9 Nisan 2014 Çarşamba

Kısır


Merhaba..
Evvel ki gün bloğumun 5. yaşını kutladık dedim, ama baktım ki hala blogda kısır tarifi yok :) Günlerimizin, hanım oturmalarımızın hatta çocukluğumuzun baştacı kısırı nasıl eklemem hala şaşıyorum kendime :) Atladım demekki..
Gün bugünmüş masamın son tarifi olarak kısırı paylaşıyorum sizlerle..

Malzemeler:
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı domates salçası
1 adet soğan
Yarım demet maydonoz
1 tutam dereotu
7-8 dal taze soğan
Kimyon
Kekik
Reyhan
Tuz, karabiber
Kırmızı pul biber
Yeşil Zeytin
Haşlanmış bıldırcın yumurtası
1 adet domates
1 adet salatalık
10-12 adet Kornişon tuşu
Zeytinyağ

Yapılışı:
Soğanlar yemeklik doğranıp bir tencerede sıvıyağda pembeleştirilir. Üzerine salçalar eklenip kavrulur ve iki su bardağı su verilip kaynatılır.
Bulgurlar bir tencereye alınıp üzerine kimyon, kekik, reyhan, pul biber, tuz, karabiber ve salçalı soğanlı su eklenir şöyle bir karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılıp bulgurların ıslanması sağlanır.
Büyükçe bir kaba maydonoz, dereotu ve taze soğanlar ince ince kıyılıp alınır. Üzerine kornişon turşu, domates ve salatalık da ufak ufak doğranarak eklenir.
Suyunu çekip ıslanan bulgur da harmanlanıp, yeşilliklerin içine katılır. Yeşil zeytinler dilimlenip eklenir, tuzu kontrol edilip üzerine zeytinyağ gezdirilerek güzelce harmanlanır. Servis tabağına alınır.
Tabaklara alınan kısırın üzerine haşlanmış bıldırcın yumurtaları serpiştirilip servis edilir.

Afiyet olsun..

12 yorum:

  1. Canım bazen bende bakıyorum sürekli yaptığım bir şey blogda tarifi yok:)Ellerine sağlık,kısır benimde sevdiğim bir lezzet.Deniz'cim ayrıca yorum bıraktığında adresini yanlış yazıyorsun sanırım üstüne tıklayınca hata veriyor.Bugün kü yorumunda bunu fark ettim ve diğer yorumlarınada tıkladım sayfana gelmiyor.Ona bir bak istersen.Selam ve sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. asla hayır diyemem işte buna :) eline sağğlıkkk

    YanıtlaSil
  3. Ahh kaç gündür aklımda ama fırsat olamdı bir türlü yapmaya:)
    Kaşık kaşık dalarım ben buna,yanında turşu biberle:)
    Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  4. bol ekşili çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. canım ellerine sağlık
    cay saatlerin vazgeçilmezi bence
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık hiç hayır diyemem :)
    daha 5 senelere olsun :)

    YanıtlaSil
  7. bende 3 yıldır blog yazıyorum,bende senin gibi en sevdiğim ,en çok pişirdiğim kısırı bloga yazmamışım,demek ki yalnız değilmişim bu konuda :) çok çeşit kısır gördüm ama bıldırcın yumurtasıyla ilk sende gördüm,fotoğraftan çözmeye çalıştım olmadı,reçeteye baktım :) değişik bir tarif olmuş eline sağlık canım.Bu arada yarın ilk iş kısır yapıcam farz oldu :)

    YanıtlaSil
  8. Ellerine saglik Denizcim. Bloguna da nice yillar diliyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Canımmm ellerine sağlık afiyetler olsun bloğunun yaşı da çok kutlu olsun nice çok yaşlarda paylaşımlarınla olma dileği ile sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. zeytınde ne guzel yakısmıs elıne sağlık

    YanıtlaSil
  11. Asla hayır diyemeyeceğim ender lezzetlerden. Çok güzel görünüyor sizin kısırda ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil