25 Aralık 2013 Çarşamba
Paçanga Böreği
Merhaba :)
Blog arşivimde muhakkak bulunması gereken lezzet klasiklerinden paçanga böreği bence, bu yüzden sırf bloğum için hazırladım ve fotoğrafladım :) Buraları çok ihmal ettik lezzetlerle renklendirelim değil mi ama..
Fazla uzatmadan tarifime geçiyorum.. Birde söylemeden edemeyeceğim yanımda olan desteklerini belirten herkese çookk teşekkür ediyorumm :)
Malzemeler:
2 adet yufka
Pastırma
Kaşar peyniri dilimleri
Domates dilimleri
Üzeri için: Galeta unu ve yumurta akı
Kızartmak için; sıvıyağ
Yapılışı:
Yufkalar tezgah üzerinde 4 parçaya kesilip birbiri üstüne konulur.
Her bir yufka üçgenine domates dilimi, kaşar peyniri ve pastırma konulup sarılır.
Her bir börek önce yumurta akına sonra galeta ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır. Sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet olsun..
Ellerine sağlık mis gibi görünüyor sevgiler...
YanıtlaSilOfff içinden kaşar nasılda eriyip akmış nefiss...Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilbenimde çok sevdiğim bir lezzet ellerine sağlık
YanıtlaSilELLERİNE sağlık çok haklısın bloğ arşivind ebulunmalı pçanga böreği. Bende farklı fırında pişirileni yapmıştım.. Fkat bu şekildede yapmak gerek..
YanıtlaSilGörüntü mükemmel. Sen de benim gibisin. Söz konusu blog olunca tarif de ona özel olmalı degil mi ama?:))
YanıtlaSil