31 Mart 2014 Pazartesi

Pastane Açması

Merhaba..
Yepyeni bir haftadan selamlar herkese..
Geçtiğimiz günlerde paylaştığım soframda hazırladığım nefis açmalar ile başlayalım haftaya, tüm hafta leziz geçsin..

Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
150 gr. tereyağ
1 paket yaşmaya
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 - 5 su bardağı un
Üzeri için:
Tereyağ
2 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı pekmez
Susam

Yapılışı:
Ilık su, sıvıyağ, eritilip soğutulmuş tereyağ, toz şeker ve yaş maya yoğurma kabına alınıp maya eriyene dek el yordamıyla karıştırılır.
Üzerine 1 yumurtanın tamamı ve iki yumurtanın akı, tuz ve elenmiş un eklenir. İyice yoğrulan hamur üzerine nemli bir bez örtülerek güneşli bir ortamda 1 saat kadar mayalandırılır.
1 saatin sonunda hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp beze yapılır. Her bezenin üzerine bir parça tereyağ sürülüp 30 dk. daha dinlendirilir.
Her bir parça el yordamı ile silindir yapılıp, iki ucundan aykırı taraflara doğru burulup iki ucu birleştirilir.
Yumurta sarısı ile pekmez karıştırılıp tepsiye sıralanmış açmaların üzerine sürülür.
Üzerine susam serpilip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

Afiyet olsun..

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık maharetli hatunum,çok nefis görünüyor açmalar....

    YanıtlaSil
  2. bayılırım açmaya , ellerine sağlık sevgili Deniz..

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar canim....Uzun zaman sonra tekrar yine afiyte olsun cok güzel görünüyor :-)))

    YanıtlaSil
  4. O masalar da biz de bir gün misafir olsak ahh ahhh
    Birlikte çay içip sohbet etsek yeter o sofralar olmasa da olur
    Canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil