27 Kasım 2013 Çarşamba
Kanlıca Mantarlı Milföy Börek
Malzemeler:
10 adet milföy karesi
İç malzeme için:
300 gr. kanlıca mantarı
1 adet soğan
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 çay bardağı menemenlik domates
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Sıvıyağ
Üzeri için: kaşar peyniri
Yapılışı:
Milföy hamurları yumuşaması için bir kenarda bekletilir.
İç harç için; soğanlar yemeklik doğranıp sıvıyağda tuz ile pembeleştirilir. Küp doğranmış kapya ve yeşil biber, menemenlik domates eklenip sotelemeye devam edilir.
En son doğranmış mantarlar, tuz, karabiber, kırmızı toz biber eklenip suyunu salıp çekene kadar sotelenir.
Yumuşayan milföy kareleri paralel iki tarafından birleştirilip kenarları bastırılır oluşan oyuk mantarlı iç ile doldurulup yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralanır.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.Fırından almadan evvel üzerlerine birer dilim kaşar peyniri konulup peynir eridikten sonra fırından çıkarılır, servis edilir.
Afiyet olsun..
Etiketler:
Börekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Görüntü gerçekten muhteşem. Kanlıca mantarını çok seviyorum ama geçen sene piyasadan çekmişlerdi zehirlenmeler oldu diye. Görüyorum gene pazarlarda ama cesaret edemiyorum. Sizden cesaret aldım bu hafta alacağım. :)) Ellerinize sağlık.
Ellerine sağlık Denizim, börek nefis görünüyor.
Kanlıca mantarına bayılırım.
Bence Kanlıca tadı tuzu yerinde olan en iyi mantar çeşidi.
mantara bayılırım milföyde çıtır çıtır güzel olduğu kesin ellerine sağlık :)
blogunuzu takibe aldım banada beklerim
Denizim börekler nefis görünüyor. Ellerine sağlık bir tanem. Pıtırcığı benim için öp
görünüş harika ama bende ilhan bey gibi mantara uzağım...ellerine sağlık.
of nasıl da canım çekti.ellerine sağlık canım.
Manatrı çok severim,mantarlı böreği daha çok severim:)
Ellerine sağlık canımm
Yorum Gönder