8 Temmuz 2013 Pazartesi
Tonbalıklı Milföy Keseler
Bereket dolu bir haftadan merhaba tüm okuyucularıma :)
Bugün Allah kısmet ederse ilk teravihimizi kılacak, ardında sahura kalkacağız..
Ramazanı coşkuyla karşılayıp, O' na layık bir şekilde geçirmeyi temenni ediyorum...
Evlerimizin, sofralarımızın bereketi bol olsun, Sofralarımız dostlarla şenlensin, Ramazan Ayı' nın bereketi ile dolsun taşsın inşallah..
Bugün sahur için nefis bir öneri ile başlıyor Ramazan ayı boyunca haftanın her günü tarif paylaşacağımı sevinçle duyuruyorum..
Malzemeler:
10 adet milföy hamuru
1 domatesin rendesi
1 su bardağı mısır
1 kutu tonbalığı
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz, kekik
Yapılışı:
Milföyler buzluktan çıkartılıp yumuşaması için bir kenar alınır.
Domates rendesi, tuz ve kekik ile harmanlanıp bekletilir.
Tonbalığının yağı süzdürülür.
Yumuşayan milföyler iki ucu birleştirilerek kese formuna sokulur. Tabanına kekikli domates sos, üzerine tonbalığı, mısır ve kaşar peyniri rendesi ile tamamlanan keseler önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
Afiyet olsun..
Çok cici bir fikir bu Denizcigim.
YanıtlaSilInşaAllah deneyecegim canım :)
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle..
Ton balığı sevmeyen ben senin bu böreklerine çok imrenmiştim :) Ellerine emeklerine sağlık davulcum:)
YanıtlaSildeğişik bir tarif olmuş canım ellerine sağlık sevgiyle kal..
YanıtlaSilellerine sağlık canım döktürmüşsün yine harika görünüyor :) şimdiden hayırlı ramazanlar...
YanıtlaSilEllerinize sağlık enfes görünüyor bana da beklerim limonnagaci.blogspot.com
YanıtlaSilNE GÜZEL BİR SUNUM OLMUŞ CANIM.ÇOK BEĞENDİM.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER.
YanıtlaSilcanım hayırlı ramazanlar Balıkla pek aram olmasa da görüntü nefis ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok güzel fikir canım ,eline sağlık,hayırlı ramazanlar olsun hepimize:)
YanıtlaSilgeçtiğimiz günlerde buna benzerini pastırma ve kaşar ile yapmıştım,böyle ilk defa gördüm ve ton balığı da severim.denenmeli
YanıtlaSilellerine sağlık,teşekkürler.