefis. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBende bu akşam kuru fasülye yapacaktım, pastırmalı mı yapsam acaba. Ellerine sağlık canım, sevgiler...
YanıtlaSilEvet cınım kokyor ve tadını da sevmiyorum.Benim ki normal fasulye olsun yanına pilav ve yoğurt olsun.
YanıtlaSilBiz sosyetik miyiz ki yemeklerimize kültürümüze sahip çıkmayalım;)
Ellerine sağlık yavu ceylan..
Denizcim, ellerine sağlık.
YanıtlaSilMuhteşem görünüyor.
Çok severim ve de dediğin hallerini koku falan bir tarafa yaparım.
Sana bir önerim ,seveceğinize inandığım pastırmalı pilav var TuzEkmek'te.
Sevgiler, canım.
ellerine sağlık canım turşu ile ne güzel gider
YanıtlaSil:)))))))
Denizim önce eşinin çok şanslı olduğunu söyliyeyim.Böyle marifetli bir hanımı olduğu için:)
YanıtlaSilYemeğine gelince nefis nefiss,ellerine sağlık:)
Çok haklısın canım,bizim mutfağımızla,tarihi ve kültürel mimarimizla yeri doldurmaz bir ülkede yaşadığımız için çok şanslıyız.
Sevgiler...
canım haklısın milli yemeklerimiz arasındadır kuru fasulye:)
YanıtlaSilellerine sağlık hele pastırmalı olunca ikikere milli:))
süper çok güzel görünüyor
öptüm canım sevgiler:))
en sevdiğim yemek.ellerine sağlık...
YanıtlaSilcanım harıka olmus suyuna ekmegını bandıra bandıra yıyeceksın ellerın dert gormesın
YanıtlaSilKokar falan ama lezzetine diyecek yoktur,fasulyeyle de güzel ikili olur canım.
YanıtlaSilSevgilerimle:)
bence buda yunan yemeyidir. Bak dediydi dersin :)) Ellerine sağlık canım bende bugün yapmayı pilanlıyorum
YanıtlaSilSen şimdi bunun yanına pilav da yapmışsındır..
YanıtlaSilYeme de yanında yat misali..
Ellerıne sağlık bereketı bol olsun.
Ayyy koku felan fark etmez her türlü ayıla bayıla yerim:))...Ellerine sağlık canımmm...
YanıtlaSilSevgiler...
Tamam pastırma kokabilir ama kuru fasülyeyle olunca varsın koksun:)))))) ellerine sağlık Denizcim, sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık Denizcim bak kokusu izmire kadar geldi.... İnsan nasıl sevmez pastırmayı:))
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bence de yemeklerin en güzellerindendir kuru fasulye. Missler gibi.
Sevgiyle kal.
bayılırım ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilYeme yanında yat derler, Deniz'cim.Ben kurufasulyeyi zaten sırf pastırmayla yaparım, başka birşey yanına yakıştıramam.Hatta ben güveçte yaparım, ekmeği ban ban ye diyeceğim de, halen diyetteyim, maalesef.
YanıtlaSilyanına beyaz bir pilavla enfeees canım ellerine sağlık :)
YanıtlaSilbakma sen avrupaya hayranlığa öyle meraklı arkadaşlarımdan biri geçen ay 5 ülke gezdi geldiğinde görmen lazımdı:)toprakları öpecekti açlıktan pislikten öldük diye:))
YanıtlaSilpastırma yenmez mi yahu ben bayılırım şu kurufasulyede çok güzel görünüyor.
tam kış yemeği bende de nohut var akşama:)
ellerine sağlık.
pastırmalıda çok severim cnaım.yanındadas pilav harika olur.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilellerine saglik canim
YanıtlaSilcok nefis olmus.....
afiyet olsun...
Deniz cim harika gorunuyor, ne cok severim bir bilsen. Benyanina sade pilav ve acibiber tursusu tercih ediyorum
YanıtlaSilÇok severim çok.Ellerine sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilAfiyet olsun canim
YanıtlaSilKurufasulye en guzel pastirmali olur
Harika gorunuyor
Sevgiler
Aman da aman, ne güzel kokmuştur bütün ev. Vallahi ben seviyorum pastırma kokusunu. Ellerine sağlık canım. Şifa olsun.
YanıtlaSilellerinize saglık süper gözüküyor..
YanıtlaSilYanında pilav ve cacıkla bayılırım çok severim. Nefis olmuş Denizcim ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
YanıtlaSilharika olmus :)
YanıtlaSil