19 Temmuz 2013 Cuma

Adıyaman Patlıcan Kebabı


Günaydınn!
Ramazan Ayının 11. gününde nihayet o beklenen yağmur geldi, bir serinlik, bir ferahlık hamd ettik Rabbimize..
Hayırlı ve bereketli cumalar dilerimm...
Sofralarımız bereketle dolup taşmaya devam ediyor çok şükür, dün akşam annemdeydik harika bir masadaydık ama o başka güne..
Bugün başka birşey var, ne ola ki ?
Ne afilli bir yemek ama !
Anadolu' nun o koskocaman bağrında bu nefis lezzet alıp götürüveriyor insanı.. Enfes bir deneyim :)
Misafirlerinize, sofralarınıza, damaklarınıza harika anlar yaşatacak bu pratik bir o kadar da nefis kebab bugün sizlerle burada ...
Ben tarifimi 4 kişilik olarak veriyorum çoğaltması sizden...

Malzemeler:
4 adet patlıcan
Kıymalı Mantosu için:
500 gr. kıyma
1 adet soğan
Tuz ve karabiber
Üzeri için:
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 adet domates
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Kıymalı manto için; kıyma, soğan, tuz ve karabiber ile karıştırılıp yoğrulur, bir kenarda bekletilir.
Patlıcanlar közlenip kabukları soyulur.
Her patlıcan dikkatlice köfte ile kaplanıp fırın tepsisine sıralanır. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıkarmadan 5 dk. evvel üzerileri kaşar peyniri rendesi serpilip kaşar peynirler eriyene kadar fırınlanır.
Domatesler minik minik doğranıp, tereyağında sarmısak ile birlikte pişirilir, patlıcan kebablar servis tabağına alındıktan sonra üzerlerine birer kaşık pay edilir.

Afiyet olsun :)



10 yorum:

  1. Denizciğim çok güzel bir yemek bu. Tarifini aldım bile ,
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. nefis bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Nefisssssss
    Adıyaman lılar lezzetten anlıyorlar
    nefis bir lezzet
    ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  4. Denizcim harika bir yemek bayıldım,afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  5. Tabak tam benlik:))Ellerine sağlık canım..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Ramazan rahmetiyle bereketiyle geldi:)geçiyor bile ne kaldıki şurda
    Denizcim elllerine sağlık nefis görünüyor
    Hayırlı Ramazanalr
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  7. eline sağlık içi ayrı dışı ayrı lezzet mübarek :) ben kaşar koymamıştım böyle daha lezzetli :)
    şifa olsun

    YanıtlaSil
  8. Nefissss bir yemek olmuş ...
    Lezzeti görüntüsünde saklı...
    Ellerine sağlık...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Denizcim, bunu geçenlerde birisinde daha gördüm.Bayıldım, hemen deneyeceğim.
    Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  10. bayildim goruntuye
    ellerine ,,kollarina saglik

    YanıtlaSil