1 Şubat 2012 Çarşamba

Pastırmalı Kuru Fasülye-Türk olmanın en güzel yanı :)

Günaydın sevgili dostlar:)
Bir kaç zamandır o yemek, şu memleketin, bu tatlı bu memleketin diye tartışmalar yaşanırken, biz Türk milleti kendimizden ödün vermiyor, mutfağımızı hakkıyla savunuyoruz:)
Değme güzel ülkelere gitsekde bulamayacağımız bir çok lezzet, tarihi doku, mimari ve halk ülkemizde mevcut:) Medeniyetler beşiği ülkemizin en önemli unsurlarından birisi de mutfağımız hiç kuşkusuz:)
Bazılarımız "ıyy kokuyor" falan deseler de güzel mutfağımızın baştaclarından pastırma, gerek pidede, gerek kahvaltıda iki yumurta eşliğinde ama bence en güzeli de kuru fasülyede olan nefis lezzeti ile şimdi kalpkurabiye de :) Bu nefis lezzetin yanına, soğan piyazı ve turşu eklemeyi de unutmayın aman ha :)

Malzemeler:
2 su bardağı  kuru fasülye
1 lt.su (haşlamak için)
2 adet kuru soğan
100 gr. pastırma
2 çorba kaşığı salça
Aldığınca sıcak su
Tuz, Kırmızı pul biber

Yapılışı:
Fasulyeler geceden ılık tuzlu suda ıslatılır.
Ertesi sabah 1 lt kadar suda tuz ilavesi ile haşlanır.
Soğanlar yemeklik doğranıp tencerede az sıvıyağda pembeleştirilir, üzerine minik parçalara ayrılmış pastırma eklenip bir iki çevirdikten sonra salçası eklenip, yaklaşık 1 lt. kadar sıcak suyu verilir, malzemelr ile kaynayan sıcak suya haşlanıp süzülmüş kuru fasülyeler eklenir, kısık ateşte 20 dk. pişirilip sıcak sıcak servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun:)

33 yorum:

  1. Canım Bıcırığım günaydın bencede pastırma harika bir lezzet.Ellerine
    sağlık enfes gözüküyor hele güveçte
    olsa dahada enfes olur:)öpüyorum kocaman.

    YanıtlaSil
  2. ohhh misss gibi kuru fasulye yanında da turşu,daha ne olsun...ellerine sağlık ,kuru fasulyen harika görünüyor,sanırım şeker fasulye yani cinsi...çok severim çok lezzetli olur ...ama şunuda söylemeliyim her kadın güzel fasulye pişiremez...sen tam puan aldın Denizim harikasın....sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ah çok severim yanıan turşu,annemin yoğurdu üfff:-)
    ellerine sağlık sabah sabah:-)

    YanıtlaSil
  4. söylediklerine bende katılıyorum denizcim:)

    fasuyen harika görünüyor ellerine emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Ohhh... valla nefis. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  6. Bende bu akşam kuru fasülye yapacaktım, pastırmalı mı yapsam acaba. Ellerine sağlık canım, sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Evet cınım kokyor ve tadını da sevmiyorum.Benim ki normal fasulye olsun yanına pilav ve yoğurt olsun.

    Biz sosyetik miyiz ki yemeklerimize kültürümüze sahip çıkmayalım;)

    Ellerine sağlık yavu ceylan..

    YanıtlaSil
  8. Denizcim, ellerine sağlık.
    Muhteşem görünüyor.
    Çok severim ve de dediğin hallerini koku falan bir tarafa yaparım.
    Sana bir önerim ,seveceğinize inandığım pastırmalı pilav var TuzEkmek'te.
    Sevgiler, canım.

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım turşu ile ne güzel gider
    :)))))))

    YanıtlaSil
  10. Denizim önce eşinin çok şanslı olduğunu söyliyeyim.Böyle marifetli bir hanımı olduğu için:)
    Yemeğine gelince nefis nefiss,ellerine sağlık:)
    Çok haklısın canım,bizim mutfağımızla,tarihi ve kültürel mimarimizla yeri doldurmaz bir ülkede yaşadığımız için çok şanslıyız.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. canım haklısın milli yemeklerimiz arasındadır kuru fasulye:)
    ellerine sağlık hele pastırmalı olunca ikikere milli:))
    süper çok güzel görünüyor
    öptüm canım sevgiler:))

    YanıtlaSil
  12. en sevdiğim yemek.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  13. canım harıka olmus suyuna ekmegını bandıra bandıra yıyeceksın ellerın dert gormesın

    YanıtlaSil
  14. Kokar falan ama lezzetine diyecek yoktur,fasulyeyle de güzel ikili olur canım.
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  15. bence buda yunan yemeyidir. Bak dediydi dersin :)) Ellerine sağlık canım bende bugün yapmayı pilanlıyorum

    YanıtlaSil
  16. Sen şimdi bunun yanına pilav da yapmışsındır..
    Yeme de yanında yat misali..
    Ellerıne sağlık bereketı bol olsun.

    YanıtlaSil
  17. Ayyy koku felan fark etmez her türlü ayıla bayıla yerim:))...Ellerine sağlık canımmm...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Tamam pastırma kokabilir ama kuru fasülyeyle olunca varsın koksun:)))))) ellerine sağlık Denizcim, sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Ellerine sağlık Denizcim bak kokusu izmire kadar geldi.... İnsan nasıl sevmez pastırmayı:))

    YanıtlaSil
  20. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bence de yemeklerin en güzellerindendir kuru fasulye. Missler gibi.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  21. bayılırım ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  22. Yeme yanında yat derler, Deniz'cim.Ben kurufasulyeyi zaten sırf pastırmayla yaparım, başka birşey yanına yakıştıramam.Hatta ben güveçte yaparım, ekmeği ban ban ye diyeceğim de, halen diyetteyim, maalesef.

    YanıtlaSil
  23. yanına beyaz bir pilavla enfeees canım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  24. bakma sen avrupaya hayranlığa öyle meraklı arkadaşlarımdan biri geçen ay 5 ülke gezdi geldiğinde görmen lazımdı:)toprakları öpecekti açlıktan pislikten öldük diye:))
    pastırma yenmez mi yahu ben bayılırım şu kurufasulyede çok güzel görünüyor.
    tam kış yemeği bende de nohut var akşama:)
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  25. pastırmalıda çok severim cnaım.yanındadas pilav harika olur.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  26. ellerine saglik canim
    cok nefis olmus.....

    afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  27. Deniz cim harika gorunuyor, ne cok severim bir bilsen. Benyanina sade pilav ve acibiber tursusu tercih ediyorum

    YanıtlaSil
  28. Çok severim çok.Ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  29. Afiyet olsun canim
    Kurufasulye en guzel pastirmali olur
    Harika gorunuyor
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  30. Aman da aman, ne güzel kokmuştur bütün ev. Vallahi ben seviyorum pastırma kokusunu. Ellerine sağlık canım. Şifa olsun.

    YanıtlaSil
  31. ellerinize saglık süper gözüküyor..

    YanıtlaSil
  32. Yanında pilav ve cacıkla bayılırım çok severim. Nefis olmuş Denizcim ellerine sağlık canım afiyetler olsun.

    YanıtlaSil