3 Kasım 2014 Pazartesi
Kıymalı Lahana Kavurması
Selamın Aleyküm,
Yepyeni haftanın ilk günü İslam Alemi için çok önemli günlerden Aşura Günü aynı zamanda..
10 Muharrem Aşura Günümüz mübarek olsun..
Mevsim hızla kışa doğru ilerlerken oldukça soğuk günler yaşıyoruz Kastamonu' da, birçok ilçeye kar yağdı bile.
Bu soğuk günler bizleri evimize daha çok bağlıyor şüphesiz, kendi adıma böyle en azından..
Kış sebzelerini çok seviyorum özelikle de lahanayı. Genellikle dolma yada kapuska olarak tüketsek de annem kavurması da güzel oluyor dedi, hatta tv de görüp börek bile yapmış, bende denedim hakikaten çok nefis oluyor ilerleyen günlerde paylaşacağım..
Ama bugün lahana kavurmasıvar, bol soğanlı ve tereyağlı sizlerle buluşmak isteyen..
Malzemeler:
10 yaprak beyaz lahana
3 adet soğan
200 gr. kıyma
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
Üzeri için; tereyağ
Yapılışı:
Lahanalar yıkanıp, kıvırcık doğrar gibi incecik kıyılır. Bir kenarda bekletilir.
Soğanlar yemeklik doğranarak sıvıyağda pembeleştirilir, kıyma eklenip kavurmaya devam edilir. Kıyma suyunu salıp çekince tuz ve karabiber eklenir.
Lahanalar soğanlı kıymaya eklenip bir iki tur karıştırılarak kavrulur. Kendi suyunda kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Lahanalar piştikten sonra ocağın altı kapatılır.
2 çorba kaşığı tereyağ bir tavada eritilip kızdırılır ve lahana kavurmasının üzerine gezdirilip servis edilir.
Afiyet olsun..
Etiketler:
Tencere Yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
ellerine sağlık şekerim.Çok severim ben de.
denemedim ama çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Ellerine sağlık,nefis oluyor bu şekilde.Turşusunun kavurması da nefis oluyor.Selam ve sevgilerimle...
Kalpkurabiyem…Facebook un bloglara tercih edildigi dönemde eski blog dostlarimin ara sira yayinlarini görünce cok mutlu oluyorum…Berlinden sevgiler Deniz
Facebook biteli çok oluyor benim bildiğim de neyse :D
Ben de bi tarif var hani ne beyaz ne kara lahana olan ikisinin arasında kalmış bi lahana ile yapılıyor. Oralarda vardır kesin,bulursan bir de onu dene.
Ellerine sağlık köy kuşu :)))
Cok lezzetli gözüküyor ellerinize sağlık
Yorum Gönder