1 Kasım 2013 Cuma
Kuymak
Merhabalar, bereketli ve hayırlı Cuma' lar diliyorum herkese..
Karadeniz geniş ve bereketli bir bölge, batısından doğusuna yeşil ve mavinin en güzel aşkı bu bölgede izlenmekte.. Farklı farklı kültürleri koynunda saklayan Karadeniz' in doğusundan bir lezzet paylaşacağım sizlerle..
O nasıl bir lezzettir doyum olmaz, mis gibi tereyağ kokusu, uzayan o nefis peynir. Damakta eriyip kaybolan o müthiş lezzet.. Hamd olsun Rabbimize..
Bir kaç yıldır sürekli yaptığım ama "bırak şimdi fotoğrafı canım soğuyacak aaa" tepkileri yüzünden fotoğraflayamadığım bu nefis lezzet bu bereketli günde sizlerle..
Burada öğrendim ki kuymak süt kaymağı ile lezzetlenir tereyağının yanında, burada kızım için süt aldığım ablamız sağolsun almıyor sütün yağını bende o kaymağı ya yoğurt yaparken kullanıyorum ya da kuymak yapıyorum :)
Mısır unumu da buradaki Tonya' lı arkadaşım Ayşe kendi değirmenlerinden çekip getiriyor değmeyin tadına :)
Kuymak yapmanın en önemli noktası, süt kaymağı, kaliteli tereyağ, mısır unu ve peynir. Malzemeler güzel olunca haliyle tadı bambaşka oluyor..
Malzemeler:
1 su bardağı dolusu süt kaymağı
Yarım su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağ
2 tepeleme çorba kaşığı mısır unu
Bol miktarda tuzsuz Trabzon kuymak peyniri ( alternatif olarak kaliteli kaşar peyniri yada çeçil peyniri)
Tuz
Yapılışı:
Tavaya öncelikle tereyağ alınıp eritilir, üzerine süt kaymağı ve süt eklenip harmanlanır. Fokurdamaya başlayan kaymağın üzerine mısır unu ve azıcık tuz eklenip rengi dönene ve pişene kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirilir.
Pişen mısır ununun üzerine Trabzon peyniri tellendirilip döşenir ve sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet olsun...
Nefiss görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok severim, ellerine sağlık Deniz'ciğim. Sevgiler.
YanıtlaSilHayatımda iki kere yedim ikisinde de bayıldıydım lezzetine.Bir keresin de kendim yapayım dedim olmadı bilemedim bulunduğum yerde net yoktu kafadan yapma tarif tabii olmamıştı:/ bu tarifin üzerine denemeyi düşünüyorum ellerine sağlık canımm.
YanıtlaSilHımm nefis görünüyor kuymak. Benim de kuzenimin eşi Trabzonlu. Peynirini getirtip biz gidince bize yapar. Çok severim. Ellerine sağlık. Ayrıca kızının doğum günü de kutlu olsun. Rabbim nice sağlıklı, mutlu doğum günlerini göstersin inşallah.
YanıtlaSilEline sağlık çok lezzetli bende de sürekli süt kaymağı bulunuyor böyle değerlendireyim sevgiler...
YanıtlaSilAman aman nasıl severim ellerine sağlık harika görünüyor canım :)
YanıtlaSilPek severim kuymağı.Herkezde yapamaz değil mi ama :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım nefisss görünüyor.
denizim merhaba
YanıtlaSileline sağlıkk harika görünüyorr çokkk da severim offf canım yaaaaaaa :)
bende sürekli yaparım ama bir türlü fotoğraflamak kısmet olmadı
sevgilerimle :)
maalesef hiç yemedim nasip olmadı ama görüntüsü ve senin tavsiyen yememi gerektiriyor,sana mı gelsem :)))))
YanıtlaSilMaşallah Deniz, çok severim, her daim yaparım, dediğin gibi hepsinin hasına ulaşabileceğim bir yerdeyim, Trabzon'da :) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilDEniiz naptin seeen:-)bu saatte bakmamaliydim bloga,valla canim cok cekti simdi:-)nefiis:-)
YanıtlaSilMMMMM ELİNİZE SAĞLIK ÇOK NEFİSS EKMEĞİMİ BANDIRASIM GELDİ SEVGİLERİMLE
YanıtlaSilofff nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilvay arkadaş vay,değirmenden çekiq getiriyomuş da bilmem neymiş de. biz de gidelim marketten mısır unu alalım.
YanıtlaSilhıhhhhhhh
:P
ellerine sağlık olsun barii :))