31 Ocak 2012 Salı

Profiterol, Kalpkurabiye Yaptı Papatya Prenses Baktı :)

Günaydın sevgili dostlar:)
Pırıl pırıl bir sabaha ulaştık, dün de öyleydi aslında ama saat 11 civarında kar başladı, ihtimaldir ki bugün de aynısı olur:) Soğuk günlerde dostumuz çikolata :) Aslında bu çikolata için bir bahane:) Dün msn de sohbet edeken Papatyam ile canım profiterol istiyo benim dedim, "benimde" dedi:) Kalkayım yapayım bari hem fotoğrafını da güncellerim dedim, ama nasıl yorgunum öyle böyle değil:) Hadi kalk kalk dedi, kalktım hamurunu yaptım fırına verdim, kremasını da yaptım soğuturken görüntülü konuşmaya başladık:) O beni izledi ben de onu :) yaptığı nefis kurabiyeleri tatmak istedim doğrusu, eminim ki o da benim profiterollerimi tatmak istedi:) Bir de mantar sote yaptım ohh miss:))
Kısacası kış günlerinde çikolata yiyiniz ama abartmayınız emi:))
Bu tarifimde böylelikle cici bir fotoğrafa kavuştu:))

Malzemeler:
Hamur için:

1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
100 gr. margarin
1 fiske tuz
1.5 su bardağı un
3 veya 4 adet yumurta
Krema İçin:
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 çorba mısır nişastası
1 çorba kaşığı un
1 pk. vanilya
1 çorba kaşığı tereyağ
Üzeri İçin:
1 pk. çikolata sos
500 ml. süt

Yapılışı:
Hamur için; margarin, şeker, su ve tuz kaynatılır. Üzerine un konup tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırılır. 2-3 dakika pişirdikten sonra soğuması için kenara alınır.
Bu esnada krema için; süt, şeker, un ve nişasta karıştırılıp pişirilir kaynamaya başlayınca vanilya ve margarin eklenip bir taşım daha kaynatılır. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Soğuyan hamurun içerisine yumurtalar birer birer kırılır karıştırılır hamurun kıvamına göre 4. yumurtada eklenip iyice yoğrulur. Yağlanmış fırın tepsisine krema torbasıyla top top şekiller verilir.
170 derecede pişirilir.
Hamurlar fırında pişerken çikolata sos tarifine göre pişirilir. Karıştırarak soğutulur.
Pişip de fırından çıkan hamurlar ılınınca yan taraflarından biber çizer gibi kesilir arasına pişirilen kremadan konur tüm hamurlara aynı işlem yapıldıktan sonra üzerlerine soğuyan çikolata sos gezdirilir. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.

Afiyet Bal Şeker Olsun:)

31 yorum:

  1. Bıcırığım sabah sabah bu bana yapılırmı:)))Nasılda severim yapması
    zahmetli yemesi lappp lappp 5 dakika:)Ellerine sağlık öpüyorum koca
    man kocaman...

    YanıtlaSil
  2. Tövbe edeceğim bunu yapmaya sonunda!kaçtır yapıyorum sönüyor habire inan var birşey ama anlayamadım.Fırının kapağını açmıyorum hamurun yumurtası iyi nerede sorun çözemedim.Seninkiler maşallah çok güzel olmuş ztai dün baya koyu imiş muhabbet bugün göreceğiz papatya hanımınkileri bakalım:-)ellerine sağlık olsun.

    YanıtlaSil
  3. Ahhh ahhh ben dün akşam yapamadım çünkü :) nişan yıldönümümüz müş :) ( Ben yine unutmuşum :( ) yaptırtmadı eşim :)


    neyse bu akşam yapıcam bebeğim.Ellerine kollarına sağlık.

    YanıtlaSil
  4. denizcim ellerine sağlık
    çooook severim
    :)))))))))

    YanıtlaSil
  5. bayadır yapmıyorum bende görünce canım çekti çok severim çünkü ellerine sağlık canım şahane görünüyorlar....

    YanıtlaSil
  6. Mmmmm, harika görünüyor. Bayılırım profiterole. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Yapmaya üşeniyorum ama yemesi 2 dk.
    Ellerine sağlık Denizcim. Harika görünüyor...

    YanıtlaSil
  8. Kalpkurabiye yapmış, Papatya Prenses de bakmış, eeee ben de yiyim bari :) canım çok çekti, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. ohhh ne güzel valla benimde canım istedi kalkıp yapsammı acaba.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Deniz, profitrole hiç dayanamam o yüzden misafir harici çok yapmak istemiyorum.Olunca dalıyorum ve sınır koyamıyorum.
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. ben Kübra Nur :) dün eşimle profiterol hakkında konuştuk bugün sizin sayfada gördüm çok yakında yapmak gerek sanırım :) Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. Canım Kurabiyem artık tarifler online yapılıyor demek ki :) Kız biri baksa ben yaparken elim ayağıma dolaşır, bildiğimi unuturum :)) Şu profiterolü de ne severim, ama fırının harika pişirmiş markası modeli ne ki? Ellerine sağlık çikolata soslu kurabiyem..

    YanıtlaSil
  13. Denizcim ellerine sağlık süper olmuş...

    YanıtlaSil
  14. Offf benim de canım istedi şimdi,oldu mu yani:=))

    YanıtlaSil
  15. harika görünüyor,ellerinize sağlık :) bende beklerim http://sihirliparmaklarr.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  16. Offff canım ne yaptın böyle ama..:)))
    Benim hiç kalkıp yapasım yok ama inanılmaz canım çekti..
    Bu ansıl güzel bir görüntüdür böyle..
    Ellerine sağlık bebeğim..:))

    YanıtlaSil
  17. canım Hülya ablam teşekkür ederimm:) fırınım arçelik marka:)

    YanıtlaSil
  18. Çok severim.Nefis görünüyor.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  19. harika olmuş canım.papatyayla karşılıklı yapmakta başak bir zevkli olmuştur.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  20. Ellerine sağlık sevmeyen varmıdırki acaba nefis görünüyor canım benim

    YanıtlaSil
  21. Şu profiterolü yapmak bana çok zor geliyor. Çok da seviyorum profiterolü ama tembellik işte. Görünce olsa da yesem dedim. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  22. Deniz cim ellerine saglik canim harika gorunuyor afiyet seker olsun

    YanıtlaSil
  23. Ben hepsinden tatmak istiyorum seninkilerdende papatyamınkilerdende:))...Profiterolun misler gibi olmuş ellerine sağlık kardeşim...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. Uzun zamandır yapmamıştım. Eline sağlık. Biz de Seyristanbul.com bloğumuzda Twittera üye olmak isteyenler için faydalı bilgiler sunduk.

    YanıtlaSil
  25. ben bunu çoook severim ama bu bana yapılmazki:)
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  26. ELLERİNE SAĞLIK PROFİTEROLÜ KİİM SEVMEZ Kİ HARİKA GÖRÜNÜYOR :))))

    YanıtlaSil
  27. çok severim nasıl güzel görünüyor:) insanın canı istemezmi hiç:)

    ellerine emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
  28. ellerine sağlık Denizim
    çok severim bu tatlıyı tam çikolata zamanı bu soğuklarda nefis

    YanıtlaSil
  29. Oy oy oy..Ben bunları yerim yaa!

    YanıtlaSil
  30. cok guzel olmus ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  31. Profiterolü çok severim.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil